Inter IKEA Group and Ingka Group have decided to enter a new phase to further scale down the IKEA business in Russia and Belarus.
The IKEA Retail business will remain stopped, and the workforce will be reduced, meaning that many co-workers will be affected. In order to support the scaling down process, Ingka Group plans to sell out its home-furnishing inventory in Russia.
The Inter IKEA owned Industry business in Russia will reduce the workforce and start the process of finding new ownership for all four factories. 
Import and export of IKEA products to and from Russia and Belarus will remain stopped.
Always guided by our values, we will do our utmost to side with our co-workers and support them throughout the difficult times ahead of us.  We are committed to be on this journey together and will start individual talks with impacted co-workers to discuss next steps

IKEA a fost printre primii giganți corporatiști care au anunțat că se conformează sancțiunilor internaționale și vor închide businessul din Rusia. Au fost si filmulete despre cum se băteau orcile pe produsele din magazin, încă nu le veniseră pachetele din Ucraina, cu bunătățuri.

De fapt, ce a făcut IKEA a fost chiar mai urât decât dacă ar fi făcut ca Leroy Merlin și Auchan, care au zis că nu se retrag și aia e. Pentru că, deși au închis acele magazine, și-au plătit angajații full time, ca și cum ar fi mers la muncă, făcând sancțiunile inutile. Sancțiunile trebuiau să atingă populația, care să priceapă că Putin ucide oameni pentru vise imperiale și că nu e ok. Prin mișcarea lor, ei au creat niște orci de canapea, plătiți ca să stea acasă și să urmeărească propaganda lui Soloviov la televizor, eventual savurând un burger de la Unchiul Vanea.

Well, acum IKEA anunță că se restrâng și nu mai plătesc chiar la toți salariile.
Doar că IKEA, firma mamă rusească, are și alte spații comerciale în Rusia, spații care funcționează bine mersi. Ba chiar dețin și câteva malluri care, surpriză, sunt la fel de funcționale, produc bani și impozite.

Urât. Urât și trist. Viața oamenilor, negociată pentru lemne și spații comerciale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

16 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2

    Initial si eu ma gandeam ca rusii de rand sunt victime colaterale ale lui Putin, poate ar trebui tratati cu indulgenta, dar dupa ce am aflat ca de fapt sustinerea populara a razboiului din Ucraina a fost de 70% si chiar a crescut intre timp nu pot le sa spun decat atat: sa va f.t cu p..a nesculata!

    • #3

      Doar mie mi se pare ciudata acea urare?
      E prima data cand aud exprimarea respectiva hmm

  2. #4

    De Franta… statul francez… ce sa mai zici ca au cumparat gaz/petrol mai mult decat inainte de razboi.. WTF?

    • #5

      razboiul sau incetarea lui nefiind un scop in sine nu vad mirarea. la fel cum s-a profitat de criza covid asa se profita si acum de criza ukraina, jocul e pentru multimiliardari sau triliardari restul sunt victime colaterale

    • #6

      Nimic surprinzator, toata istoria Frantei este istoria unei curve.

    • #7

      “The Europeans are sending us the money! They’re paying for the war. No matter how you look at it, we have blood on our hands.”

      twitter.com/apmassaro3/status/1536896638337310724

    • #8

      @SkizZ, n-auzi musiu că Zelensky tre’ să negocieze cu ursu, ca să cîștige resboiu? a zis manuel (și) azi…
      ultima mea negociere cu un francez a fost așa:
      – bernard, să știu bine că-ți dau 1€/produs din buzunarul meu, da’ pe factură n-o să vezi prețul ăla (vindeam ceva ce costa 216€/buc și el voia 215…)!

