fotbalul-arsenie-boca

Observ cu interes că oamenii nu sunt chiar toți entuziasmați până la lacrimi de câștigarea nuștiucărei cupe de către o echipă de handbal, ba chiar există și lozinca Vrem spitale, nu bani de la primării către echipe de handbal. Foarte bine, foarte frăguț și drăguț. Doar că ipocrizia e cât casa.

Știți de ce?
Pentru că toate, DAR TOATE primăriile de mari orașe din țară subvenționează cu sume COLOSALE echipele românești de fotbal. Și nimeni nu a luat atitudine, nimeni nu a mai vrut spitale în loc de fotbal. Pentru că na, totuși, e fotbal, e cel mai iubit sport din românia, nu?

Acolo merită. Chiar dacă rezultatele sunt sportivi morți pe teren.
BTW, ați văzut că practic episodul Hâldan s-a repetat LA INDIGO?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    O fi bine cä aștept și eu un păstrăv la grătar cu orez, să vină chiar acum? Aci la restaurant? Ă? O fi bine? Seevire,chelneeri, alte alea? Ă? O fi bine?:))

  2. #2

    numele meu este Vasea si tin cu Forta Steaua k sunt cei mai buni ei mereu campioni forta Gigi Becali

  3. #3

    Astia de la dinamo cred ca l-au omorat pe camerunez de ciuda ca era 2-1 pentru Astra. adica de la astra murisera pe teren Iatan si Vrabioru si de la Dinamo doar Haldan?
    Redevenind seriosi, mi se pare stupid de lunga lista celor morti pe teren, in conditiile n care nu e MMA sau Kung Fu

    STEFAN VRABIORU – ASTRA PLOIESTI
    In 24 iulie 1999, jucatorul echipei Astra Ploiesti, Stefan Vrabioru (23 de ani), a decedat dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului Rapid – Astra, disputat pe stadionul Giulesti. Vrabioru a fost introdus in teren in minutul 57 al jocului si la numai 13 minute a cazut la mijlocul terenului, fiind apoi transportat la Spitalul de Urgenta din Bucuresti, unde a fost constatat decesul.

    La autopsie, lui Vrabioru i s-a gasit o hemoragie interna, iar Institutul Medico-Legal a stabilit ca acesta a murit deoarece era suferind de inima. Concluziile raportului INML privind decesul lui Vrabioru au aratat ca sportivul ploiestean a murit din cauza insuficinetei acute cardiace consecutiva unor leziuni cronice miocardice (hipertrofie cardiaca globala, predominant la nivelul ventricolului drept, cu deficit de irigatie coronariana dreapta-hipoplazie corornariana dreapta) favorizata de efortul fizic intens in mediu excesiv de cald.

    CONSTANTIN TABARCA – PETROLUL PLOIESTI
    In Romania, sirul fotbalistilor care au murit pe gazon a fost deschis, in anul 1963, de petrolistul Constantin Tabarcea (26 de ani), care, in minutul 16 al meciului Petrolul – Dinamo, a cazut pe gazon. Investigatiile medicale au aratat ca decesul fotbalistului ploiestean a fost provocat de glanda timus, o glanda care functiona, desi ar fi trebuit sa dispara din organism la 16 ani.

    (P)Pariază pe cele mai tari meciuri numai la sportingbet.ro!
    MICHAEL KLEIN – BAYER UERDINGEN
    Un alt caz care a cutremurat lumea fotbalistica a fost cel al internationalului roman Michael Klein (33 de ani). In data de 2 februarie 1993, Klein, care avea la activ 90 de selectii in nationala “tricolora”, a murit in timpul unui antrenament in sala de forta a formatiei germane Bayer Uerdingen. Un raport al medicilor germani sustine ca decesul lui Klein a fost cauzat de un atac de cord survenit pe fondul unei afectiuni cardiace necunoscute de pacient, a oboselii fizice acumulate si a stresului.

    BIRO FERENC – MIERCUREA NIRAJULUI
    In data de 25 august 1999, Biro Ferenc (15 ani), fotbalist la echipa de juniori a divizionarei D “Nirajul” din localitatea Miercurea Nirajului (judetul Mures), a murit in timpul unui antrenament, strivit de bara transversala a uneia dintre cele doua porti, care s-a prabusit peste el.

