Sânziana Negru, una dintre influencerițele din România, cunoscute mai degrabă pentru că au decorat brațul unor vedete românești gen Smiley și pentru că ar face reclamă la orice pentru suma potrivită decât pentru orice altceva, pornește din bunătatea ei sufletească și neplătită de nimeni o campanie de adunat gunoaie.

(un comentariu de aici)

Doar că povestea e diferită de ce spune ea, conform unui comentator la poza respectivă, care a fost la Vadu când ea aduna gunoaie și își făcea poze:

    • hashtagaadrian@sanziananegru@bogdan_mustatea Vad ca celalalt comentariu lasat de pe @patrupasi l-ati sters si am primit si block. Mai incerc o data, poate e cu noroc si va asumati faptele. Poza asta e facuta inainte sau dupa ce era sa dati foc la toata rezervatia narurala din Vadu si imprejurimi lasand focul (abuziv de mare de altfel) nesupravegheat in timp ce va faceati instastories romantice pe malul apei?
    • sanziananegru@hashtagaadrian am sters comentariu pentru ca era total exagerat si plin de rautate. Dar daca insisti, poftim: 1. Focul a fost facut din toate gunoaiele pe care le-am gasit in jurul nostru, plastic si RAFTURI DE DULAP! 2. Nu era nicidecum mare (se vede clar in instastories ca era un foc mic, facut intr-o groapa) l-am lasat nesupravegheat timp de 1 min cat am fost sa vedem daca e calda apa incat sa facem o baie. 3. Comentariu asta vine de la cineva care avea la randul lui foc? 4. A doua zi cand am plecat, ne-am uitat de 2 ori in urma noastra, locul arata exact asa cum l-am gasit. Incetati sa-mi consumati energia cu mizeriile astea si concentrati-va pe cauza. Merci.
    • hashtagaadrian@sanziananegru nu eate deloc exagerat si plin de rautate, este o relatare a faptelor din spatele unei postari care sa iti aduca niste followeri noi. In instastory este probabil dupa ce v-am atentionat asupra faptului ca nu e ok ce faceti. Oricum, plasticul nu ar trebui ars in foc ci strans in saci si aruncat in locuri special amenajate. 2. Iti garantez ca nu era 1 min. 3. Foc supravegheat in permanenta, departe de vegetatia ce ar putea lua foc, spre deosebire de cel al vostru. 4. Daca locul arata exact asa cum l-ati gasit, sa inteleg ca dupa ce le-ati strans si v-ati pozat, gunoaiele au ajuns inapoi pe plaja? Tot ce am vrut este sa constientizati si voi (si poate si o parte din followerii vostrii) ca in spatele unei poze cu o cauza nobila, se pot ascunde multe lucruri 🙂 cheers!
  • sanziananegru@hashtagaadrian este relatarea TA, in viziunea TA, exagerata. Ti-am multumit pt atentionare, de 2 ori. N-a contat. N-ai rasp nici macar “cu placere”. Ca probabil n-a fost. Se pare ca esti pus pe hate. Sper sa te ajute! Sunt sigura ca ai de facut ceva mai util cu timpul tau decat sa faci aici dreptate. Toate bune!

Asta e ecologia: arzi plasticul găsit, lași focul nesupravegheat, pentru că incendiile din Grecia și California sunt în altă țară și la noi nu se pot întâmpla, și pui poze pe Instagram. Cine te critică pentru mizeriile pe care le faci, e pe hate. E atat de inconstienta incât nu înțelege că respectivilor li se rupe de ea, ci CHIAR LE PASĂ de natură, spre deosebire de maimuțărelile ei. Oamenii ăștia nu înțeleg că la un moment dat cineva îi recunoaște și azi nu îi filmează când fac mizerii din astea, dar mâine o pot face, și atunci internetul se va amuza și mai mult decât o fac fetele din agenții, pentru că Sânzianei i s-a dus vestea…

În contextul social și politic, oamenii se întreabă ce influenceri sunt ăștia care nu se implică deloc în campanii sociale și nu încearcă să fie exemple pozitive, fiind disperați după bani, mințind și înșelând cât pot pentru a strânge cât mai mulți bani. Dar după pozele de la protest ale lui Morodan, permisul de trotinetă a lui Buhnici și mizerii de genul “am ars plasticul pentru a îndemna lumea să strângă gunoiul”, mai bine lipsă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.