  3. #9

    cam la fel cu valurile de sanctiuni impuse, cu efect frectie la picior de lemn. si primul exemplu care imi vine in minte e cel cu petrolul/hidrocarburile: nu, nu mai cumparam de la ei, ca sunt rai. 112 zile mai tarziu, oamenii rai incaseaza tot ca la inceput, 1 miliard pe zi, fara sa vedem o reconfigurare majora a fluxurilor. Letonia stie de ce…

    ii apreciez mult mai mult pe cei de la ”oșan” și ”leroa”, care au avut tăria sa o dea pe față. Ceilalți, niște donșoare rușinate, prinse cu flagrantu-n mână….

  4. #10

    Eu nu inteleg asta cu pedepsit populatia pentru deciziile liderilor politici, vorbesc la modul concret, nu ca principiu.
    Hai sa admitem ca exercitiu ca PSD-ul ii da 2 case lui Johanis, ala da un decret si maine Dragnea este gratiat si exonerat de orice vina (sau CCR-ul il curata ori cine poate). Asa,, maine Dragnea e curat, poimaine este instalat prim ministru pt ca partidele lucreaza bine impreuna si era randul PSD, da?

    E, UE nu este de acord cu ce fac liderii nostri alesi si decide sa instituie penalizari ca sa suferim, gen inchis firme din Ro, interzis importuri, etc. Cum vi se pare ideea asta, gen UE nu mai cumpara cereale din Ro si LIDL, Kaufland se inchid pentru ca PSD si PNL au schimbat niste legi in 2 zile si l-au pus pe Dragnea prim ministru iar UE decide sa puna presiune pe partide prin chestii economice?

    Sunteti de acord sa se intample?

    • #11

      Da. Nu ne convine, aia e, mergem să-i dăm jos. La modul serios, nu ca arlechinii. Plus, tu compari opțiuni nefericite de politică internă cu invadarea unui stat suveran, crime de război cât cuprinde și alte cele. Acțiuni susținute de o bună parte a populației, că rusul se visează cuceritor și rasă superioară. Îmi dau seama că diferențele între exemplul tău și ce se întâmplă în Ucraina pot scăpa unei priviri neatente, dar totuși…

    • #12

      ”Eu nu inteleg asta cu pedepsit populatia pentru deciziile liderilor politici, vorbesc la modul concret, nu ca principiu.”
      Pai este foarte simplu concret. Valul de nemultumire in randul populatiei ar trebui sa creasca si poate apare o scanteie care sa declanseze o revolta, revolutie, lovitura de stat…etc si sa cada regimul dictatorial. In cazul Rusiei este mai complicat deoarece populatia il cam iubeste si il sustine pe dementul de Putin dar tot este bine sa incerci niste sanctiuni ca pana la urma iubirea de Putin trece prin stomac. Daca nu au de gand sa faca o revolutie sa il dea jos pe Putin atunci sa sufere populatia rusa ca o slaba compensatie ca multi ucrainieni mor din cauza idiotului de Putin.
      Exemplul tau este cam aiurea comparativ cu situatia din Ucraina dar da, orice stat care derapeaza cu toate institutiile lui, inclusiv sau mai ales cu justitia, trebuie sanctionate. Ca Ungaria care este o curva a Rusiei si are tot ca Rusia nostalgii imperiale nu este sanctionata in cadrul UE este de analizat dar stim cu totii raspunsul.
      Da, sunt de acord sa se intample la ce ai intrebat.

  5. #13

    NordStream 1 cred că merge încă?

  6. #15

    Apropo de razboiu asta, a zis papa cate ceva zilele trecute. Nu pot decat sa rezonez cu ce-a zis.
    www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/papa-francisc-traim-al-treilea-razboi-mondial-1974617
    Si cea mai dureroasa faza e asta : “sesizez un interes în testarea şi vânzarea de arme. Este foarte trist, dar până la urmă, asta este miza”.

    • #16

      Da, și mai ales am sesizat că părerile papei și-ale Oliviei Steer coincid în chestiunea asta, doar că aia n-a zis „latră”, da-n rest, spot on.