Aseară căutam un CNP de minor, să îl înrolez pe un amic în vodafone pentru tineri, ca să aibă internet mai mult. Sătul fiind de generatoarele de CNP, care scot numai niște absurdistanuri inutile, mi-a trecut prin cap să dau căutarea asta pe google. Și dintr-o dată, valuri și valuri de CNP-uri reale, DE COPII, mi s-au desfășurat în fața ochilor. Puse la dispoziția mea de ISJ-uri, licee, adică fix conform legii.

Sunt curios dacă păriții acestor copii sunt de acord ca datele lor cele mai personale să fie la vedere pe internet.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Stai sa vezi stire despre asta “trimisa de un cititor pe mail” pe mai toate posturile de stiri :).

  2. thanks 4 sharing 🙂

  3. eu am spus mereu ca trebuie doar putina imaginatie la cautat pe net 😉

  4. Si era atata tevatura la recensamant ca nu dam CNP, ca laie, ca balaie…

  5. #5

    Doua chestii:

    1. Mi s-a strans inima vazand, la ‘Articole ce pot fi pe aceeasi tema’, postul cu titlul ‘Haoleo, e erdeesh’. Mi-e dor de vaca – n-o stiam, dar simteam c-o stiu. Life sucks.

    2. De ce ai dat search dupa ‘liceu teoretic’? Aia de la alte licee n-are CNP sau te-ai gandit ca e unlikely sa intre pe net? :).

    • #6

      Jordan » e mai probabil sa aiba rezultate bune la diverse chestii scolare

  6. #7

    pai nu-i bine ca datele personale, respectiv cnp-ul sa fie la vedere pe internet tocmai din cauza oamenilor ca tine care cauta un cnp de minor sa inroleze pe tine undeva. in alta ordine de idei, cnp-ul meu e trecut pe mii de facturi si nu-mi fac griji.

  7. #8

    Eu am lucrat 5 ani la o administratie financiara si va pot spune ca am intalnit o gramada de babe care se trezeau cu venituri suplimentare din dividende si actiuni pe bursa desi ele nici nu stiau ce sunt alea. Ma gandesc ca oricine are acces la CNP-ul altcuiva il poate folosi in scopuri pe care putini dintre noi ni le imaginam.

  8. Este incredibil cum pot inconstientii sa uploadeze pe net in zone publice de acces CNP-urile copiilor. Cate rahaturi se pot face cu ele … Parinti ar trebui sa dea in judecata institutiile care-au publicat astfel de informatii.

  9. #10

    CNP-ul este secret, nu este voie decat sa-l scrii pe bonurile de masa si sa-l dai la toate vanzatoarele de la Cora, Carrefour, Real si de la toate magazinele din cartier. Se stie ca vanzatoarele stiu cel mai bine sa pastreze un secret.

    • In schimbul unor sume de bani vanzatoarele noteaza cnp-urile pe o foaie si apoi le vand unor persoane “binevoitoare”

  10. Ai incercat sa iti cauti CNP-ul sa vezi cat de secret e?

  11. Si acum pe cine sa spanzure parintii ? Statul roman ii condus in majoritatea cazurilor de foarte multi dobitoci. Il da afara, dar paguba ?

  12. Ar trebui sa facem disponibila si o lista cu toate conturile noastre, sa nu se mai chinuie lumea…

  13. #16

    Sigur mulţi părinţi nu au habar de asta ,şi probabil TOT la fel de mulţi nu văd o problema în asta….

  14. Cnp-ul ca “numar” nu inseamna nimic daca nu il poti asocia si cu o adresa, o fata, un numar de telefon..Am prietene care cauta in fiecare zi cine e unul sau altul. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nimic nu mai e secret..

    • #18

      Nu inseamna nimic? Eu doar dupa CNP-ul tau pot sa imi dau seama daca esti baiat sau fata, data nasterii, in ce judet te-ai nascut si daca ai datorii la fisc! Si poti sa-ti aflu si numele complet introducand CNP-ul pe site-ul primariei de care apartii la sectiunea taxe si impozite! Nu poti sa-ti aflu adresa dar pot sa aflu destul de multe zic eu! Deci mai gandeste-te daca nu poti sa afli nimic!
      P.S. Pot sa aflu si daca ai bunuri imobile sau mobile in proprietate si cate ca numar!

