Mai țineți minte afacerea Radio Guerilla? Când domnul Liviu Mihaiu, cel pentru care s-a plătit o șpagă de 1 milion de euro ca să fie pus guvernatorul Deltei, dar el nu știa nimic de asta și a făcut altul pârnaie, a decis că nu mai dorește să plătească datoriile firmei, s-a băgat sub umbrela insolvenței și a închis tot? Și, după o perioadă, a decis să deschidă o firmă nouă, curată, care să aibă un radio nou, curat, fără datorii, numit Radio Guerilla? Știu, nu vă pasă, ați mai spus, important e că au muzică de aia de calitate. Doar ziceam.

Ei, iată, că se pare că nu e singular. Efectiv încă există dosare în instanță cu Euroins, plus dosare de daună neplătite, oameni care nu și-au luat și nu își vor lua banii niciodată, pentru că fondul ăla de garantare al ASF e o glumă proastă, menită să țină la loc sigur salariile politrucilor numiți la conducerea organismului de verificare a asigurărilor.

Euroins reintră pe piaţa românească, după ce a lăsat o gaură de 4.000.000.000 de lei. Euroins AD, firma-mamă a falimentarei Euroins România, a început demersurile pentru a reintra pe piața RCA din România.

Printr-o firmă locală, Phoenix, societatea este deja activă pe zona asigurărilor de garanții, un segment pe care în România există un deficit major de ofertă.

Și, de data asta, nici măcar nu vor avea probleme în românia.

Cel mai important lucru pe care orice potențial cumpărător trebuie să îl știe este că, în cazul în care apar probleme cu plata daunelor, va trebui să se adreseze autorităților din Bulgaria, pentru că cele din România nu au competențe în cazul firmelor care funcționează pe pașaport european.

Mai mult, în caz de faliment, păgubiții nu sunt acoperiți de un fond de garantare, așa cum se întâmplă cu FGA în România, întrucât Bulgaria are o astfel de schemă doar pentru asigurările obligatorii.

Nu în ultimul rând, chiar și eventualele petiții vor ajunge la Sofia, ASF fiind doar intermediar, în timp ce procesele se vor desfășura tot în țara vecină, după cum ne explică specialiști în domeniu.

Dovijdăne, priateli!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.