De-abia ce ma linistisem si eu dupa ce am lucrat din greu la noua fata a celui ce va fi noul ArhiTV, cand imi vine proasta idee sa imi citesc feedreaderul. Unde gasesc urmatoarea scrisoare a unui consilier de credite dintr-o banca, trimisa domnuluilui Dan Popa.

O sa-mi iau libertatea de a o comenta oarecum punctual.

Din pacate traiesc si eu sentimentul de disponibilizat din sistemul bancar…E tare ciudat: te trezesti dimineata, mergi la serviciu ca intr-o zi normala si deodata esti instiintat ca din cauza crizei economice si al altor factori postul ocupat (Consilier Bancar) se restructureaza fara sa-ti ofere o alternativa.

Deci ei, CONSILIERII BANCARI, nu pot fi dati afara fara sa li se ofere alternativa. Pentru ca ei, CONSILIERII BANCARI, sunt oameni de categoria 1, care traiesc in afara spatiului si al timpului.

D-zeule, am ajuns in ziua in care nu esti sigur pe nimic , nu mai poti avea incredere in nimeni!

Dumnezeule, acum ai descoperit ca nu poti avea incredere in nimeni? Oare toti cei pe care i-ai pacalit cand nu le spuneai toate comisioanele ascunse din credite, cand te faceai ca uiti ca clientul trebuie sa mai plateasca un comision, ca sa poti sa il suni sa ii explici ca e vina lui ca nu a consultat situl bancii sa vada noile comisioane, clientii peste care iti lunecau privirile-ti flegmatice, oare toti acesti oameni, aceste victime ale tale, functionarule bancar, sunt mai fericiti pentru ca au vazut mai din timp ca nu pot avea incredere in nimeni, mai ales in CONSILIERII BANCARI?

Cel mai mult mi-a placut ca in urma cu cateva zile, reprezentantul Sindicatul Angajatilor ne-a trimis mail sa ne asigure ca in banca noastra nu se vor face disponibilizari, sa stam linistiti!

Ghinion, inseamna ca reprezentantul sindicatului a fost si el CONSILIER BANCAR. Are experienta in a minti, in a induce in eroare.

Drept “rasplata” pt. cele intamplate mi-au dat un salariu compensator…doar unul…dar cum ramane cu trauma suferita?…banuiesc ca stiti si voi cum e: una sa pleci din propria initiativa si alta e sa fii concediat!

Vai, doar un salar compensator? DOAR UNUL? Dumnezeule, in ce lume traim. Dar zecile de mii de someri din ultima perioada, someri care au primit doar un sut in cur, neluandu-si poate nici ultimul salariu la care aveau dreptul, nu sunt oameni? Dar vai, ce trauma ai putut sa suferi! Ai fost dat afara!
E traumatizant pentru tine, nu, CONSULTANTULE BANCAR, pentru ca trebuie sa iti aduci aminte cum sa muncesti, cum sa pretuiesti clientul, daca vei lucra tot cu oamenii, lucruri pe care le-ai uitat demult, adapostit in caldurica ghiseului de unde storceai bani.

Sufar pt. ca m-am implicat prea mult in munca asta, ore peste program, mergeam si sambata sa le mai ordonez chiar daca nu eram platita sa merg…

Oh, mergeai peste program, sa le mai ordonezi si nici macar nu iti dadeau ore suplimentare? Normal ca nu iti dadeau, ca tu lucrai pe comision, era interesul tau sa le ai ordonate, sa stii ordinea in care incepeai de luni sa iti bati joc de clienti.

E o experienta ce ma va ajuta pe viitor! Stiti cum se spune: un sut in fund un pas inainte!

Eu as spune mai degraba, un sut in fund, un pumn in gura, ura si la gara.