    • asa, afli si afli insa, itrebarea de baraj e: cum scoti bani din el? ca la asta se ruduce totul…

  15. #20

    Toţi urlă în stânga şi în dreapta: “Vrem întimitate!”.
    Ei singuri se complac şi îşi afişează datele personale pe internet.

  16. #21

    Nu uita ca pe net circula o baza de date, relativ veche, cu locuitorii din Bucuresti. Contine nume, CNP, adresa. Asta e mizilic.

  17. De ce sa nu fie publice? Doar nu le va folosi cineva pentru inrolari la Vodafone pentru tineri? 🙂

  18. Pentru baietii cu imaginatia bogata: vreau niste EXEMPLE CONCRETE, ce anume pot pati daca imi cunoaste cineva numele, CNP si adresa?

    Pana acum doar povesti fantastice.

    • #24

      Florin » exemplu concret, iti deschid un cont la banca pe numele tau, virez cateva milioane, dupa care le trimit in insulele cayman, iar tu te vei distra cu fiscul ulterior. iar asta e doar o glumita.

    • Ma indoiesc ca vei putea deschide un cont bancar fara macar o copie a buletinului meu si fara specimen de semnatura.
      Myth busted, next !

    • #26

      Florin » serios? ia intra pe ing sau millenium bank. vei fi uimit. iti vine si card acasa.

    • Nu ma intelege gresit, numele meu e publicat in Monitorul oficial cu CNP, adresa, firme, sedii sociale si toate alea la un loc. Vreau sa stiu daca am de ce sa nu dorm la noapte.

      Pana acum nu mi-a prezentat nimeni un caz concret in care divulgarea CNP-ului imi poate provoca probleme.

    • #28

      @Arhi

      Eu mi-am deschis un cont online, nu in romania, dar mi-a cerut sa ma duc cu buletinul si cu contractul semnat la posta, unde functionarul inainte de a sigila plicul, mi-a verificat veridicitatea datelor.

      Sa spunem ca nu-ti cere si se intampla chestia pe care o spui, cum poate banca demonstra ca acel cont este deschis de tine. Banca e o companie privata, la fel ca orice alta companie privata trebuie sa dovedeasca existenta unei intelegeri comerciale de orice natura. Daca e asa si intr-adevar la ING si Milenium nu cer nici macar un specimen de semnatura, pai asta e cea mai mare gaura de securitate dintr-un sistem bancar.

      Nu cred, sigur omiti ceva, nu exista nici un avocat pe aici sa confirme treaba asta ? E absolut aberant. Refuz sa cred ca poti deschide un cont in acest fel. In loc sa acoperim bresele de securitate noi o deschidem pe cea mai mare posibila.

    • #29

      Hia ca instant m-am prins cum e treaba dupa ce am intrat la Millenium:

      ind.millenniumbank.ro/ro/public/conturi/Pages/e-cont.aspx

      Poti alege: Vizita din partea curierului sau Vizita la sucursala. Daca vine curierul la tine, ala verifica veridicitatea datelor. Deci nu numai ca vine personal la tine acasa, ii deschizi usa, din start stie unde a locuit candva infractorul in cazul in care falsifica un buletin.

      Era absoult dement sa se poate ceea ce zici tu.

    • #30

      George » contul e valabil din minutul 1

    • #31

      Scuze de postari multiple, dar am gresit mai sus. Nu te verifica curierul ci:

      ind.millenniumbank.ro/ro/public/conturi/Pages/e-cont-curier.aspx

      1. Aplici Online
      2. Primesti actele prin curier (era mai usor un simplu download, dar asa se asigura ca-ti stiu adresa si semnezi la curier)
      3. Semnezi actele
      4. Trimiti Actele la banca.

    • #32

      @Arhi Esti sigur de asta ? Ai testat tu personal. Pentru ca in cazul meu nu a functionat asa si vad ca metoda e asemanatoare.

