Pentru mine, lucrul la monitorul unui computer poate fi extrem de dificil. Pentru că am niște tabieturi pe care mi le-am format în zecile de ani de utilizare și nu am cum să scap de ele. Deși, poate, mi-aș dori.

De exemplu:
– Nu sufăr să am vreun mesaj de notificare neverificat în fereastra browserului. Orice fel de mesaj ar fi el. Dacă apare o bulină roșie sau de altă culoare, un 1 sau orice alt fel de modalitate de notificare, sunt obligat să dau click pe ea, altfel nu mai pot lucra.

– Nu pot lucra cu fereastra activă full screen. Trebuie să fie neapărat un pătrat, de preferință, cât mai egal. De asta și am monitor de 27″, ca să aibă loc browserul, photoshopul sau ce mai fac eu.

– Dacă a bipăit ceva în calculator, nu mai pot face nimic până nu verific care a fost sursa bipăitului.

– Dacă s-a descărcat vreun update de ceva, nu am cum să mai lucrez dacă nu instalez update-ul respectiv.

– Pe termen lung, adica de mai multe ore, nu pot accepta mai mult decât două iconițe pe desktop. Restul, trebuie neapărat șters și golit recycle bin.

– Pe de altă parte, în afară de filmele cu licență, care se descarcă pe un alt drive, orice download, la mine, trebuie să se salveze pe desktop. Ideea de a da 2 clickuri în plus mă ucide încet. De asta și folosesc ShareX, care face printscreen dintr-un click și îl și urcă pe imgur.

Voi cum vă descurcați?