Cei ce au rate la BCR legate de euribor, sunt cei mai fericiti oameni din lume. Desi in 2008 euribor era vreo 4.2%, iar acum e sub 1 procent, ei platesc euribor plus banca 9%. Pentru ca asa e bine si asa e normal.

V-am povestit vreodata de prietenul meu care a luat pe credit in 2008 casa cu 220 000E, dupa care a venit banca in 2009 si i-a reevaluat-o la 60 000 si i-au cerut garantii suplimentare, altfel ii iau casa?

Fie-i tarana usoara.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

39 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cum sa iti ceara garantii suplimentare ca li s-a depreciat garantia?

    • #2

      uite-asa.

    • #3

      Bre, eu is invatat cu sistemul nord american de faliment personal, cand te strange viata te duci la banca, le pui cheia pe masa si sanatate, nu mai datorezi nimic. Inteleg ca iarna nu e ca vara, insa daca ai batut palma pe o garantie si momentan valoarea ei s-a depreciat e absurd sa iti ceara garantii suplimentare. Bine ca nu fac ajustari anuale, sa iti ceara sa pui garantie inca un garaj ca a scazut valoare cu 10% anul asta.

    • #4

      @zicatorul – zici tu ca nu mai datorezi nimic cu mama falimentului. falimentul nu face decat sa te ‘protejeze’ in fata creditorilor. asta inseamna ca nu or sa iti ia pielea de pe tine _imediat_. Dar iti pun proprire si pe suflet. Nici macar sa mori nu mai poti … 😉 Pana acum n-am vazut banCA CAre sa iasa in pierdere.

    • #5

      Si eu am patit la fel, nu la BCR ca la BancPost,am luat credit pt constructia casei mele girand cucasa maica-mii…dupa vreo doi ani, tot asa, ca a scazut valoarea casei cu care am girat, au insistat sa mai garantez cu ceva. Eu am zis ca nici nu-mi trece prin cap, ce e cu tampenia asta, eu am credit pe 15 ani, daca anul asta au scazut preturile la imobiliare si eu mai girez cu inca un imobil, peste 2 ani poate ca or sa se dubleze sau tripleze preturile, de ce nu…si atunci eu o sa am doua imobile ipotecate, cu o valoare mult mai mare decat creditul, nu?

      Au tot inisistat cu telefoane vreo doua luni,dar nici n-am stat la discutii, asa ca au abandonat. Oricum, eu intrebasem si un avocat care imi spusese ca nu au niciun drept sa-mi ceara garantii suplimentare, in contractul de credit nu exista asa ceva, deci sa nu cedez. Am inteles insa ca existe contracte de credit in care e prevazut ca banca poate solicita o garantie suplimentara…

    • #6

      Ca sa concluzionam discutia pe tema falimentului personal, in Romania nu exista asa ceva. S-a incercat, candva, prin 2010, introducerea unei legi in acest sens, dar s-a renuntat la presiunea bancilor.

      Diferenta intre faliment personal si regimul actual e simpla: in faliment personal ma declar falimentar, achit tuturor creditorilor ce pot din tot ce am ACUM si am scapat; daca ulterior ma angajez, imi revin, imi iau masina, le pot pastra. In regimul actual, banca va trage de pe mine tot ce poate, pana cand poate, pana la plata completa a creditului (sunt niste limitari in timp, da’ basically you’re fucked).

    • #7

      da, domnul Boc personal s-a opus falimentului personal. pai se poa?

  2. #8

    BCR este o adunătură de jigodii cărora le umflăm veniturile în fiecare zi , după ce ne-au aburit cu creditele lor . Şi-au asumat prin contract aceste condiţii , zic ei despre noi . Au dreptate deoarece ne-au aburit cu îndeplinirea dorinţelor , deşi ştiau de la început cum vor evolua lucrurile .

  3. #9

    Eu de exemplu am rata la bcr legata de euribor. A fost 100 de euro in 2003 cand am inceput, a crescut la 102 in 2008, iar acum de vreo 3 ani este 92,5 euro. Cu dovezi 🙂

    • @ananati: norocul tău 🙂
      Eu am luat creditul în 2009, am o baftă similară, mi-au scăzut dobînda ăştia de la BCR. De la 275, rata a scăzut la 250 de euro lunar. Dar sînt şi alţi nefericiţi, mai ştiu şi eu nişte amărîţi care şi-au luat-o urît fix la fel, nu li s-a recalculat dobînda. Tot la BCR, parcă. Cel mai rău însă şi-au luat-o cei cu credite în franci elveţieni.

