Având în vedere că e a doua oară când se întâmplă același lucru, într-un interval foarte scurt, hai să ne imaginăm o poveste scurtă, cu ruși, Putin, FSB sau cine vreți voi, în rolul principal.

Cum ar fi dacă Putin, într-o zi, se trezește dimineața, supărat și obosit de greutățile vieții de stăpân absolut al destinelor a 140 de milioane de alcoolici și zice Băieți, noi nu prea avem valută în țară. Ia hai să vedem ce facem.

Și îl cheamă pe Medvedev, fostul prim ministru, fostul președinte, actualul prim ministru și îi zice
– Pașa Dimitriii, avem un problem la țara noastră. Cum facem noi să facem rost de valută, rapid și pe termen scurt?
– Vladimir Vladimirovici Putin, să știți că am o idee bună de tot. La fel de bună ca aia cu Yango, care trece prin FSB. Îi mai știți pe băieții ăia doi cărora le-am dat noi autorizație să facă o aplicație bancară, Revolut?
– Da, Dimitrii DImitrievici, știu, că mi-a plăcut, de la Rivaluțâi, revoluția din 1917, de-ai noștri, sânge puri.
– În ultima perioadă i-am antrenat pe utilizatori, cu ajutorul cadrelor de nădejde de la FSB, să se obișnuiască cu greșelile de încărcare cu bani de pe carduri. Azi, un pic, mâine un pic, deja reacțiile sunt mai puține și mai puțin virulente, lumea ne apără, explică că și la bănci se întâmplă greșeli, cred că e momentul să o facem.
– Ce să facem, Dimitri?
– Golim de bani toate cardurile Revolut din lume și toate conturile atașate. Avem acces la ele, avem acces la toate datele utilizatorilor, știm câți bani au într-un anumit moment în conturi, golim tot. Și le dăm înapoi peste 3 săptămâni, timp în care ne folosim de bani. Sau nu îi mai dăm deloc înapoi, ce o să facă, o să ne dea în judecată în Lituania? Pe băieți îi facem scăpați în niște insule, după care le dăm să deguste niște Noviciok și aia e.

Cum sună? Greu de acceptat, într-o dictatură de fier, precum cea a lui Putin, într-o țară analfabetă, unde visul tuturor este un mare USSR?
Ok…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.