După articolul acesta, cu campania Blogal Initiative la serviciul de refinanţare al BCR-ului. s-a lansat un trend de hating pe twitter şi în media socială. Gen cine sunt bloggerii ăştia de îşi permit să dea sfaturi economice, când ei nu se pricep la nimic, vai, am proces cu BCR-ul şi voi scrieţi că oferă un serviciu bun etc. Fix de parcă asta ar fi fost ideea, nu implicarea câtor mai mulţi bloggeri micuţi în campanii mari.
Plus că mie, aşa nespecialist cu ASE în spate ce sunt, condiţiile mi se par chiar bune.
– costuri de transfer zero (taxe notariale suportate de banca)
– comision analiza zero
– asigurarea imobilului gratuit, in functie de tipul creditului
– posibilitatea de a mandata banca sa efectueze o serie de operatiuni de preluare a creditului de la banca finantatoare in numele clientului: acord de grevare cu alte sarcini.
Iar ca idee, campania a prins chiar foarte bine. De ce?
Au cerut informații despre campanie 178 de bloggeri. Până duminică seara erau 107 bloggeri care s-au înscris în campanie. Au fost scrise 180 de posturi de către bloggeri, ale căror bloguri însumează 500.000 de afișări pe zi. Pe twitter s-au înregistrat 1854 de mesaje, hashtagul #refinantare menținându-se constant în top 5 htaguri în aproape toate zilele în care s-a desfășurat campania. Iar ca bucătărie internă, s-au schimbat circa 750 de mailuri cu bloggerii înscriși (aici considerându-se un newsletter trimis ca un singur mail)
Pentru o primă campanie, mi se par nişte rezultate foarte bune. Oricum, înscrierile încă sunt deschise, trebuie doar un mail la contact at blogalinitiative.ro, de unde veti primi toate informatiile necesare.
Şi atunci când veţi câştiga, să nu uitaţi cine v-a trimis acolo şi v-a făcut bloggeri profesionişti
NOU
Haters gonna hate and Tzutzi gonna film :)))
Daca voi castiga, cu siguranta voi avea in vedere ce si cum 🙂
Mersi
NOU
Bun, astea-s cifrele cu care isi justifica extrasul de cont legenda care a initiat aceasta campanie. Cifre nu foarte stralucite, daca e sa ma intrebi pe mine. Dar na, eu sunt hater, implicit un om naspa.
Care sunt rezultatele (cuantificabile) BCR-ului? Cati dintre cei care se refinanteaza cu BCR-ul o fac pt. ca ghetodacul5959.blogspot.com a scris ceva despre asta (printre postari despre cum a alunecat el intr-un supermarket sau cat de buna e nu stiu ce fufa din ultimul James Bond)?
“Dupa ce-am injurat ungurii/dinamovistii/americanii ieri pe blog, si dupa ce-am vorbit despre tuning la SuperNova, astazi vreau sa va scriu despre refinantare. Da, ma pricep. Am overdraft pe card. “
NOU
Dorian » dude, o campanie de gen este una de imagine, nu de leaduri. sunt chestii diferite.
NOU
Unde-i RBOY ?!?!?!?! Ba, a patit ceva SIGUR !!!
NOU
Back. Eram prin oraş. Lipeam afişuri.
NOU
De când zic că scriu şi eu despre refinanţare şi tot n-apuc. Problema e că – şi i-am zis şi lui Chinezu – e foarte greu să-mi fac o idee pur subiectivă despre refinanţare, când eu nici măcar n-am credit, darămite să-mi mai trebuiască o refinanţare. Iar să fac copy-paste la nişte paragrafuri din descrierea produsului, sună destul de lame.
NOU
fa un credit, e usor
NOU
Ce facultate din ASE ai terminat?
NOU
Bun daca ai terminat Ase-ul nu era corect sa pui si celelalte conditii – dobanzi si alte comisioane >/0. Din cate am vazut activezi pentru o informare corecta. Sper ca nu ai luat atitudinea bancilor de a-ti arata doar o fateta a adevarului. In timp / max 6 luni sunt curios daca costul imprumutului este macar la nivelul mediu al pietei
NOU
Arhi, am o intrebare legata de refinantari in general. Daca eu iau 10.000 de la o banca si tre sa platesc 14.000 si de la alta iau 10.000 si platesc 13.000, am luat 20.000 si trebuie sa dau inapoi 27.000.
Fac o refinantare oriunde si ei imi dau cei 27.000 ca sa le platesc pe celelate 2 si le mai dau lor o dobanda de 2.000… pai ce am facut ? Arunc bani in plus pe refinanatari ?
NOU
radhoo » asta e un calcul real, facut de tine, sau o estimare care crezi tu ca s-ar intampla?