      Si chiar daca ar fi asa, tu crezi ca banca ar procesa o tranzactie de intrare si una de iesire de peste 5k eur la exact 1 zi dupa deschidere. Nu cred.

    • #33

      George » eu am fost platit sa fac campanie la asa ceva, deci Da

    • #34

      Ok, inteleg. Atunci sistemul e complet idiot daca chiar functioneza din minutul 1. Chiar si asa, nu vad cum te poate afecta pe tine ca cetatean o treaba din asta. Ai semnatura mea ? Nu ? Imi pare rau ai trimis date false la fisc.

    • #35

      George » sa vezi ce misto e sa te duci la procuratura…

    • #36

      aici ai dreptate, tevatura aia si intalnirea cu niste taranoi aroganti nu e chiar nimic.

  19. Sunt client ING, de la a aplica online pentru card pana ajungi la consultant care iti cere buletinul si chiar carnetul de conducere mai ai multi pasi de facut.

    • #38

      Florin » si eu sunt client ing. poti deschide cont online, utilizabil imediat, ca utilizator nou. iar la milenium a fost promotie saptamana trecuta fix la asta. deschizi cont online de acasa utilizabil imediat. nu fi strut si intereseaza-te

    • OK. Sa zicem ca aia de la banca sunt ursi si te lasa sa deschizi contul doar cu CNP. Cum virezi banii in contul fals ?
      a) Transferi de pe contul tau in contul meu fals ?
      b) Te duci sa depui la un ghiseu unde te scuzi ca n-ai buletin ?

      Mai mult de atat, am un dosar de cateva sute de paginil banca si niste restrictii cretine gen nu poti retrage mai mult de 3000 de lei pe zi de la bancomat. Mi-e greu sa cred ca si daca vei reusi sa deschizi un cont fara acte vei putea rula sume considerabile de bani, sume care sa atraga atentia fiscului.

    • O singura chestie poti pati si destul de nasoala: sa-ti dispara banii din cont.

      Dar asta implica buletin falsificat bine, inclusiv cunoasterea seriei si numarului de buletin, cunoasterea bancii la care individul are credit si coaie mari sa te lasi filmat de N camere in sediul unei banci.
      Plus ca daca apare in baza de date alta moaca in buletin sau specimen de semnatura se cam impute treaba.

    • #41

      Florin » tu habar nu ai despre ce vorbesti, spui doar cum crezi ca ar trebui sa fir chestii si atat

    • * “cont” in loc de “credit”

    • #43

      Dacă aplici online pentru card (nu pentru cont) probabil vei fi sunat și invitat respectuos să faci o vizită la ING-ul din zona ta.

      Normele BNR zic: „Contractele încheiate de către emitenţi cu deţinătorii de carduri şi contractele încheiate de instituţiile acceptante cu comercianţii se întocmesc în scris. Toate informaţiile şi datele furnizate, precum şi contractele care se referă la instrumente de plată electronică vor fi redactate în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională, dacă este cazul.”

      Uită-te numai cât de stufos este contractul pe care l-ai semnat tu cu ING. Crezi că ei renunță complet la ăla în favoarea unui formular online cu șapte câmpuri? Păi dacă ar fi așa ai putea să susții (pe bună dreptate) că nu știi ce obligații ai față de bancă.

    • #44

      VOC » asa cum spuneam, poti deschide cont online relaxat, functional din primul moment, la ing si milenium. dar voi stiti sigur ca nu:))))

    • #45

      Am zis că știu sigur că nu? Tu ai încercat și-a mers de știi sigur că da?

    • #46

      VOC » da

    • #47

      De pe site-ul ING:

      Cum pot deschide un cont curent ING Cont’ROL?

      Prezentand actul de identitate in orice sediu ING. Acum poti completa formularul online si ridici cardul direct de la banca.

      Văd că de mitul cu Millenium s-a ocupat deja altcineva. Doar pentru că poți să aplici pentru ceva online nu înseamnă că nu trebuie să semnezi o foaie de hârtie așa cum cere regulamentul BNR.

