Am zis că poate mai aveți nevoie de idei ce să faceți de mâncare în această minunată carantină. Asta am făcut eu în weekend.
Cozonac de casă, cu multă nucă și mac. S-a mâncat unul, mai e vreo 3/4 din celălalt.
Aripioare de porc la cuptor. Foarte, foarte mișto, luate de la Auchan, gata condimentate, o nebunie. Am avut și ceafă, tot de la același producător, la fel, nebunie, doar că am uitat să o pozez. Cu cartofi wedges la ceaun și niște brânză rasă deasupra.
Coaste condimentate. Au mers de minune cu niște piure.
Și-a adus aminte fiica cea mare că ei îi place pasca și îi este poftă. Așa că, cu profundă pioșenie, am făcut pasca tradițională Bartsimpsoniană. A fost bună, pentru prima încercare.
În rest, doar o ciorbică de lobodă, cu niște orez și borș cu leuștean. Simplu, ca la țară, în Pantelimon.
NOU
Deci, aripioare, ceafa, ribs, doua feluri de ciorba, cartofi, 2 cozonaci si pasca. Frate, voi ori sunteti multi de tot in familie, ori v-a apucat binge-eating-ul weekend-ul asta. 🙂
NOU
2 copii in crestere iti dau knockout la mancat!
NOU
Vreau si eu, te rog, reteta pentru Bart Simpson. Daca nu e secreta, bineinteles. Ma gandeam sa fac de Paste un cheesecake cu blat adevarat (adica nu rahatul ala cu “faramitati jde biscuiti nujdecare si se intaresc ei in unt”, intari-li-s-ar altceva). Pasca n-am incercat sa fac pana acum.
Intrebarea doi: daca stie careva vreo reteta de cozonac cat-de-cat pufoasa din faina integrala. Doar din asta si graham am in casa (capatate de la un amic care s-a mutat de curand, ca in general nu prea iau/folosesc faina si nu-mi vine sa iau alta special pentru una bucata cozonac).
In rest, ieri am gasit baterie noua pentru cantar (cea veche s-a terminat fix in weekendul in care s-a impus starea de urgenta). Mare greseala sa vad cat am mai luat…
NOU
Cozonac din faina integrala — am trait s-o aud si pe asta!
Ia si tu un pachet de faina din aia 000 daca vrei cozonac. Altfel, fa cu graham, iti iese orice altceva, dar nu cozonac.
NOU
Nu sufla daca nu stii raspunsul…
NOU
Pt cheesecake autentic, cauta pe savoriurbane. Bai, nene, ce fac femeile alea doua…e demential, general vorbind.
Mie imi ies toate retele pe care le fac cu ajutorul lor, toate.
Explica ce si cum, dau sfaturi compente despre ce ingrediente sa folosim, timpi si masuri exacte.
NOU
exista faina integrala pentru cozonac?!
NOU
Daca numai integrala ai nu poti decat sa pui mai multa drojdie si sa lasi mai mult la crescut. Probabil va iesi mai dens si mai rau la gust. N-as incerca
NOU
www.paradisverde.ro/din-bucatarie/reteta-din-bucovina-pasca-mandra-cu-branza-stafide
NOU
www.facebook.com/mihaivasilescublog/posts/3206984569336484?comment_id=3206998892668385&reply_comment_id=3207292549305686
NOU
Cozonacul arata bine, e d’ala moale, nu “sec” ca un burete. Am luat unul din magazin zilele trecute, era mare, umflat, dar miezul era poros, crema uscata, n-avea niciun haz. Poate fac si eu un cozonac, daca gasesc drojdie (gasisem saptamana trecuta pachet de 500 de grame, n-am luat ca “ce fac cu atata” – pe urma a disparut si aia).
NOU
Aripioare de porc și ceafă de pui bulgăresc.
NOU
Pai ce-ai facut bro? Nu ziceai tu acu ceva timp ca nu intelegi ce-i cu cozonacul? 😀
NOU
eu oricum nu mănânc, că diabet. e pentru copii
NOU
ala e homer, nu e bart
NOU
smooth. e bine ca nu faceti multa mancare.
eu sunt mult mai retinut: cotlete de berbecut, piure de mazare, supa de bibilica, antricot vita, cartofi dulci la cuptor, branza de vaci cu ceapa verde si sos iute sriracha, salata la kil si pentru ca aveam pofta de un dulce, un tort de bezea de la tortdebezea.ro. incredibil de enervant de bun.
secretul e sa nu mananci mult, chestie care pe moment imi cam scapa
NOU
Doar mie mi se pare ca seamana mai mult cu Homer decat cu Bart?
Asta conteaza mai putin insa, ce vreau sa stiu cu adevarat este: faceti si livrari? 🙂
NOU
La un moment dat ziceai ca cozonacul e o mizerie sinistra si ar trebui ars din memoria poporului 🙂
Ce reteta ai folosit pt el?
NOU
in continuare cred asta
NOU
Si atunci de ce il gatesti?
NOU
pentru ca am 3 copii si sotie
NOU
ai lovit sub centura cu cozonacul ala.
sa’tz fie rusine!
NOU
cei mai buni bucatari sunt aia grasi!
NOU
eu sunt dolofan!:))
NOU
*rotofei = ))
NOU
@vlad: cum ii prepari?!
NOU
cu grijE!
NOU
Scuze, dar ai postat pe undeva si retetele?
Mersi
NOU
nu:)