Ce produse din carne mâncăm: Salam mucegăit, parizer de curcan din şorici şi slănină de porc, găsite la vânzare de ANPC

Ce marcă? Nu contează, contează că ANPC și-a făcut datoria. În rest, noi putem cumpăra relaxați produsele din celelalte magazine, pentru că până nu verifică OPC-ul, ele sunt bune de consum.
Miiiinunat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. Păi asta urmăresc ei. Să murim înaintea lor.

  2. #9

    noi suntem prosti ca le cumparam mizeriile; auzim diferite variante de genul in parizer se toaca mate si copite…in pateul de pui cica gheare si ciocuri…si etc. ar fi bine sa fie in parizerul de curcan doar sorici si slanina de porc :)…
    concluzia nu ar trebui sa mai cumparam nimic.

    • #10

      nelly » eu oricum nu cumpar mezeluri niciodata. am mancat, dupa nustiucat timp salam la o chestie si m-a luat durerea de burta

    • #11

      eu recunosc mi se mai face pofta de parizer taranesc si mai cumpar din ani in pasti, dar parca nici asta aroma nu mai fabrica cum trebuie….totul de contrafacut in zilele noastre.
      si alta prostie sa dai preparate la copii, cel putin crenvustii sunt ceva de speriat, cand aud toti copiii mananca asa ceva; crenvusti=parizer

    • Eu mi le fac pe toate, singur. Adica al batran le face. Toate, afumate cu lemn de fag.
      cautati retete pe net, ca e plin. Apoi cumparati carne si codimente, trebaluiti et voila! Iese mai ieftin, sanatos si, intotdeauna, pe placul vostru. Ca sa nu mai zic de satisfactia de a manca ceva facut de voi… 😉

      Zilele astea voi face zacusca de vinete si mere. 😛

  3. #13

    Ce marca intrebi? TOATE marcile sunt la fel. Crezi ca e una mai breaza?
    Pe langa problemele semnalate mai sus, nimeni nu vorbeste de cele 3 otravuri prezente in mezeluri: monoglutamatul de sodiu (celebrul potentiator de aroma), nitritii si aspartamul.
    Ca sa nu zic ca sunt ingrozit de reclama de la tv in care unui copil i se da mezeluri la masa, iar el nu mai poate de fericire.(toata masa e impanzita de mezeluri)
    Nici eu nu cumpar mezeluri, desi in supermarketuri sunt cozi imense la raioanele respective. Asa prosti sunt romanii? Ca la urma urmei, daca nu ar fi cerere, nu ar fi nici oferta si ar da idiotii faliment.

    • #14

      Tano » eu nu mai beau cola sau late produse de gen si nu mai mananc mezeluri dupa ce am vazut ca imi fac rau, exact ca produsele de la mcdonalds. daca nu mai consumi o perioada, duupa care mananci iar, incepe sa te doara burta, greata, gaze. daca mananci constant, organismul incepe sa se obisnuiasca si nu mai are nimic.

    • #15

      Bah arhi, eu nu inteleg: cum dracu esti asa gras daca nu mananci si nu bei nimic?

    • #16

      vlad » bah vlad, dau multa muie pe blog si ingrasa

  4. #17

    da’i ban lu stangaciu, nu’l mai suport

  5. Să înțeleg că OPC-ul retrage doar produsele pe care le găsește neconforme? Nu ar trebui să fie obligată firma vinovată să retragă toate produsele din acea categorie de pe piață? Așa mi s-ar părea normal.
    Mie mi-ar fi plăcut să existe o “listă neagră” a firmelor care scot astfel de produse pe piață, eu încă mai sunt consumator de mezeluri, așa aș ști și eu în ce firme să am încredere…

  6. A fost mişto când au găsit salam cu cârnat în el…

  7. #22

    Maica-mea a lucrat o perioada intr-un abator (vreo 2-3 ani). De atunci mi-a interzis extrem de clar sa mai mananc mezeluri. Singurul produs “de carne” pe care mi-l recomanda era ceafa de porc dar:
    1. e scumpa in draci
    2. imi recomanda pe cea pe care o prepara ea pentru ca nu odata se injecta si aia cu nu stiu ce tampenii (pe langa apa).
    Cat despre parizer nu vreau sa-mi aduc aminte de ce mi-a spus ca se baga in cazanele alea sau cum s-or chema alea in care se prepara.
    Mentionez ca, asemenea oricarui alt abator, erau axati pe porc si vita. De aia prefer sa consum mai mult pui, daca tot vreau carne si prefer BestFarm sau Calarasi in detrimentul Fragedo sau CocoRico sau alte minuni (sunt si mai scumpe si nu e vreo mare smecherie la ele).
    Oricum fiecare este liber sa consume ce doreste.
    Cu alta ocazie (alt articol de aici) am comentat cum se spalau puii in camerele din spate in hypermarketuri. Cred ca acel comentariu mai exista.

    • Io stiam ca-n ceafa-s injectati cu porcariile alea de-i fac sa creasca asa repede…

  8. #24

    renuntati si la produsele din lapte. nu va aduc nici un beneficiu. faza cu calciu, bla -bla e un mare fas!

