Scris de ION. ION e diferit de ARHI. ARHI nu a scris acest articol. Din păcate.

Mi-e silă de tine! Cand l-am citit pentru prima oara pe Patapievici, mi s-a făcut scârbă. Cum poate un român să gândească așa ceva despre poporul lui! Am ajuns să-i dau dreptate:

„Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”,
„un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”,
„Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”

Și mi-e silă de mine că am ajuns să gândesc așa!

Micul si berea (bineinteles, cu burta expusă mândră – cu cât mai mare și păroasă, cu atât mai bine), sunt scopul suprem al tău (neapărat gratis).

Mica ciupeală și ura față de vecini, reprezintă scopul tău în viață! Îi admiri pe cei care “se descurcă” – o furăciune mică, da’ să-mi fie bine și mie, dacă fur și eu un pic, e bine (spunea cineva, acum vreo 30 de ani (da, atât de bătrân sunt) — cuie fac, cuie fur!)! Despre nemți, toată stima – fir-ar mama lor a dracului – muncesc și le este bine! Sunt proști, după părerea ta — au atâtea legi care pot fi ocolite! Și cât e de furat acolo, nu-i așa?

Da, e ușor să cerșești! E ușor să pupi în cur pe unul care îți promite un mic și o bere! A mai trecut o zi, burdihanul e plin (decât uscat de muncă, mai bine umflat de bere, nu-i așa?), și lasă, că mai vine un “fraier” care vrea puterea și mai dă și el ceva.

Cât de ieftin te vinzi, popor român?

Tu, popor român, ești deștept — nu-ți stă nimeni în cale! Numai că, dacă vrei să mergi în concediu, te duci la greci sau la bulgari sau, cei care au mai mulți bani, pe Coasta de Azur, că ăia nu te fură, așa cum fac compatrioții tăi, la mare sau la munte! Când mergi pe undeva, în țara asta frumoasă, îți lași gunoiul că sigur o să se găsească un fraier, care să adune în urma ta! La urma urmei, de-asta sunt plătiți, nu?

Copiii tăi nu mai știu să vorbească nici măcar limba natală. Să mai vorbim de matematică, fizică, chimie? Cui îi trebuie? Mess-ul, Facebook-ul să trăiască! Google, dacă știu să-l folosească! Întrebăm pe TPU dacă, la 15 ani, poți să rămâi gravidă dacă i-ai supt-o, sau “și-a dat drumul în mine”! Dar nu, noi suntem deștepți, dăm clasă orișicui! Că bacalaureatul (nici măcar nu pot pronunța cuvântul, copiii tăi) e promovat de 40% din absolvenți, e mare realizare! Vai, am luat 5 la “bac” — sunt “cool”.

Da, sunt un bătrân înăcrit, care a făcut numai 21 se ani de școală. Mai bine, pupam în cur pe cine trebuie, și acum aveam 3 ha.de pământ (asta înseamnă 3 hectare, nu trei hăhăieli ale unui individ — sau a mai multora, care își bat joc de tine, popor român) în Pipera (sau oriunde doriți voi) și, poate, eram ministru!. Becali să trăiască!

Nu mai avem medici, nu mai avem profesori, nu mai avem valori! Cei care aveau ceva glagorie (căutați pe Google, să vedeți ce înseamnă) au plecat din țară. O să o fac și eu, chiar la vârsta mea! Mi- e silă de tine, popor român!

Ar mai fi multe de spus. Dar îți este mai dulce furăciunea decât munca, micul gratis și “mica învârteală”! Și, oricum, nu înțelegi nimic! Poate, cândva, o să-ți dai seama că ai greșit și o să-ți recapeți demnitatea! Până atunci…

Mi-e silă de tine, popor român! N-am crezut niciodată că o să spun așa ceva!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.