Îmi explica fi-miu aseară, după ce i-am luat ÎNCĂ un set de cartonașe de nuștiucare sunt la modă acum, că mă așteaptă vremuri grele.
– În primul rând, tati, vine sfântul Andrei, e ziua noastră de nume. Este o dată pe an. Cât de crud să fii să nu ne iei (insert nuștiuce jucărie) tocmai de ziua numelui nostru? După care vine ziua ta, pe 3. Trebuie să te gândești ce jucărie primesc, ca să te sărbătorim cum trebuie. Și să nu uităm Crăciunul.
La care fiica:
– Stai, ai uitat de Moș Nicolae.
A se remarca faptul că fiica știe că nu există Moș Crăciun, Moș Nicolae, Zâna Măseluță și restul, îl protejează pe fratele ei, dar argumentează cu noi pe temă de parcă nu am ști că știe.
– Știu că de Moș Nicolae se primesc dulciuri, dar știi că dulciurile nu fac bine la sănătate, iar tu ai diabet. Noi preferăm o jucărie, ceva mic, simbolic, nimic important. Așa, și acum crăciunul…

A continuat așa ceva vreme, pentru că amândoi seamănă cu mama lor și vorbesc, și vorbesc, și vorbesc până când simți că ți se usucă trompa lui Eustachiu. Dar rămâne ideea. Vine perioada în care părinții sunt, pur și simplu, atacați pe toate fronturile, cu mic, cu mare, pe tema jucăriilor de toate felurile.

Să știți că jucăriile nu trebuie să fie neapărat scumpe și din locuri fancy. Pentru că le găsești și în locurile de proximitate, gen Carrefour, unde este un ditamai raionul NUMAI pentru jucării de toate felurile. Exemplu.

Pink fluffy unicorns. E hit indiferent de vârstă, orice fetiță leșină la unicorni, mai ales dacă vin de la tati. Se știe că fetițele sunt leșinate după tații lor. Lucru care nu e deloc rău, vă zic din proprie experiență.

Nintendo Switch Lite nu are cum să dea greș, mai ales cu băieții. Prețul e foarte bun.

ELicopterele astea cu inducție sunt super antrenante și haioase. Doar că sunt pentru vârste mai mari, altfel nu prea au skilluri de condus cu ele. Eventual dacă vă jucați voi.

Nisip kinetic…oh, nisipul kinetic. Chestia asta este, alături de slime, coșmarul zilelor mele. Ambii mei copii l-au dorit cu ardoare, s-au jucat cu el până s-a făcut beton și cred că și acum, dup câțiva ani, mai scot nisip kinetic din diverse locuri. Din casă. Iar gândul că mai am unul care, în curând, va dori așa ceva, mă umple de fericire. Serios.

Eu nu prea mă descurc la jocuri de societate, nu sunt genul prietenos. Dar dacă vă atrag. Ăsta cu Spune în gura mare mi s-a părut interesant, cel puțin la raft.

Prințesele sunt un hit printre fetițe, cel puțin la vârstele mici. Sunt așa drăgălașe când se joacă cu ele și le vorbesc, le plimbă, au discuții. După care, brusc, trec la păpuși zombi și se interesează de la ce vârstă sunt tatuajele acceptabile. Așa că savurați cât mai puteți.

Jucăria de baie este în standby, pentru ultima Ametcea sosită în familie. Momentan are doar o săptămână și e cam cât ea de mare, dar în curând…

Desigur, acestea sunt sugestiile mele, dar la raft se găsesc n variante. Trebuie doar să mergeți.