Începând cu data de 27 octombrie 2024, pe aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secțiunea E-SAR (sesizări abateri rutiere) se vor putea transmite informații despre comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.
Sesizarea trebuie să conțină, în mod obligatoriu, datele de identificare ale celui care face reclamația (nume, prenume și codul numeric personal ori, după caz, codul de identificare, datele de contact, număr de telefon și adresa de corespondență, declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea aspectelor percepute și a înregistrării audio-video sau video, data, ora, locul sau orice alte elemente care să conducă la identificarea locului unde a fost surprinsă posibila faptă contravențională, precum și semnătura)
.

Pentru început, e funny că, deși, ca să poți depune genul ăsta de sesizări, trebuie să ai cont real, validat în HUB, prin ghiseul.ro, deci deja există toate datele tale de identificare, online, accesibile, trebuie să atașezi și numărul de la pantofi, lungimea penisului și declarație pe proprie răspundere privind dimensiunea, ca să poți face sesizare. Pe scurt, făcută românește, să pară că se face ceva, dar, de fapt, să fie cât mai complicat. Pentru că așa e la noi. Pentru că mă împiedică ceva să trimit datele de identificare ale vecinului Viorel, de la 10. Sau a primului prost la al cărui buletin am acces, eventual.

Second, din păcate nu îl mai găsesc. Acum mai mulți ani, Răzvan Baciu a făcut un filmuleț de test scurt, din trafic, cu care a răsturnat internetul. Era dintr-o intersecție ceva, pe undeva, unde nimeni nu respecta semaforul, treceau toți ca pe câmp. Tot așa, aveau guvernanții ceva idee creață despre filmările din trafic ale oamenilor. Și ce s-au revoltat toți, vai, cum, câtă lipsă de respect. Doar că Răzvan inversase culorile semafoarelor, ca să demonstreze cât de ușor poți falsifica o filmare legată de așa ceva.

Ideea e că da, orice tâmpit cu timp liber și ușor nepăsător poate să îți facă probleme, trimițând poliției filmulețe cu tine, reale sau nu, în care încalci legea. E nevoie doar de timp și de dedicare, plus skilluri de Adobe Premier. O să fie ca la testele antidrog, doar că mai rău. Vei primi amendă acasă și nu o să știi de ce. Poliția nu e obligată să elibereze vreo filmare, decât în cazul în care contești amenda la tribunal, iar atunci doar pentru judecător. Abia atunci poți vedea ce filmare e. Și dacă e o filmare unde, de exemplu, treci pe roșu, nu o să îți treacă prin cap că nu e reală, eventual o să îți dai o palmă peste ochi și pleci acasă, jenat. Și pierzi procesul, plătești amenda, cheltuieli de judecată. Până data viitoare. Îți face cineva o chestie de asta de 6 ori pe an, te-a făcut cu capul. Îți consumă 12 puncte de pe permis? Ai permisul suspendat. Și tu, în continuare, nu știi ce se întâmplă. Iar dacă vrei să contești filmarea, TU trebuie să angajezi un expert, care să o analizeze. Și expertul poate fi sau poate nu fi expert și efectiv să nu își dea seama dacă filmul e fake sau nu. După care trebuie să demonstreze că accesul la identificarea ghiseul.ro a fost reală și e a aparținătorului.

O să fie un iad.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu declar că îl am de 20 de cm. Restul sunt date personale și nu le dau chiar așa ușor.

    13
    • #2

      Eu am decât opșpe, când e moarta.

      8
    • #3

      :)))) așa băieți, sa vă luați și un dosar penal pentru falus în declarații!! Să va vad cum trageți de ea în fața procurorului, în speranța că ajungeți la 20!

      Îmi amintesc de discuțiile adolescentine și contradicțiile cu privire la punctul din care începe măsurătoarea…

      44
    • #4

      Atunci problema era punctul de unde începe, dar e aproape vremea când o să devină numa’ un punct.

      14
  2. #5

    Sau reversul: omul filmeaza un accident Pascu style, dar greseste ultima cifra din CNP. Eroare de procedura, fapta nu exista, next.

    23
  3. Militia ar face orice numa sa nu munceasca. Sa nu cumva sa iasa pa strazi si sa se faca utili. Daca le dai altceva d efacut in afara de un radar si un boschete, i-ai terminat.
    A se vedea cazu vampirului unde au actionat “exemplar”.
    Plm de retarzi.

    19
  4. #8

    e fix asta, cauta metode prin care responsabilitatea identificarii celor care fac nasoale e pasata la oamenii din trafic in loc sa treaca la munca. pe de alta parte, daca astfel de instrumente sunt implementate atunci nu se mai justifica existenta politiei, pot sa o desfiinteze, oricum sunt degeaba platiti si acum asa ca macar le curma suferinta.

    13
  5. Io zic ca daca am avea o filmare din asta sa putem sa il amendam noi pe infractor dupa ce ii aratam unde a gresit si apoi sa trimitem banii la politie!

    7
  6. #10

    Pentru ce le mai platim la gunoaiele astea ajutor social 25 de ani plus pensie dupa daca tot noi trebuie sa ne descurcam dupa?
    Sunt ferm convins ca niste militii locale, eventual formate din voluntari, s-ar descurca mult mai bine decat imbecilii astia. De fapt, multe tari au servicii de urgenta, in special pompieri, formate din voluntari, preponderent.
    Altfel, a mai fost o propunere de genul acum vreo 2 ani, slavita de faiar si alti cretinei progresisti, picata fix din motive de genul enuntate.
    Ce te faci daca esti fan curier si plateste concurenta sa iti reclame soferii?

    3
  7. #11

    si filmarile alea sunt valide in caz de proces?
    parca trebuia omologarile lu’ peshte si alte kkturi.

    misto sa se ajunga ca pe vremea lui Tito, numai ca acum e cu filmari.

    2