    GABRIEL TALPOS – MINERUL RODNA
    Jucatorul Gabriel Talpos (23 de ani) de la Minerul Rodna a decedat pe 17 august 2000, dupa ce s-a lovit violent cu capul de gardul de beton care imprejmuieste terenul, in timpul amicalului dintre divizionarele D Minerul Baia Borsa si Minerul Rodna.

    CATALIN HALDAN – DINAMO
    In timpul meciului amical de fotbal SN Oltenita – Dinamo Bucuresti, desfasurat, in 5 octombrie 2000, la Oltenita, jucatorul dinamovist Catalin Hildan, 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a decedat. La un moment dat, Hildan a dus mana la cap si a cazut pe teren fara sa fie lovit. Au urmat imediat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie si de acupunctura, dupa care a fost continuata resuscitarea in masina, pana la spital, jucatorul nemairaspunzand insa la stimuli. Hildan a fost transportat la Spitalul Municipal Oltenita, unde s-a constatat decesul fotbalistului.

    CRISTI NEAMTU – UNIVERSITATEA CRAIOVA
    Fotbalul romanesc a fost din nou in doliu, dupa ce portarul formatiei Universitatea Craiova, Cristi Neamtu, in virsta de 21 de ani, a decedat, in 20 februarie 2002, la Spitalul Central din Nicosia. Neamtu s-a aflat o saptamana in coma profunda la spitalul din Nicosia, dupa ce in timpul unui antrenament efectuat in turneul din Cipru a fost lovit involuntar in fata, cu piciorul, de coechipierul sau Marius Suleap, portarul suferind o fractura de mandibula si o hemoragie cerebrala.

    ALEXANDRU lATAN – ASTRA PLOIESTI
    Portarul Alexandru Iatan, in varsta de 19 ani, a decedat, miercuri dupa-amiaza, in timpul unui antrenament cu echipa Dunarea Giurgiu, la care fusese imprumutat in aceasta saptamana, de la Astra Ploiesti.

    “A plonjat, a aparat balonul, s-a ridicat dupa a doua minge sutata, a mai sarit de doua ori in poarta si dupa aia s-a prabusit. Era un copil talentat, noi doream sa-l folosim, sa apere meci de meci”, a declarat antrenorul Marin Barbu.

    Tehnicianul formatiei Dunarea Giurgiu a precizat ca Iatan a fost lovit in stomac de o minge sutata in timp ce jucatorii exersau loviturile de la 11 metri.
    Cauzele decesului lui Alexandru Iatan inca nu sunt cunoscute.

    sursa: www.sport.ro/liga-1/dramele-din-fotbalul-romanesc-vezi-ce-jucatori-au-murit-subit-pe-teren.html

  4. #4

    Daca primariile sau regiile nationale n-ar mai contribui la echipele de fotbal (care btw, sunt excelente pentru sifonat bani de la bugetul public), cred ca ar ramane doar Steaua si Astra in campionat (si poate Dinamo sau Viitorul). Eu daca as sta intr-un oras cu echipa de fotbal, nu mi-ar conveni ca primarul sa futa cateva miloane de euro pentru o echipa, sper ca toti sa si-o ia cum a patit ala de la Ploiesti. Asa, avem un fotbal subventionat de stat care nu produce nimic si mai ia si toti impiedicatii din tari dubioase si le da mii de euro pe luna.

    • #5

      Iata ca dorinta ti-a fost indeplinita. Cu HJK si Rovaniemi e ca si cand.

    • #6

      La mine in oras aveam echipa de liga a 2a si acum a cazut in a 4a din lipsa de fonduri si de jucatori decenti. HJK e societate pe actiuni, RoPS n-am idee, dar nu cred ca primeste prea mult bani de la primaria Rovaniemi.

