Există un motiv pentru care, în acest moment, în românia e vraiște dpdv al protecției împotriva coronavirus, în afară de banii rusești băgați în majoritatea canalelor de comunicare, bani care susțin o politică distructivă extrem de benefică Moscovei.

Oamenii nu au niciun fel de încredere în guvernul PNL și, dacă se dorește o schimbare, de aici trebuie început.
Orban a început această campanie de protejare a românilor printr-o lege de o grosolănie fără seamăn. A dat liber polițiștilor să împartă dreptatea în funcție de urechea lor, bine pregătită în cele 6 luni de școală. Cu scuza senzațională a lui Velea, că au doar puțină școală și nu au experiență.

În acele 2 luni de vest sălbatic al poliției, populația a acumulat un grad uriaș de frustrare. Nu neapărat din cauza acelei hârtii stupide pe baza căreia, de fapt, puteai pleca oriunde. Cin din cauza abuzurilor polițiștilor, imediat asimilat conducătorilor. Amenzi de zeci de mii de lei, complet disproporționate, fără nicio legătură cu nimeni, fără corelare între ele, date de polițiști care amendau în funcție de cum li se scula lor.

Abuzuri incredibile ale gardienilor publici, așa zișii polițiști locali, cea mai cumplită unitate de analfabeți din forța represivă a statului, amenzi date pentru că îți duceai soția, asistentă medicală, la spitalul covid, precizându-se că trebuia să se ducă cu autobuzul, amenzi de zeci de mii date pentru femei care își plimbau copiii în jurul blocului, amenzi, amenzi, amenzi, date fără niciun cap și fără corelare.

Și asta din cauză că nu a exista niciun fel de precizare legislativă. Ce ai voie să faci, unde ai voie să te duci, la ce distanță. Nu, polițiștii, fiecare în parte, decideau după capul lor și contravenția, și amenda.

Și de aici ura. Ură multă, pentru tot ce înseamnă oficial român, orice înseamnă însemn oficial, polițist sau guvernant. Iar acolo unde a existat doar ură, a fost simplu să vii cu un mesaj care să capitalizeze toată această nevoie de a-i scuipa în ochi pe toți.

Din păcate, această nevoie s-a transformat, cu abilitate, în refuzul majorității de a se supune oricărei recomandări venite de la guvern. Desigur, la asta a contribuit și furtul masiv la care s-au dedat Orban, Arafat, Petrică Cercel ăla, minciunile cu NU PURTAȚI MASCĂ, pentru că nu aveau ei măști în stoc și astfel contribuind, cu bună știință la îmbolnăvirea probabilă a multor oameni care, poate, altfel, ar fi fost nevătămați, inculparea directorului Unifarm pentru șpagă, declarațiile lui Arahat cu Nu trebuie să fim urmăriți în justiție pentru ce am făcut în perioada stării de urgență și tot restul de aberații.

Soluție? Mă îndoiesc că există. Deja trăim într-un trumpistan, iar PSD își freacă mânuțele grăsuțe de fericire. Pentru că românii sunt proști by default și, la toamnă, vor vota iarăși cu ei, ca să îi scape de covidul rău și de pnlul și mai rău.

E o spirală a dezagregării, o degringoladă din care nimeni nu mai e interesat să recupereze, toți vor doar banii care ies de pe urma morții și să câștige cât mai mult din alegeri.

Fiecare e pentru el, prieteni.