În weekend-ul 17-18 decembrie, care tocmai s-a incheiat, 9 echipe au jucat handbal de placere pentru a sustine 3 cauze sociale.
In fiecare decembrie Asociația Studenților la Construcții din București (ASCB) sustine mai multe cauze sociale. Cu aceasta ocazie, echipele de handbal mixt amator au un nou motiv de a se bucura de handbal si de a contribui la imbunatatirea vietii unor tineri mai putin norocosi.
Prima cauză o reprezintă copii de la centrul Gavroche, victime ale traficului de persoane, cărora se încercă să li se ofere un Crăciun de neuitat.
Cea de a doua cauză este dedicată oamenilor apropiați membrilor asociației, care lupta fără să fie mereu observați de cei din jur și anume a doi colegi, studenți ai universității care nu pot simți bucuria sărbătorilor de iarnă din cauza greutăților familiale de care sunt apăsați. ASCB îi ajută să-și urmeze visurile și să își atingă adevăratul potențial.
Detalii si pe site-ul dedicat Seratei de Craciun, evenimentul care va avea loc maine, 20 decembrie, incepand cu ora 20.00, in sala de festivitati a facultatii de Instalatii.
Cea de-a VII-a editie a turneului de handbal mixt amator „FAIR PLAY” a debutat sambata la ora 9.00 si pana duminica seara s-au disputat nu mai putin de 19 meciuri. Turneul a fost castigat de echipa Planet Win, urmata de Evo Bucuresti si HC Acvila, insa toate meciurile au fost foarte echilibrate si disputate. Acest lucru confirma cresterea valorii fiecarei echipe de la an la an si dezvoltarea acestui fenoment in Romania.
In plus, in cadrul acestui turneu a fost organizat si un meci demonstrativ de handbal mixt de juniorii 3 ai unor cluburi bucureștene, pentru a incuraja acest fenomen in Romania.
Seara de sambata s-a incheiat cu muzica live, multa distractie si o noua ocazie de a dona pentru cauzele sustinute. Multumim, cu aceasta ocazie, clubului bucurestean Beluga Music & Cocktail pentru ca a acceptat sa doneze 15% din veniturile realizate si, bineinteles, pentru atmosfera creata, perfecta dupa 12 ore de handbal.
Din taxa de turneu achitata de fiecare echipa, produsele vandute in salile de sport, donatiile individuale si procentul incasarilor din Beluga Music & Cocktail s-au strans peste 6000 de lei, care vor reveni centrului Gavroche si a tinerilor studenti ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.
Se mai pot face donatii pana maine, inclusiv, la contul RO26RNCB0073090784990001, iar cine doreste sa se bucure de muzica, dans si comedie, este asteptat pe Serata de Craciun, organizata de ASCB.
***
Fenomenul de handbal mixt amator a luat naștere în urmă cu 8 ani la Cluj și, în prezent, se desfășoară în mai multe orașe din țară, printre care Cluj, Brașov, Rm. Vâlcea, Buzău sau București, dar și în ediție de vară, pe plajă. În toată țara s-au înființat până acum în jur de 30 de echipe și se dorește afilierea la FRH pentru o organizare mai bună și reducerea costurilor. Momentan, toate costurile (săli, arbitrii, diplome, trofee etc.) sunt suportate integral de echipele participante.
Printre principalele valori ale handbalului mixt se numara prietenia, pasiunea pentru sport, voia buna si deschiderea de a contribui la diferite cauze sociale. Majoritatea turneelor din ultimul timp au avut scop caritabil si se doreste promovarea atat a beneficiilor sportului, care poate si ar trebui sa fie practicat de toata lumea, cat si implicarea activa in societatea in convietuim cu totii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.