    • #48

      VOC » o sa iti mai repet odata. acum 2 saptamani am participat la camapania milenium, cu contul online. contul meu de ing e facut online, activ din momentul 1. dar e bine ca tu stiu adevarul si cum functioneaza lucrurile in lume
      www.arhiblog.ro/iarasi-despre-cnp/#comment-302946

    • @Florin>> eu mi-am deschis cont la Millennium EXACT in varianta descrisa de Arhi. nu e de saptamana trecuta cum spune Arhi, ci de vreun an de zile, o sa scriu mai mult la mine pe blog ptr ca a fost o super aventura cu treaba asta

      ce e clar e ca a trebuit sa completez niste date la ei pe site, apoi am avut de ales intre a te prezenta intr-un oficiu MB sau a trimite datele printr-un curier.

      din cate imi aduc aminte contul a fost activ din momentul in care l-am creat pe site

    • Bravo. Cum transferi banii in cont ?

    • #51

      Eu n-am susținut că știu toate adevărurile din lume. Eu am dat doar un citat de pe site-ul ING.

      Chiar dacă banca X deschide un cont cu numele meu și CNP-ul meu în minutul 0.5, este fix problema lor atâta timp cât eu n-am un contract cu ei. Aș putea să-ți dau un citat și din codul de procedură civilă despre ce anume constutuie un contract civil, dar nu știu dacă are sens, pentru că aparent și tu știi toate adevărurile din lume.

      Aș putea să-ți dau citate și din codul de procedură penală despre cine și în ce condiții poate supravegea conturile bancare, dar din nou, nu știu dacă are rost.

    • #52

      VOC » absolut. eu doar spun ca un cont, acum deachis, este ACUM REAL, LEGAL SI IN FUNCTIE. nu spun ca e legal, nu spun ca e bine, nu incerc sa va explic ce inseamna pentru un carder numele, adresa si cnp-ul, ci doar ca un cont este legal si real din momentul deschiderii

    • #53

      @arhi: contul o fi valabil din primul minut, dar tu cum ai acces la el? N-ai user si pass pt IBK, n-ai buletin cu numele si CNP-ul meu si fata ta pentru a merge la ghiseu. Deci e degeaba activ contul respectiv.

    • #54

      vlad » plin, plin de baieti care stiu. nu, nu au folosit vreodata, dar ei stiu. asa e legea. cel putin in mintea lor. care era ideea initiala, cu cnpurile la liber?

    • Deja vorbim vorbe. Te caci pe el CNP cu tot cu nume si adresa.

    • #56

      Ideea inițială era că tu deschizi un cont folosind numele și CNP-ul meu, apoi virezi bani în acel cont, apoi din acel cont transferi bani într-un cont dintr-un paradis fiscal și apoi vine Fiscul la mine la ușă.

      Să zicem că deschizi un cont pe numele meu. Contul ăla, chiar dacă există în computerul băncii și chiar dacă este activ, el nu este legat în nici un fel de persoana mea pentru că nu există nici un contract semnat de mine (vezi regulamentul BNR, codul de procedură civilă etc). Ca tu să transferi bani din contul tău în contul ăla ar trebui ca atunci când aplici online să pui adresa ta reală (ca să-ți vină cardul ție acasă) și în plus banca va păstra tranzacția în baza ei de date. Deci nu faci decât să lași urme care te incriminează pe tine. Dacă Fiscul vine la mine la ușă (și n-or să vină, pentru că ei nu pot să vadă câți bani am în cont) le zic să plimbe ursul, că eu n-am nici un cont la ING. Dacă se sesizează vreun procuror (nici ei nu știu câți bani am în cont) el trebuie să dovedească faptul că eu am deschis un cont la ING. Deci pe scurt, toată povestea te va costa doar pe tine (și suma de bani transferată aiurea și alte consecințe juridice). Dacă vrei să faci rău cuiva eu zic să te rezumi la a-i lovi cu mașina (da, e un apropo la alte post-uri de-ale tale). 😀

    • #57

      VOC » card?:) ce card?

