Parcul Pantelimon este singura oază de verdeață din zona aceasta a bucureștiului. Și este extrem de plin, cel puțin în weekend se strânge tot punctul cardinal de acolo în parc. Pentru că e răcoare, are lac mare lângă, mlți copaci, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, cam tot ce ai nevoie.

Din păcate, primarul de sector a descoperit vaca de muls pentru partid.

Întâi s-a început bordurizarea. Toată suprafața verde din fața parcului, dar nedelimitată de gard, a fost acoperită cu dale mărginite de multe borduri. Faceți și voi un calcul ce înseamnă, în bani românești, vreo 2 kilometri liniari de dale, pe o suprafață god knows how big. Desigur, bordurile sunt înălțate la 1 metru înălțime, în dublu strat, iar între ele se pune și gazon cu sistem de stropire. Pentru că gazonul natural, cel care creștea pe pământul acoperit acum de dale, nu aducea niciun profit, nimănui.

După care, din spirit de economie, s-a scos și paza din parc. Probabil s-a încetat contractul cu firma de pază, pentru că nu mai e nimeni în parc. Desigur, paznicii de la gardienii publici poliția locală, cei care, când se numeau gardieni publici, aveau în sarcină paza parcurilor, nu sunt buni pentru asta, așa că, în momentul de față, nu mai există nimeni care să asigure ordinea în parc, iar senzația relativă de siguranță pe care o aveai înainte nu mai e.

Din când în când, ies prin parc cei de la poliția călare, care, când mă văd cu ursul în lesă, îmi atrag atenția ca nu cumva să murdăresc domeniul public. După care caii lor se cacă exact așa, fix lângă locul de joacă al copiilor. Nu, nu îl strânge nimeni, că nu are cine.

Partea cea mai tristă în procesul de ghettoizare este că s-a oprit, pe timpul serii, orice fel de lumină în parc. Sunt exact 2 lumini, una la intrare și una undeva în mijloc. În rest, deși sunt stâlpi de iluminat din metru în metru, lumina nu funcționează deloc. Probabil pentru că plătindu-și șpaga pentru borduri, primarul pesedist nu mai are bani să plătească și Luxtenul și atunci, nema lumină.

Rezultatul este că, deși înainte era un parc plin de copii, inclusiv seara la 9 erau oameni care veneau cu copiii în parc, acum, acolo se strâng mașini de băieți bine, cu muzici la maxim, urlete și tot tacâmul, pentru că e întuneric și e bine, așa se facilitează infracțiune.

Pentru că o zonă liniștită, un parc liniștit, o locație liniștită nu sunt profitabile pentru pesede. Infracțiunea este cea care îl caracterizează și nevoia de infracțiune primează atunci când ești condus de dragnea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.