Circulă de câteva zile meme asta, împrăștiată, evident, de ambasada rusiei, pe canalele proprii, despre sugerata inferioritate a miniștrilor apărării din țările UE versus bărbatul puternic și de fier care este la ruși.

În primul rând, bărbatul de fier de la ruși e o marionetă agățată de șlițul lui Putin, singura sa capacitate este de a zice Să trăiți, Vladimir Vladimirovici, ordinul a fost executat.

Second, țările respective nu prea au fost la război în ultimii ani, nu au avut conflicte cu nimeni și, în general, își bazează apărarea reală pe apartenența la NATO, unde sunt generali reali, care îl scot pe maimuțoiul lui Putin în urina de dimineață. Așa că sexul este complet irelevant, discutând despre o funcție publică, funcție care ia decizii pe baza CSAT-urilor proprii, pe baza consultanților cu studii în domeniu și cu experiență.

Terțio, misoginismul este în floare, gen cu siguranță, dacă ești mascul, ești un conducător mai bun? Un geniu militar? Studiile de la Academia Militară sunt mai bine învățate de către băieței? Joaca cu pietre din copilărie duce la strategi de mare calibru? Absolut deloc. Lipsa femeilor din structurile militare se datoreaza patriarhatului, rasismului sistemic, disprețului față de genul feminin, gruparea sub forme de caste masculine care exclud și minimizează femeile.

Într-o lume în care forța fizică este irelevantă, când vorbim de armate, o femeie poate performa la fel de bine, dacă nu mai bine decât un bărbat, creierul feminin fiind mai analitic, mai capabil de multitasking si de decizii rapide, cu informații disparate. Adică, pe scurt, niște lideri mai buni.

Propaganda rusă este extrem de bine pusă la punct. Extrem deperversă. Priviți mai cu atenție și filtrați puțin informațiile.

Desigur, dacă vă curge scuipat din gură, nu prea aveți ce să filtrați și atunci âmi cer scz eu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.