    • #58

      Faptul ca iti poti deschide cont online fara ca cineva sa iti verifice identitatea este o problema a bancii nu a identitatii. Gandeste-te ca CNP-ul este securizat ca la Fort Knox si iti fura un tigan buletinul in tramvai. CNP-ul tau nu e pe net, nu e in ziare, nu e nicaieri decat in buletin…buletin cu care tiganul isi face cont online. Acum cine e vinovat de asta, tu, evidenta populatiei, tiganul sau banca pt ca permite asa ceva?

    • #59

      Nu înțeleg întrebarea.

    • #60

      VOC » ca sa fiu mai explicit, ca aseara scriam de pe telefon. esti naiv si vorbesti strict din ce crezi tu ca exista pe lume. ca idee, la mai multe banci comerciale poti crea conturi de la distanta, conturi care activeaza automat si internet bankink. facut rau cuiva? rili? asta ai inteles tu din asta? de spalat bani ai auzit? probabil, dar doar la televizor. hai sa ne oprim aici, ca e inutil, cat timp tu NU AI FACUT VREODATA UN CONT ASTFEL. mke?

    • #61

      Și zi, deci eu nu mi-am făcut cont online și deci vorbesc ca să mă aflu în treabă. Dar tu ți-ai făcut vreodată cont online folosind CNP-ul altcuiva, ai transferat apoi o sumă mare de bani în acel cont ca apoi să o transferi într-un paradis fiscal cauzând autoritățile române să-l salte pe nefericitul posesor al CNP-ului? Nope. Deci vorbești ca să te afli în treabă, mke?

      Ți s-a cerut un singur exemplu în care un răuvoitor poate să facă ceva cu un CNP găsit și ai venit cu un scenariu fantasmagoric în care fiecare pas are probleme.

      La ING trebuie să-ți dai adresa reală, altfel 1) nu știi numărul contului ca să poți face prina tranzacție 2) nu ai card ca să poți face a doua tranzacție (pentru Home Bank trebuie să te prezinți personal cu actul de indentitate la un office ING). Chiar dacă n-ar trebui să-ți dai adresa reală, prima tranzacție tot din contul tău vine, deci faptul că ai mai pus un cont intermediar n-o să deruteze pe nimeni. Puteai la fel de bine să trimiți banii direct din contul tău în insulele Cayman. Deci dacă scopul era să-ți acoperi urmele tocmai ai ratat cu succes. Dacă scopul era să implici o persoană reală nu trebuie decât să intri într-o scară de bloc, să iei numele cuiva din tabel și să-ți faci un CI fals (CI-urile românești sunt de doi lei) cu numele și adresa respectivă și un CNP fictiv și cu ăla s-ar duce la bancă. Nu e ca și cum banca ar fi conectată direct la evidența populației ca să verifice. Și gata, chiar dacă CNP-ul nu este bun, poliția tot îi va face o vizită individului.

      Și mai zi, ăștia care fac spălare de bani își freacă mâinile de fericire când găsesc CNP-urile unor liceeni pe net, este? Cei care fac treburi de-astea o fac cu complicitatea autorităților (pentru că-s rude, prieteni, împart banii sau când e nevoie recurg la șantaj, intimidare, violență). Ei nu au nevoie de CNP-ul tău. Și dacă ar avea nevoie l-ar obține direct de la prietenii lor de la evidența populației. Oricum, stai liniștit, mai multă lume îți știe CNP-ul decât adresa de mail.

      Deci percepția mea despre realitate vine de la televizor? Am impresia că a ta vine de la desene animate. No offence, sport.

      În rest, ai dreptate, discuția e inutilă.

  20. Pfiu, bine ca nu mai sunt la liceu.

  21. #63

    Eu raman in continuare la parerea mea, ne panicam mult prea mult pentru confidentialitatea unor date… publicate chiar si in Monitorul Oficial.

    In schimb nu ne sfiim sa divulgam activitati personale. E muuult mai periculos ca cineva sa stie ce rahat faci tu acum (ma duc in vacanta pe Luna) decat sa-ti stie CNPul. Singura mea regula in online: nu-mi fac publice activitatile.

    Tu Arhi, ti le cam publici, inteleg ca asta e jobul tau, insa sper ca o faci mai voalat, non realtime si strecori o mica minciuna pe ici pe colo.