NOU
Nu bre, nu o sa da inapoi 27000 plus 2000. O sa dai inapoi 40000 pentru ca o sa ai rata mica deci perioada lunga de rambursare. Si dobanda se aduna…
NOU
Tu nu trebuie sa le dai 27 000. Daca rambursezi azi nu trebuie sa mai platesti dobanda pe termenul ramas pana la maturitate. Platesti soldul creditului la zi. Sigur mai ai de plata undeva sub 20 000. Depinde de cata vreme ai creditele. Arunca o privire pe scadentar la soldul creditului la urmatoarea scadenta si aia e suma pe care o mai datorezi bancii la data respectiva.
NOU
Prima parte e reala, adica sumele sunt mai mari dar ca procentaj e cam acelasi, adica 2 credite la care e de dat inapoi cu 30-35 % mai mult. La refinantare, nu stiu sigur…
NOU
bine ca n-am nimic de refinantat.. m-a ferit Sfantuletu’ sa ma imprumut cand toata lumea o facea
NOU
offtopic: Tu termindând ASE-ul făceai mișto de unii care erau pe la construcții? (dacă nu erai tu, poți să mă consideri un troll oarecare)
NOU
Dragos » ha?
NOU
Era ceva discuție prin comentarii la un articol și tu (sau cum am zis, poate nu tu ești bloggerul în cauză) spunea că orice țăran poate face facultatea de construcții și cum că facultatea asta ar fi pentru țărani.
Sper că suntem de acord că între ASE și UTCB (Univ. tehnică de construcții București) nu există niciun fel de comparație.
PS1: Eu vorbesc foarte serios când spun că nu știu sigur dacă tu ești omul pe care-l caut 🙂 S-ar putea să te acuz aiurea, dacă se întâmplă asta, îmi cer scuze.
PS2: Sunt student la o universitate diferită și de UTCB și de ASE.
NOU
Dragos » Nu tin minte si nu cred ca am spus, dar chiar daca as fi spus, era o trolleala…
NOU
da-le pace. eu am lucrat in banca si tot n`am scapat de oprobiu public. ba ca ma prostituez, ba ca bat campii…sa lasam profesionistii sa faca treaba ca la carte zic
NOU
Avantajele alea lipsite de valoare sunt sume care le-ai plati initial o singura data. Ce urmeaza dupa si pentru cati ani, asta e partea mai dureroasa. Bancile sunt camatari cu acte in regula. Cat despre rezultatele intermediare ale campaniei, da da, sa-i dam inainte cu cantitatea. Pe cand si calitatea? Nu ma asteptam sa dau si la tine de campania asta care deja sufoca. Si da, pot fi numit hater in cazul in care sustin ca daca vrei sa vinzi un asa produs, trebuie sa stii bine intai ce vinzi. Chiar sunt curios cati din participanti au inteles exact ce posteaza ei acolo, dobanzile si planul de rambursare plus alte magarii care le afli pe parcurs cand e deja tarziu.
NOU
neonu »
Sunt foarte curios de cate ori iti pui intrebarea asta cand vezi reclame la banci in ziare. Asa, ca idee.
NOU
plan de rambursare poti obtine chiar inainte sa semnezi contractul de credit. asta daca te intereseaza cu adevarat ce semnezi.
NOU
Mă oameni buni mă… să zicem ca vreți o casă și n-aveți bani, că nu sunteți Becali. Aveți un salariul normal. Ce faceți? Nu-i așa că vă duceți la bancă? Evident că da. Altfel n-ai cum!
Acum, eu ce să le fac ălora care și-au pus o banderolă neagră pe ochi, atunci când au semnat contractul și după aia vin și spun că băncile sunt niște waggeri criminali…
E win-win, dragilor… omul iși ia casă, banca pune de-o ciorbă la întâlnirea cu acționarii, pe spinearea omului.
Mersi
NOU
Daca nu e vorba numai sa faci reclama bcr-ului, si chiar te intereseaza de soarta celor cu credite, spune-le si de oferta de refinantare de la Garanti bank – fara garantie imobiliara, refinantarea se face pentru datorii in RON ( aviz celor ce au credite in euro, tre sa faca un mic artificiu cu descoperire de cont pe salarii refinantata pentru a avea credit in ron). Ce fac baietii astia ? Iti acopera creditul prin refinantarea lor, cu dobanda ZERO, pe o perioada de maxim 3 ani (efectiv imparti suma refinantata la 36 si ai rata lunara) Castigul lor? client nou, si faptul ca tu primesti cardul garanti bonus, (12 rate egale dobanda zero pentru tine, cei de la care cumperi tu cu el tre sa dea procent din castig bancii). Mi se pare geniala si ideea si utilitatea unei asemenea refinantari.