  9. #27

    la corco ma refeream 🙂

  10. Nu ar fi simpatic sa faca opc-ul un site pe care sa anunte la sfarsit de saptamana ce produse a gasit fabricate incorect? Nu ma refer la cele depozitate incorect ci la cele produse in mod defectuos, sa spunem. nu stiu legislatie, ce pot face unui magazin, unui distribuitor sau unui producator, insa ar fi destul ca lumea sa afle ce produse nu sunt ok si ce producatori fac asta. Ar fi un inceput, cred eu.

  11. #29

    Vara aceasta am fost socat de cantitatea enorma de mezeluri ce se consuma in rromania. Eu prefer sa cumpar piept de pui dezosat sau muschi de porc,il marinez si la cuptor cu el. Poate fi folosit la salate reci sau chiar la sandwich. Asa stiu ce bag in mine si nu e plin de chimicale “bune”.

  12. OPC-ul ar face ceea ce trebuie daca lasii de rromani s-ar lasa de proteste online si ar merge frumusel in fiecare oras sa le dea foc la sedii. Atunci sa vezi panica in parlament pentru a schimba legea.
    Apropo: la magazinul din colt s-a gasit par de caine in cascaval. 🙂 Folositi alt colt.

  13. #31

    nu era reclama aia la salam de sibiu … “il stropim cu cel mai nobil mucegai” etc

    :))

  14. Parizerul de curcan nu cred ca e fabricat de asa multe societati avicole.
    Cat despre mucegai si alte minuni, am vazut cu ochii mei cum vanzatoarele din magazinele Agricola International si Kosarom veneau cu mezelurile in brate de la spalat.
    Si sunt in Bacau, de unde e si Agricola, in principiu acele produse nu s-ar fi putut degrada nici macar pe drumul de la abator la magazin.
    Cel mai bine e sa-ti cumperi carnea de la macelarie (daca ai rude la sat, e si mai bine) si sa-ti faci singurel carnati de casa, jambonel, ceafa afumata, pastrama, chiar si macroi afumati 🙂

  15. #33

    apai lumea nu vede cand ceva are mucegai pe el? eu is super sensibila la miros si la culori dubioase…

  16. Legile sunt proaste, executantii nu isi fac datoria.Mezelurile sunt facute din toate porcariile.Parizer, crenvusti= acelasi lucru oribil.Mezelurile de orice fel au acelasi gust, numai condimente diferite si preturi diferite. In tot ce cumparam ,nu stim ce se gaseste …caci nici pe etichete nu cred ca scrie adevarul..OPC-ul vine…controleaza si trebuie sa fie ceva prea naspa sa amendeze sau sa confiste marfa respectiva…altfel, isi ia “dreptul” si pleaca mai departe….

  17. #36

    Stii de ce salamurile din Romania se mai cheama si oua kinder? Pentru ca de fiecare data gasesti ceva nou si uimitor in ele.

  18. is scarboase toate salamurile si mezelurile..sunt facute din oase tocate si tot felul de porcarii..am avut un prieten care a trebuit sa faca practica la o firma de mezeluri,cand mi-a aratat ce poze a facut pe ascuns..iti venea greata numa cand le vedeai..

  19. Şi băştinaşii pulii din Parlamentul European vor să-mi interzică mie să tai porcul în sat de Craciun şi să-mi fac produse naturale, gustoase, ca să cumpăr rahatul de şuncă presată de la ei făcută din praf la malaxor ?

  20. numai tineti mine ca acum ceva timp in piata obor cumparai carne de porc , si acasa descopereai ca este carne de cal . De abia dupa cateva sesizari cei de la opc impreuna cu cei de la dsv au facut cateva “controale” asa la caterinca , au mai chemat si toata presa sa le arate ce “controale” fac ei :))

  21. #41

    Mie îmi place parizerul ăla cel mai ieftin şi cu cât mai puţină carne după ce beau câteva beri. Nu ştiu de ce. O să mor, asta e clar.

    Pe de altă parte, am trecut odată pe lângă un abator şi mi-a venit instant să vomit. Noroc că eram cu bicicleta şi am pedalat repede, dar tot m-a uns pe suflet mirosul pe o distanţă de vreun km. Mi-a luat vreo câteva luni să mai pot mânca ceva care îmi aducea vag aminte de mireasma cu pricina, dar în final a învins prostia alimentară care mă caracterizează.

  22. Stiu ca e greu si ocupa timp, dar noi nu mancam de ani de zile mezeluri.Eu fac din pasare sau porc produsele in casa.Ce folosesc din comert sunt numai membranele artificiale cand nu am de la porcul de casa.Asa nu consumam cu acele e-uri…dar e munca mai multa pentru mine.In fiecare sambata am program pentru asa ceva.E mai sanatos .

  23. M-am hatarat sa fac asta acum ceva ani cand am gasit intr-un baton de salam ceva care semana cu “o gheruta”Ca era de pui , sobo…nu stiu …dar …

    • #45

      iachi!

      io mai cumpar de la magazinele intitulate “la sibieni”.

      parca sunt mai normale produsele lor, untul e unt, nu prea are apa, chestii de genul!

  24. Eu mi-am luat-o in freza de cateva ori cu mezelurile.Dar tot cumpar, doar ca acum sunt mai atent