  22. No spam dar daca vrei si de adulti, ia de aci
    1: www.cristianiosub.com/datele-tale-private-sunt-publice/
    2: si cu poze
    www.cristianiosub.com/arhiva-electronica-de-garantii-reale-mobiliare/

    Atâta tam tam cu CNP la recensamant, iar datele oricum sunt publice . Pe Arhiva de exemplu ai si serii de buletin si serii de mașina 🙂

  23. No spam dar daca vrei si de adulti, ia de aci
    1: www.cristianiosub.com/datele-tale-private-sunt-publice/
    2: si cu poze www.cristianiosub.com/arhiva-electronica-de-garantii-reale-mobiliare/

    Atâta tam tam cu CNP la recensamant, iar datele oricum sunt publice . Pe Arhiva de exemplu ai si serii de buletin si serii de mașina 🙂

  24. Caută ipoteca imobiliară dupa numele Cetin 🙂

  25. #67

    CNP-ul e o informatie publica nu privata. Nu e ca numarul de telefon ala amentei. E in toate actele pe care le ai si in toate contractele pe care le faci. Pana si garantia la un fier de calcat ti se face daca dai CNP-ul. E rahat cu apa rece CNP-ul.

  26. #68

    inca citesc si ma minunez cum unii pot sa creada ca cnp-ul e o informatie publica.

    vreau o lege care te obliga sa depui in mod public cnp pe ceva.
    am dat un link mai sus, dar se pare ca nimeni nu s-a obosit sa citeasca.

    hai ca mai incerc o data.

    legislatie.resurse-pentru-democratie.org/677_2001.php

    Art. 8
    (1)Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
    a)persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
    b)prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.
    (2)Autoritatea de supraveghere poate stabili şi alte cazuri în care se poate efectua prelucrarea datelor prevăzute la alin. (1), numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.

    Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_155000/CNP-ul-public-sau-privat-e-legal-sa-fie-facut-public-de-catre-secretariatele-facultatilor.html#ixzz2AO1duo8V

    mai cititi si:
    www.dataprotection.ro/

    daca nu va pasa, meritati tota rahaturile posibile care se pot intampla. sanse mici sa se intample ceva groaznic vs un ssn american de exemplu, dar sunt multe rahaturi care se pot intampla. de exemplu mama s-a trezit cu 5 masini inmatriculate pe numele ei. din diverse orase.

    • #69

      Ce-mi plac mie libertatile astea de a alege constrans. Desigur, CNPul nu poate fi publicat fara acordul tau, insa daca de exemplu ai nevoie de monitorul oficial, tot legea te constrange sa-ti cam dai acordul. Asa ca tu poti traii in continuare cu impresia ca esti liber sa faci ce vrei.

    • #70

      stiu ca se gaseau (se gasesc inca? ) pagini intregi cu cnp-uri in monitorul oficial, dar ideea de baza e ca nu ar trebui sa fie publice, decat daca iti dai acordul.
      daca iti apare undeva cnp-ul, si nu ti-ai dat in mod express acordul pentru asa ceva, poti sa dai site-ul, primaria, liceul ce o mai fi in judecata.
      iar in cazurile vietii de zi cu zi, nu exista in mod regulat dispozitii legale pentru punerea la dispozitie in mod PUBLIC a cnp-ului pentru afisare pe cladiri, sau in ziare. pentru o persoana normala.
      recesamantul a fost foarte controversat pentru idea imbecila de a cere sa puna la dispozitia unui voluntar toate datele posibile despre mii(lioane) de persoane.

    • Dovada! Te rog arata-mi dovada ca maica-ta are 5 masini inmatriculate pe numele ei din diverse orase. A … si explica legatura dintre CNP si faptul ca cineva a inscris masinile alea pe alt nume.

      Tu ai inscris vreodata o masina ? Ai habar de ce acte ai nevoie in original si copie ?

  27. #72

    Daca te uiti pe net in monitorul oficial, o sa vezi acolo cate cnp-uri vrei 🙂

  28. da click pe lista firme sa vezi cum vin cnp-urile
    Apropo vand fiat www.first-car.ro/auto/fiat/abarth/fiat-test-99-999-00-noua-50001.html

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.