  4. #11

    Arhi…euriborul nu cred ca a fost 8 % in 2008.

  5. #14

    Ma puneti si pe mine in tema cu ce inseamna Pachetul de Cont Fermecat de la BCR? Mi-a spus maica-mea ca i-a venit o hartie de i-a facut creierii funda si nu a inteles nimic din ea.

    • #15

      maica-ta baga in seama hartiile de la banci? la mine ajung direct la gunoi.

    • #16

      Alio bre Semeketh …..i se transforma conturile intr-un spanac si daca pana pe 27 apr nu da un raspuns se considera ca e de acord. Eu i-am spus sa-si mute banii.

    • #17

      mama ce-mi plac astea cu “daca nu dai niciun raspuns, se considera ca “

  6. #18

    mi-a luat 2 saptamani sa inchid un cont la bcr, si am reusit doar cu o plangere. neaparat sa cereti nr. de inregistrare pentru orice cerere faceti la bcr. sa vedeti cum va baga in seama lumea de acolo

  7. #19

    si nimeni nu e surprins. asta spune multe despre BCR.

  8. #20

    Eu am rata la BCR legata de euribor… Initial a fost ~200 euro, apoi a scazut si pe la 187, acum e 197 euro.

    Pentru mine a fost convenabil sa lucrez cu ei si nu am avut nici o surpriza pana cum. Dobanda creditului este mai mult decat acceptabila, comisioane destul de putine etc. Am mai lucrat cu Millenium si pot spune ca si ei sunt ok, mai buni decat bcr oricum.

    Intradevar, pe anumite produse bancare sunt cei mai jepcari si nesimtiti, iar mentalitatea comunista inca exista in multe “straturi” ale BCR.
    Sormea lucreaza pentru stimabilii si stiu destule chestii astfel incat sa imi fac o idee despre banca:)

    Daca in contract era stipulat euribor+9% e greseala aluia de a semnat, daca nu, trebuie analizat si atacat in vreun fel.

    • #21

      Prima Coteneatza?

    • #22

      Prima…in acte :))

    • #23

      Da, am uitat sa mentionez si eu ca n-am platit comisioane. A fost unul de ramursare anticipata, dar cum n-a fost cazul … nu am ajuns sa-l platesc.

    • #24

      Comisioane putine dar BABANE! eu pt o amarata de rata de 200 lei platesc 45 comision de risc! asta e, am fost prost am inghitit… omul din greseli invata.

  9. #25

    Prietenul meu are credit la BCR din 2002, plătește cam 65 de euro pentru p garsoniera. La început era vreo 90, deci rata a scăzut.

    Prietenul tau a încheiat socotelile din cauza băncilor?!?!????? Offffff….

    • #26

      cred ca e momentul sa iti gasesti un iubit. prietenii sunt ok si ei, dar na.

    • #27

      Poate amant, in acte sunt maritata in Germania :)))))))))

    • #28

      si il ameteai pe sarmanul platinum brain…

    • #29

      arhi, roxana a frant inimile multor arhicomentatori, eu privesc din umbra :))

  10. #30

    Decât să își deschidă cont la BCR, Făt-Frumos a preferat să plece peste mări și țări. 😀

  11. #31

    BCR nu sunt singurii. Exact aceeasi problema o am si eu cu BRD (alti hoti), la un credit auto, in lei. Daca la inceput dobanda a fost de 9%, a ajuns intre timp pe la 15%. Sa nu mai vorbim de comisioane…

    Cu ocazia OUG 50/2010, i-am intrebat cum au calculat marja fixa. Raspunsul lor a fost halucinant “Pai e simplu, e dobanda actuala minus robor”. Roborul era mic atunci si iesea o marja de 9%. I-am intrebat ce se va intampla cand va creste roborul. Au ridicat din umeri.

    Le-am zis ca oferte mai bune au camatarii si cei de la Provident. Vreau sa-i dau in judecata sa-mi recuperez banii dati degeaba.

