Un prieten s-a dus azi la IKEA sa isi cumpere o chestie de mobilier. A gasit ceva ce i-a placut, dar cu un mic defect, absolut acceptabil, asa ca l-a cumparat, la pret redus, cu conditia ca acel produs sa nu mai poata fi returnat, adica As It Is, conform politicilor IKEA.

Il cumpara, se duce acasa, il pune in camera, cand vine surpriza. Pe picioarele mobilei, din lemn de mesteacan alb si pe rama ce le unea, din acelasi fin lemn de mesteacan, stampile. STAMPILE MARI, cu tus negru. AS IT IS.
Cat de rroman tampit sa fii sa faci asta?? E greu sa pui un abtibild, o ata, o hartie lipicioasa ceva? E mai simplu sa pui stampila si sa distrugi mobila definitiv??

In alta ordine de idei, daca IKEA mai fabrica mult produse in rromania, o sa se duca pe copca din punct de vedere al credibilitatii.
Pentru ca produsele se monteaza usor si relativ intuitiv. DAR. Dar sunt Made in Romania. Si asa, gaurile in metal din picioarele scaunelor sunt facute doar pe jumatate, pe interior fiind coji de metal grosute, care nu iti permit sa infiletezi ceva daca intai nu cauti o dalta mica si un ciocan.
Picioare, manere, sunt lejer deformate si nu, nu mecanic, intr-un depozit, asa cum ai crede, ci asa vin ele, de la producatorul Made in Romania.

Noroc ca au chiftelutele alea cu gem, care imi plac.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.