Am fost în weekend la hotel Germisara, la Geoagiu Băi.
Pe scurt. Hotelul frumos, dar nu are ăla 4 stele nici mort, se dizlocau scaunele în cameră singure, televizoare cu tub catodic (care au minim 5-6 ani de când nu se mai fabrică), întrerupătorul de lumină montat central în tăblia patului, îl deschideai lejer cu capul, plus vestitele așternuturi matlasate, care pur și simplu nu stau sub tine.

Am găsit camera neigienizată, cu niște prosoape vechi și zdrențuite, cu consintență de sac. Cartelele de acces funcționează cam după a 10-a încercare. Unul din vecini, care stătea de mai mult timp, voia să spargă yala, că nu mai rezista să tot stea la ușă de fiecare dată când intra în cameră.

Angajații în general serviabili și politicos, exceptând o femeie de serviciu care a ținut în mod extrem să mă tragă de urechi că am venit la piscină fără halatul alb, oferit de hotel. Nu, nu o interesează că halatul e mic, pentru femei și nu intră pe mine, e doar problema mea, nu e problema ei, data viitoare să vin cu halat. Hai, în seara asta vă las. Repet, era femeia care ștergea cu mopul apa de pe lângă piscine, iar eu eram clientul care plătea 240 lei camera pe noapte.

Servirea în restaurant foarte bună, mâncarea foarte execrabil de execrabilă. Prost gătit, ingrediente de proastă calitate, orez care mirosea a praf, tochitură făcută din fix 4 bucățele de carne și restul champinioane de conservă și mămăligă, dar cu smailifeis din piper și gogoșari.

O să mai merg? Probabil nu. Geaogiu e o localitate la dracu cu crăci, cu șosea spartă în 2, cu un singur magazin la parterul unui bloc, magazin deschis până la ora 8. După ce ne-am săturat de viață la restaurantul vieții, am vrut să luăm ceva de mâncare pentru copii de la magazin. Sardine în ulei sau conservă de fasole. Plus pufuleți. Cam asta era tot ce aveau.

Data viitoare o să încerc băile felix, deși am înțeles că acolo te calci pe bătături cu poporul în bazin și te simți ca în episodul din Southpark în care creștea nivelul de urină din piscină până la nivel catastrofal.