  5. #7

    Cetin, pot sa dau exemplu Mioveni, pot, pot?
    -Stadion cu nocturnă
    -Megacatedrala cu clopote inscriptionate cu numele primarului si clopotnita cu lift
    -Bazin de inot
    -Constructie Sala Sporturi
    -Constructie Megaprimarie
    Spitalul deocamdata este tot cel de 50-60 de ani fara un ecograf ca lumea, nu mai zic de alte specialitati.
    E bun exemplul?

    • #8

      mai lasa-ti bha draq spitalele. pune-ti mana de va ruga-ti la Domnul nostru Iisus. Pune-ti mana si mai be-ti si vo-i un ceai in loc de cafea. Mai tine-ti si v-oi un post miercurea si vinerea.
      Da-ti bani la Sf. Biserica, nu ii mai baga-ti la pacanele.
      Dumnezeu sa fi-e cu voi!

    • Stadion, bazin, sala sporturilor… se stie, daca faci sport nu ajungi la spital. Daca va mai da primarul si cate un mar pe zi puteti sa daramati sursa aia de infectii.

    • #10

      Și nu va mai fute-ți în zile de sărbătoare ca v-a bate cel de sus

    • Bo$$, ma bucur ca au aparut voturile. Nu puteam sa nu-i dau lu Mario un plus.

    • Acum am putin emotii, le bagi de tot sau faci iar un experiment si le bagi intre anumite ore?

    • #13

      @bigone: Nu, frate, vrea doar sa ne tina ca pe Maricica Puica in blockstart-uri. Sa ne testeze reflexele.

    • #14

      adica capra?

    • #15

      Ce fel suna asta: le bagi de tot sau doar între anumite ore 🙂

    • #16

      Criteriul de bază pentru admiterea comentariului este agramatismul? Nu vi se pare cam mare densitatea de nescriere?

    • #17

      @Dan Andrei de la mine ai un zero.

    • #18

      @Dan Andrei: nu, nu n-i se pare. Ce plm e aia “nescriere”?

    • #19

      Culmea este ca am editat/delete comentariul si cu toate astea a aparut. Nu citisem tot comentariul pe care-l amendam.

  6. #20

    Gresit, episodul Haldan nu s-a petrecut acum la indigo in cazul Ekeng. Haldan a murit pentru ca i-a venit rau pe teren si nu era salvare sa il resusciteze. Ca urmare s-a iscat scandal, s-a schimbat “legea” si toti au trebuit sa isi ia salvari la competitii sportive tocmai pentru ca sa u mai existe un al doilea caz Haldan. Ekeng a murit in conditii total diferite de Haldan, Ekeng a avut salvarea langa el, cu doi medici langa el, doi medici atat de prosti incat nu au fost in stare sa ii faca timp de 7-8 minute un CPR desi se presupune ca unul era medic sportiv si unul medic pe echipaj de urgenta, nu medici generalisti care prescriu sirop de tuse si creme de hemoroizi babelor. Posibil ca ar fi dat coltul oricum la ce prostii de suplimente o fi bagat in el, dar nu scuza faptul ca i-a fost rapita orice sansa prin neinterventie din lipsa de cunostinte minime de medicina de urgenta.

    • #21

      Absolut corect. Tema pt. acasa: sa se calculeze in cati ani si dupa cate tragedii asemanatoare se va ajunge, cu schimbari minore de fiecare data in lege (“pas cu pas”, cum ar zice un celebru contemporan), sa nu mai moara sportivi pe teren.

    • #22

      “La un moment dat, Hildan a dus mana la cap si a cazut pe teren fara sa fie lovit. Au urmat imediat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie si de ### acupunctura ###, dupa care …”

      Citesc eu bine ? Acupunctura i-a trebuit lui in acel moment ?

    • #23

      s-au gandit ca poate e stresat…

    • #24

      jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/acupunctura-te-pazeste-de-infarct-556915.html

      mai puneti si voi mana pe o formula AS, Femeia sau macar pe niste share-uri din FB

    • #25

      Problema se rezolva ușor cu o mămăliguță fierbinte.