    Nu va faceti credite, bancile din Romania sunt niste hoti fara scrupule. Nici legea nu te apara de ei, esti singur impotriva sistemului. Odata intrat in hora lor, e foarte greu sa iesi si intodeauna tu esti cel care va pierde.

    In ultima vreme sunt din ce in ce mai disperati ca raman fara sclavi care sa puna botul si sa-si faca credite. Au devenit din ce in ce mai agresivi.

    La un moment dat ma tot suna unul sa-mi bage pe gat nus ce mizerie de card de la BancProst (am avut un card la ei mai demult). Dupa ce l-am refuzat politicos de vreo doua ori, a treia oara i-am zis ca imi aduc bine aminte ca atunci cand am semnat contractul pentru card, in mod special nu am bifat casuta cu “sunt de acord sa primesc mesaje publicitare…”. I-am zis ca daca ma mai suna, le fac reclamatie la OPC.

    • #32

      …a, ca o paranteza, reclamele care ruleaza acum in media, la nus ce mizerii de carduri si conturi (alea de la BCR cu Futi-Frumosi si Zane neprihanite si alea cu mumuile si alte prostii de la ING), parca sunt facute de si pentru retarzi cu bale la gura.

      Sa nu mai vorbim de Zanul travestit, the worst ad ever. Fa-ti un credit fraiere, ca pe urma o sa trimitemun gras chel, imbracat in balerina, sa te penetreze la fiecare sfarsit de luna.

    • #33

      da, chiar asa, isi iau si clientii la misto
      greuceanu e ala care plateste ratele usoare!
      cine e zmeul?!

  12. #34

    si la raiffeisen tineau cu dintii de contracte d-astea
    am patit in 2008 sa semnez un credit cu dobanda euribor+ 3% = 7%. in 2010 a ajuns euribor + 7% = 9%. in 2009 am incercat sa discut cu managera de agentie, sa ii propun sa aduc garantii suplimentare ca sa scada marja bancii si sa-i explic ca nu o sa pot derula contractul in conditiile astea si ca o sa ma mut la alta banca- nu a vrut garantii suplimentare si mi-a ras in nas ca nu o sa am cum sa refinantez si asa si era, nu am putut refinanta la nici o banca in anul acela. in 2011 am refinatat- ca ordin de marime suma imprumutata era la vreo 60.000euro eu platem rata ~ 500 eur si mai avem vreo 37 ani, dupa refinatare 50keur, rata la 570 euro si termin in 11 ani (difera si schema de rambursare a datoriei vs dobanda)

    culmea e ca am refinantat partial si am ramas cu o coada de vreo 7000 euro la ei si, chiar daca au vazut ca am rambursat o gramada, nu au vrut sa imi schimbe conditiile nici pentru cei 7000…am mai stiut de ei inca o luna

  13. #35

    Eu am luat vreo 20’j de mii, fara garantii, si am plecat unde am vrut cu banii. De vreo cativa ani imi trimit vreo 4 banci in fiecare luna “sumarul de plata” sau cam asa ceva desi mi-am facut in Photoshop un certificat de decas si i-am somat oficial sa ma lase in pace ca sunt decedat 🙂
    Au vointa…
    Cat mai e prescrierea in Romanika? 4 anisori?

    • #36

      Vrabia Mihai Viteazu cu 4 anisori 🙂 Esti prea neinsemnat sa ti se stearga datoriile. Ramai in sistem forever and ever. Bine, nu chiar forever, ci pana cand Photoshopul va deveni realitate.

  14. #37

    D-asta exista creditele de refinantare. Nu-ti mai place banca. Muti creditul. Da, e hartogarie, dar pentru unele cazuri… merita.

  15. #38

    In vremuri nu foarte indepartate (strabunicii nostri), oamenii se duceau in padure, taiau niste busteni si-si faceau casa. O acopereau cu stuf, paie sau (cu precadere in Ardeal si la taranii un pic mai gospodari) tigla. O captuseau bine cu un amestec din paie, argila si balega. Dupa care o dadeau cu var (alb sa colorat, de obicei albastru). Si gata casa. Unii mai amarati o faceau din chirpici, dar o faceau. Cine vrea la oras isi ia casa gata facuta. Iar daca nu are bani, ia de la camatari. E simplu.

  16. #39

    Sunt disperati neneorocitii, obsesia de bani le este litera de lege….

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.