Dacă spiritele mi-au distrus cuptorul cu microunde, sunt obligat să îmi iau un alt cuptor. Nu de alta, dar copiilor mei le place enorm să își facă floricele le microunde (nu, nu se spune popcorn, oricat de mult v-ar mira asta, avem denumire și în rromână, care sună mai frumos decât englezismul hipsterit) V-am zis că am cerut o pungă mare de floricele la cinema și se uita ananasul de vânzător ca la Ferarri, că nu înțelegea ce vreau?

M-am decis deja la acest Samsung. Pentru că are interiorul de ceramică. Și îmi place cum arată. Dealtfel, wishlistul meu e la liber aici, se apropie ziua mea și primesc cadouri ca nimeni altul.

Dar să revenim la alegerea cuptorului cu microunde. Cum alegi cuptorul cu microunde?

În primul rând, trebuie să îl alegi fiind conștient că nu îi vei folosi toate funcțiile niciodată. Mâncarea gătită la microunde are fust de paie, cartofii ies ca bureții, puiul la grill e de fapt o piftie fleșcăită.

Când alegi cuptorul cu microunde, fii sigur că îl vei folosi în marea majoritate a timpului funcția de încălzire, cea de dezghețare și cea de făcut floricele. În rest, toate celelalte sunt aproape inutile, în mod normal ar trebui să ai în casă aparate cu funcții asemănătoare, mult superioare. Cum ar fi un aragaz.

Alege-l spațios. Minim 23 litri capacitate. O să vrei să dezgheți o bucată de carne mai lungă și nu o să ai loc. Sau o să pui la încălzit o pâine: Sau punga de floricele nu va avea loc înăuntru.

Caută interior de ceramică. Rezistă mult mai bine la temperaturi extreme, se murdărește mai greu și se curăță foarte ușor, nerămânând grăsimos.

Nu uita să verifici cât spațiu ai disponibil pentru instalare. Asigurăte că partea de sus rămâne descoperită, multe din ele având găurile de ventilare sus. La fel, înspate sunt necesari minim 5 cm distanță față de perete.

Uitam o chestie. Există niște legende urbane, cum că microundele au azbest și sunt cancerigene, sau că apa încălzită la microunde își pierde proprietățile.
Ambele sunt niște chestii la fel de adevărate ca aia cu mașinile cu cutie automată sunt mai proaste și se defectează mai repede.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.