  7. #26

    Daca este sa fim corecti pana la capat, daca nu s-ar subventiona sporturile s-ar sifona bani in alta parte: borduri, trotuare, dungi pe asfalt, panselute.Nu este ca si cum nu subventioam sportul si construim spitale, scoli.
    Si iar ca sa mi corecti in toata lumea, primariile finanteaza sporturile prin diferite mijloace MAREA DIFERENTA este ca rezolva si lucrurile cu adevarat importante.

  8. #27

    Nu doar in Romania echipa de hanball este sponsorizata de primarie: en.wikipedia.org/wiki/Debreceni_VSC_(women%27s_handball)

  9. #28

    Foarte multi jucatori din Africa sau America de Sud ajung in Europa cu probleme de sanatate nedepistate, din motive de saracie – lipsa de acces la tratament. Incep sa joace din copilarie, fac niste teste medicale pe la echipele din tarile lor la misto ( daca le fac si pe alea), iar apoi, cand ajung in Europa pe la 22-24 de ani, nimeni nu se mai gandeste sa le faca teste ascunse, li se face examinarea standard si aia e, daca e bun, intra in echipa . Sigur, in Romania, se pare ca e o problema mare asta cu acordarea unui prim ajutor corespunzator, cum se vede treaba, nici macar medicii specializati nu se pricep la asta . Dar vina nu este 100% a lor, sunt foarte multe circumstante in cazurile de gen .

  10. #32

    Eu nu sunt de acord sa se dea bani de la primarie nici cluburilor de fotbal.
    Solutia pentru sport in general este cea adoptata in urma cu vreo 20 de ani de guvernul spaniol (Ley del Deporte): sportul ca politica de stat. De aia au castigat spaniolii in ultimii 20 de ani campionatul mondial si european de fotbal, au echipe de fotbal, handbal, baschet sau orice alt sport vrei, jucatori si jucatoare de tenis cat cuprinde etc. Pentru ca ei nu au mers pe ideea: “cum stimulam sportul in oras? pai dam niste bani la echipa locala de fotbal, ca stiu aia ce sa faca cu ei si sigur se apuca toti copiii de fotbal cand vad ce performante se obtin”, ci s-au gandit sa implementeze niste programe finantate si coordonate exclusiv de autoritatile statului, prin care fiecare copil care vrea sa faca sport sa aiba intr-adevar acces la toate conditiile. Consillile locale au un rol extrem de important in sport, organizeaza activitati sportive, construiesc facilitati, promoveaza cursuri, publica carti de specialitate. Cateodata lucreaza in colaborare cu cluburile sportive, dar de cele mai multe ori organizeaza activitati pe cont propriu, chiar la concurenta cu cluburile sportive locale.

    • #33

      da, asa as fi de acord, primariile si statul sa finanteze baza materiala si programe de popularizare a sportului si eventual cluburi sportive scolare in care sa se faca sport de masa. asta o sa reprezinta o baza de selectie, iar cine se pricepe cu adevarat sa se duca la cluburi private unde sa faca performanta. dar la noi cand multe scoli au terenul de sport incuiat in afara orelor, o gramada de elevi au scutire la sport, sali de sport sunt putine si nici macar n-au elevii unde sa faca un dus dupa sport, nu avem de unde sa producem sportivi.

  11. #34

    Sa dai bani la fotbal tine de politica. Hai sa va zic cum e la Botosani. A dat primaria bani. A simtit psd-istul de primar ca e ros de ceva… Nu de alta, ca nu-l mai voteaza nici p**ea. A vazut ca nu merge si nu “suge” niciun vot, a oprit finantatea. Mai mult de atat a vrut sa puna chirie echipei locale vreo 15.000 euroi pe meci. Sunt un mare fan al Botosaniului dar sunt super incantat ca nu mai este implicata echipa in mizeria asta cu bani de la primarie.

    • #35

      Cum sa nu voteze botosanenii pesedeul? Porcii nu zboara.

  12. #36

    Nu, nu toate! Farul lumineaza prin divizia B de mult timp.

  13. #37

    Boss, ne-ai omorat cu articolele despre primari, primarii sau alegeri :)))

    • #38

      Mno, stii cum e, macar el scrie :):):)

    • #39

      Pai daca lumea nu asculta? Si aceleasi lepre sint votate de fiecare data?

      Dupa care ne jeluim 4-5 ani pina la urmatoarea extragere cum n-are noroc romanasul nost’, soarele si luna / brazi si paltinasi.

      Am citit undeva, se aplica f bine la noi romanii: toate s-au spus si inainte si inca de multe ori, dar cum nimeni nu asculta, trebuie spuse iarasi si iarasi.

    • #40

      marcian, 10 puncte

  14. #41

    Finantarea de la primarie e buna pentru cine trebuie. Ca noi nu avem fotbal profesionist.
    Echipele de fotbal din romania…nu exista juridic. Ele au fost inventate dupa 90. Cum a privatizat Universitatea din Craiova echipa de fotbal? Dar armata, cfr-ul, politia, combinatele, etc, etc?
    Noi avem doar trei feluri de echipe…in liga I
    1.Sustinute de primarii si intreprinderi de stat pe pierderi.
    2.In „patronaj“ fara sa stie nimeni de unde au fost cumparate. Unde „patron“ este un nene care imprumuta un SRL inmatriculat de liga drept echipa de fotbal
    3 Fc Hagi….desi…si aici e discutabil

    Poate o federatie de fotbal care sa formeze o liga de echipe profesioniste ar ajuta.

  15. #42

    Pai nimeni nu a facut o lista cu cei care au murit la munca si chiar daca ar fi facut nu cred ca se interzicea munca…Ma refer la cauze naturale, un infarct un ACV chestii din astea nu la accidente de genul cazut de pe schela. Ala e serviciul fotbalistilor si unii mor la servici.
    Daca nu dadea primaria bani bisericii ii dadea la fotbal, spitalele si scolile sunt la coada rau.

  16. #43

    Pe mine mă depășește cum de comentariul lui Freige e ascuns din motive de low rating deși are 5 verzi, în timp ce alte comentarii, cu una sau două verzi, sunt vizibile.
    Scuze de offtopic 😀 Dacă a înțeles careva, rog (i)luminați femeia 😀

  17. #44

    Nu vad de ce ar trebui sponsorizat, fotbalul e mai mult în partea afacerilor, principiul de baza este, sa facem bani. Nici o problema, sa facă tot înainte, dar cu banii lor nu cu taxele populației. A cui e afacerea n-are decât s-o întrețină, sa-si cumpere jucători, sa-i plătească, si sa facă bani.

  18. Daca ar mai candida Viorel Lis la primarie ar subventiona pacanelele.

  19. #46

    Trebuie si la sport, reprezinta comunitatile respective. Sa nu se mai dea la biserici deloc, de acolo sa se faca spitale. Si sa se legalizeze prostitutia si cel putin o parte din drogurile ilegale de acum. De acolo sa se faca spitale. Iar la fotbal sa se dea cel putin cat pana acum (desi eu prefer sistemul cu socios).Cica sume colosale…in comparatie cu campionatele cu rezultate bune nu sunt deloc sume mari.

  20. #47

    ekeng o fi prima victima a meldoniumului (sau ma rog, a lipsei acestuia)?

  21. #48

    Poti sa finantezi o echipa de orice sport , din banii primariei, DAR, dupa ce ai rezolvat problemele majore ale orasului . Altfel , este ca si cum cade casa pe tine dar iti dai ultimii bani ca sa te distrezi . Oricum o primarie desteapta va atrage bani din sponsorizari de la agentii economici privati , nu va cheltui banii bugetului local. Uitati-va totusi cam la ce cretinoizi au fost si inca vor sa fie prin toate primariile din tara si va veti lamuri de ce se fura, se cheltuie aiurea , etc.

  22. #49

    Ipocrizia chiar porneste din cei ce uita ca 69 de spitale au fost inchise de premierul polo-boc ca fiind :gauri negre ale sanatatii!Deci NU de administratiile locale in favoarea unor echipe locale.Nu,De catre criminali!Care platesc bani grei pt. mizerii de acest gen.
    Nu vrem bani pt. sport,nu,vrem sa facem parcuri in sate-indeobste langa paduri-si bazine de inot fara apa!Ca parandaratul e mare si se duce in off-shoruri!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam