Când fiul meu avea 6 luni, i-am făcut nuștiu ce vaccin ce se face la vremea respectivă. La vreo 10 zile, într-o după masă, cum ne uitam la el în pătuț, deodată îl văd că începe să tremure, dă ochii peste cap și înțepenește lemn. Sperietură maximă, hai să vedem ce e, facem o programare la pediatru, doar că, până să ajungem la pediatru, mai face o criză.

Mergem pe loc la Obregia, speriați muci. La Obregia, se apucă șefa de la neurologie, îi face niște examinări (acum îmi dau seama, lejer superficiale) după care ne trântește verdictul. Epilepsie Dravet, o formă distructivă de epilepsie, o să mai fie cât de cât ok până la un an, după care începe degradarea fizică și psihică și moare.

Vă spun, nu am plâns toată viața la un loc, inclusiv copilărie (iar eu am luat bătaie în copilărie, nu joacă) cât am plâns atunci. Păi și ce putem face, există vreun tratament, poate fi ameliorat, pot să lupt cu asta?

Rezulta că există un fel de tratament.
Și aici vine, de fapt, ce voiam să povestesc.
Existau 3 tratamente. Depakine, care îi distrugea ficatul, un altul care îi distrugea vederea și încă unul. Medicul mi le-a prezentat și mi-a spus mie să aleg ce tratament îi dau copilului, el nu își asuma nicio responsabilitate. Da, eu, părintele lui, fără studii medicale altele decât google, trebuia să decid cursul tratamentului unui copil bolnav, pentru că niciun medic nu își asumă nimic.

Anyway, pe scurt, copilul nu avea nimic, avea o reacție alergică la nuștiuce din vaccin, scria pe prospect, dar noi nu îl citisem. Ne-a spus un alt neurolog consultat ulterior că tipa aia de la Obregia e acolo pentru că și-o trage cu cineva politic și așa nenorocește copii pe bandă rulantă.

Ce voiam să zic este că mi se par măcar haioase declarațiile astea ale diverșilor din zonă cum că vai, nu ai voie să pui la îndoială ce zic medicii, nu ești în măsură să decizi tu ce vaccin e mai bun pentru tine și că trebuie să ne încolonăm ca berbecii întru ordinea medicală stabilită.

O să vă rog să mă scuzați că sunt de părere că e o idioțenie să spui asta. Cât timp medicii și sistemul medical nu își asumă nicio răspundere, nici măcar asigurarea de viață nu ia în calcul decesul de la vaccinul antiCOVID, pentru că semnezi că îl faci pe proprie răspundere, eu voi face alegerea asumat, citind tot ce înseamnă material științific în domeniu.

Și dacă sunt prea prost să înțeleg ceva, prefer să dau cu banul, măcar am satisfacția de a alege eu ce îmi bag în corp.

Între timp, Luna s-a vaccinat cu pfizer, mulțumesc de întrebare, nu a avut niciun efect advers.

Și încă ceva. Regulile antiPSD și antivaxxeri nu s-au schimbat pe blogul ăsta. Ci devin chiar mai brutale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

60 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Of Doamne. Nici nu vreau sa știu prin ce ai trecut. Noi am avut noroc cu o doamna neurolog f mișto la Obregia. În schimb la psihiatru am fost dezamăgită complet. F superficiala și f speriata de bombe ca are copilul adhd, autism etc. Avea doar o ușoară întârziere de limbaj. Noroc cu neuroloaga. Alt psiholog mi-a zis tot asa ca are autism și sa îl forțez sa renunțe la pampers și sa îl oblig sa vorbească. Noroc ca filtrez informațiile și cer mai multe păreri. Dar după ce auzi una din asta ești varza. Slava Domnului ca la vaccinuri reacționează f bine. Și eu m am vaccinat cu Astra Zeneca (asta am prins în februarie) și la 3 săptămâni am făcut covid. Forma super ușoară. Mi-a fost mai rău anul trecut la gripa. Ma așteptăm la mult mai grav având în vedere ca am diabet și obezitate moderata. Dar nu. Peste 3 luni minim o sa ma vaccinez iar. Dar cred ca aleg alt vaccin. Sa vedem. Am sunat la Astra Zeneca sa ii întreb când pot face rapelul având în vedere ca am făcut covid și nu au știut ce sa îmi zică. Sunt varza. Noroc cu doctora mea de familie care e f bună și chiar știe medicina. Sănătate familiei 🙂

  2. #2

    Mazal Tov! Mă bucur sincer pentru că (și) soția ta a avut parte de vaccin din ăla “bun” 😉

  3. #3

    In antiteza cu articolul lui Eftimie de la zoso, unde asta si-a cam luat m..e cu galeata

    • #4

      Eftimie asta devine din ce in ce mai tampit. Un sfertodoct cu niste pretentii si fasoane…

    • #5

      Asta vroiam sa scriu si eu
      Pana ajung cu vaccinarea la mine se termina pandemia :-)))

    • #6

      @Arthur: O da, a fost magistral. Găleată cu găleată, s-a strâns o cisternă. Eftimie a devenit de mult plictisitor aplicând aceeași rețetă acrobatică: ia o premisă bizară sau contra curentului (cerul e verde; susținătorii AUR au un sistem digestiv aparte, care le permite să metabolizeze eficient orice căcat, transformându-l alchimic în ethos dacic; România e grădina versailleză a Maicii Domnului), bagă o rafală alba-neagra de giumbușlucuri vag demonstrative, după care juisează copleșit de cât de genial e. Mă rog, cum e turcu’ și pistolu’.

    • #7

      articolul lui eftimie pare scris de un creier nu prea oxigenat. o fi de la cheaguri, ca prea isi tragea caramizi ca el a facut Astra Zeneca?

    • #8

      Amandoi generalizeaza in baza unei experiente personale limitate. Cam asta e painea si untul bloggerilor.

  4. #9

    Eu m-am invatat ca trebuie sa consult vreo 5 doctori, pana se intampla ca 2 sa aiba aceeasi parere, si atunci cam ala e si diagnosticul.
    Si bineinteles, trebuie sa cauti si pe internet, dar nu pentru a te contrazice cu medicul, ci pentru a completa tabloul si a restrange din lista posibilelor conditii.

  5. #11

    Inchipuie-ti ca erai o persoana din mediul rural, cu 8 clase, care nu dispunea de mintea sau mijloacele necesare pt a doua consultatie/opinie. Inca o viata distrusa.
    Pe de alta parte, tu ai ALES sa ramai in Romania, cu toate riscurile si peisajele frumoase.
    Acum 18 ani am ales sa nu-mi pierd tineretea in tara. Uitandu-ma la cum a evoluat situatia, nu regret nicio secunda petrecuta in civilizatie.

  6. #12

    Replica pentru Eftimie? 😀

    • #13

      Eftimie a luat-o pe ulei de ceva vreme. nu exista vreodata o scuza pentru limbajul desfasurat in ultimile posturi la zoso.

  7. #14

    Doamne doamne, vita aia diagnosticiana *ulii mai trăiește încă???

    • #15

      De ce nu ar trai? Avea vreo boala incurabila inafara prostiei? De prostie nu se moare, doar se consuma oxigen degeaba.

    • #16

      Mai, când bagi asa în boale părinți pe banda rulanta, ma aștept sa te calce o mașină fără numere când te duci noaptea la nonstop.

  8. #17

    Articol cu dedicatie catre cineva din ograda vecinului. Si sunt 100% de acord. Si aici iese la iveala ce mi-a placut mereu la tine. Chiar daca din punctul meu de vedere esti mai temperamental, mai capricios, vorbesti cu noi cititorii mai de la egal la egal, ca un om simplu, fara atitudinea de superioritate si aroganta unora de la colegu’. Si cel mai important, recunosti cand gresesti (dovada, numarul de giveaway-uri 😛 )
    Primul meu impuls cand ai scris nasoale de Astrazeneca, recunosc, a fost sa zic “Pai cand ti-am zis eu!”. Dar m-am abtinut, tocmai datorita stilului tau colocvial de comunicare si a faptului ca ti-ai dat seama ca te-ai inselat initial. Ca si noi toti ceilalti, nu te-ai purtat ca si cum ai detine adevarul suprem. Ca si noi ceilalti ai citit ce mai apare in presa, te-ai documentat pe unde ai putut si ti-ai format o parere bazate pe datele avute la dispozitie la momentul respectiv. Decizie care s-a schimbat odata ce au aparut informatii noi cum e si normal, cum face un om obisnuit care zice “Da bai, nu e chiar asa!”. Bravo!
    Pai crezi ca Fluture va primi acelasi tratament? >:) Bine, probabil ar prefera sa moara decat sa recunoasca ca s-a inselat, dar asta e alta poveste.
    In alta ordine de idei si eu am fost sa ma vaccinez cu Moderna, tocmai la Suraia. A fost o experienta interesanta din mai multe puncte de vedere, as putea descrie cum a fost, daca va intereseaza.
    P.S. Maine la stiri “SOC! Faimos blogger romana are 3 copii cu o tanara de 18 ani!”

    • #18

      pai da, am si sarbatorit 10 ani de relatie. frumoase vremurile cand o luam de la școală…

    • #19

      Îmi poți spune cum a fost la Suraia? Urmează să mergem și noi mâine.
      Ceva util de știut dinainte? A durat mult? (o să mergem cu copilul după noi, nu avem cum altfel)
      Mulțumesc!

    • #20

      @Mihaela.
      In primul si primul rand, daca mergeti din Bucuresti, drumul este groaznic. Nu pentru ca ar fi bombardat, ci pentru ca are banda + acostament destul de lat si toti idiotii tarii se aduca acolo si incep sa-ti dea flash-uri pentru ca tu sa iesi de pe drum ca sa le faci lor loc. Am primit inclusiv flas-uri de pe contrasens pentru ca un bou nu avea loc sa depaseasca TIR-ul fara sa intre cu o roata pe contrasens. Plus nenumarate cazuri de oameni care ies de pe drumuri secundare in fata ta fara nici o jena. Deci rabdare, curaj si nervi de otel. Mergand in timpul saptamanii, posibil sa prindeti trafic mai lejer.
      Odata ajuns in Suraia am avut un soc.
      Drum asfaltat ca-n palma, inclusiv stradutele secundare, case ingrijite, flori pe marginea drumului, si ce te intereseaza pe tine, indicatoare catre centrul de vaccinare inca de la prima intersectie a satului.
      In fata centrului de vaccinare sunt destule locuri de parcare, iar daca intri pe aleea spre sala de sport, gasesti inca cateva si acolo, chiar in buza intrarii.
      Cum intri, sunt 2 receptii, marcate clar ca Moderna sau Pfizer. Te duci, dai buletinul, primesti formular, completezi, te duci pe usa marcata spre triere. Si nu triere doar cu numele. Te ia o asistenta la intrebari destul de multe legate de boli, tratamente, etc. Apoi ti se ia temperatura si tensiunea. Un domn dupa mine avea tensiunea marita. I-au dat o pastila si l-au pus sa mai astepte 15 minute sa vada daca scade. Nu am mai asteptat sa vad ce se intampla dar probabil nu a primit vaccin daca nu a ajuns la valori normale.
      Dupa 15 minute de asteptare si monitorizare, primesti buletinul, fisa de vaccinare printata si un pliant in care sunt detaliati pasii pentru a obtine acea fisa si in format electronic. Toata lumea a fost amabila, politicoasa, fara persoane lipsite de chef si fara aglomeratie. Am avut o singura persoana in fata.
      In concluzie, daca nu ar fi fost drumul ala nenorocit, ar fi fost o experienta placuta 🙂
      P.S. Pe waze poti baga “Sala de Sport Suraia” si te duce fix la tinta.

    • #21

      Nu ca îmi place de Mandachi, dar vedeți de ce vrem autostrada în Moldova?:))))

    • #22

      @Zarax Mulțumesc mult pentru detalii!
      Tot cu Moderna și noi. Felicitări celor de la Suraia pentru organizare, sper să avem și noi aceeași experiență plăcută acolo.

    • Senior, de la generala, nu?
      Cum au unii noroc :))

    • #24

      @FlaviusM nu a fost chiar noroc. Am intrat pe platforma de vaccinare in ziua in care au spus că dau drumul la listele de așteptare și acolo apăreau și centre cu programare directa. Și uite așa am ajuns sa fiu programat pe 11 Aprilie – 9 Mai la vaccin cu Moderna in Suraia.

    • #25

      Pe socră-miu l-am băgat la Suraia, el fiind aproape, cam la 80km. S-a vaccinat ieri dimineață. Văd că acum sunt și la Fetești, la Clubul Pensionarilor, probabil au mai renunțat câțiva, că ieri nu mai erau.

  9. #26

    Uitam sau ignoram ca in multe universitati de medicina se cumpara examene si reusesc astfel sa devina medici unii care habar nu au. Uitam sau ignoram ca esti absolventul unei facultati si daca termini cu 10 si cu 6. Cate cazuri am auzit de absolventi care sa fi fost inlaturati din sistem pe parcursul rezidentiatelor din cauza ca habar nu au? Toata lumea ramane in sistem, toti devin “dom doctor” chiar daca ei sunt absolut praf. Si nu mai ai cum sa ii deosebesti pe aia tampiti de aia care chiar au invatat si se pricep decat dupa ce e prea tarziu. Lumea nici nu face reclamatii si sesizari dupa ce au de a face cu un incompetent. Macar asa sa ramana acolo facute, chiar daca nu se rezolva nimic.

    • #27

      Absolvent de medicina,recent specialist pneumolog spune “rotula picior stang”..sau drept,na..picior este segmentul de sub glezna, e anatomie de clasa a 7 a.
      Ce-i drept ca nu e la plamani…

    • #28

      Am terminat faculatea co o medie de 7.8. Nu sunt nici premiant dar nu m-am considerat niciodata prostul clasei.
      In grupa am avut sefa de grupa care invata de rupea. Nu era proasta si spre deosebire de mine avea o capacitate (antrenata as spune) de a retine materia. De Sefa s-a lipit o colega care copia de la ea la fiecare examen si a reusit performanta sa termine facultatea cu note mult mai mari decat ale mele. (Nu e frustrare sunt simple fapte).
      Dupa hartii m-ar fi luat la orice concurs. Daca ne puneai sa deschidem gura insa…
      Eu m-am jurat ca n-o sa-mi las copilul pe mana ei daca ajunge sa-i fie profesoara.

      Asa ca notele sunt relevante si nu prea.

    • #29

      Sa mai spun ca daca-i spuneai “3 sferturi de flacon” sau o doza diferita de cea de pe eticheta era in aer…si multe altele.. si castiga acum mai mult decat un cabinet intreg de medicina de familie…

    • #30

      Irinoush, exista o denumire uzuala pentru membrul inferior stang? Ca-mi storc creierii de 5 minute fara succes. Care ar fi corespondentul Bein/Fuß din germana sau leg/foot din engleza?

    • #31

      Uzual e uzual,profesional e pur si simplu rotula,nu e la picior in nici un caz..

    • #32

      Da rotula stanga/rotula dreapta ce are ? Mai avem rotula pe undeva ?
      Sau femur stang/ femur drept ? Ca tot doua sunt. Expresia citata pare mai mult pretiozitate sau exces de detaliu inutil (‘ca sa sune mai frumos diagnosticul’), decat lipsa de informatie medicala.

      Cat de absolventi cam asa este, din pacate sistemul nu-i filtreaza aproape deloc (au sanse sa dea de n-spe ori un examen pana iau 5-ul, la un moment dat si profesorul se satura la oral sa auda aceleasi prosti repetate, iar la grila studentul este tip papagal – testele grila in formula actuala necesita memorare, nu asimilarea informatiei). Doar cine chiar nu vrea deloc nu termina facultatea, sau apoi rezidentiatul.

    • #33

      Nici n-am insinuat ca ar fi acceptabila exprimarea, putea sa spuna genunchiul stang daca chiar dorea. Intreb pentru ca am realizat ca nu stiu vreo denumire pentru asta si eram curios daca imi scapa mie ceva.

  10. #34

    Știam că nu își asumă producătorii răspunderea , dar că statul mă pune sa semnez că îs pe cont propriu în timp ce mă cheamă la vaccinare non stop habar n-aveam.

  11. #35

    Nici nu se va schimba nimic niciodata:

    -medici aroganti,prost pregatiti,plini de sine,ce nu evolueaza profesional vor popula sistemul tot timpul(eu sper ca vor veni medici din siria sau alte tari de genul,in mod sigur ar creste nivelul)
    -colegiul medicilor si alte asociatii de genul sunt o gluma proasta,nu au si nu vor sa impuna o conduita morala si profesionala,sunt doar niste prietenii si interese,in rest total inutile
    -nu exista o lege a malpraxisului bine elaborata,care sa faca legatura si cu asigurarile de malpraxis,in asa fel incat esti prost sau miserupist,diagnostic gresit,hai sa te ardem la bani sa vezi cum iti schimbi optica.faci tampenii,ia direct o suspendare de 6 luni,sa iti improspatezi cunostiintele
    -politia,procurorii,judecatorii trateaza cu blandete personajele de gen in dosare,similar cu popii si alte categorii de baza ale societatii,pe principiul sa nu facem rau,ca poate avem nevoie de ei
    -sistemul medical sufera de o acuta lipsa de proceduri,digitalizare,responsabilitati descrise,iar personajele ce il populeaza urasc procedurile si protocoalele
    -nivelul societatii romane este destul de jos,faratnicie,parvenitism,amantlacuri,iasta se rasfrange la toate palierele

    Poate scriu cu inversunare,dar cunosc foarte bine mediul,si am avut parte de experiente amare,asta fiind unul din motivele ce m-au determinat acum aproape 10 ani deja sa imi iau jucariile si sa plec din tara.

    • #36

      Medicina este o profesiune liberala si asta inseamna ca ai un grad de independenta in deciziile tale, dar si pacientul poate sa accepte tratamentul propus sau nu (aici conteaza si cum explici, ca dupa aia vine pacientul cu ceva de genul ‘doctorul m-a pus sa-mi aleg tratamentul’, nu nene, eu ti-am spus avantaje si dezavantaje ca sa poti sa alegi – inclusiv in functie de buzunar). Interesul meu ca medic nu este sa impun un anume tratament (adevarat ca exista optiuni terapeutice care iti sunt mai familiare, dar asta nu trebuie sa te limiteze), ci ca omul sa fie mai bine atat subiectiv cat si obiectiv dupa ce urmeaza recomandarile mele.

      De aici vine reticenta UNOR medici cand e vorba de proceduri si protocoale. Este ca si cum ai obliga un avocat sa vina in instanta cu o strategie de aparare standard, indiferent de alte considerente. Sau un arhitect sa construiasca o casa doar pe un tipic. Da, si acolo exista cod civil/penal, respectiv reglementari urbanistice (in teorie), dar atat avocatul cat si arhitectul au ca profesii liberale un grad de independenta in alegerile lor (ex avocatul poate sa vina chiar si cu o exceptie de neconstitutionalitate pe ceva care considera el ca merita explorat, arhitectul poate sa-ti propuna clasica beton+caramida sau se poate orienta pe alte structuri, ramanand sa-ti gasesti si un structurist care sa faca calculele de rezistenta – deja structuristul – inginer – este mai limitat decat arhitectul pentru ca exista norme si norme acolo legate de tot felul de marimi fizice si caracteristici ale materialelor – DAR exista solutii tehnice intotdeauna, care costa mai mult sau mai putin, sunt mai usor/greu de realizat ca timp, gasesti mai usor/greu meseriasi sau materiale – exact ca in cazul optiunilor terapeutice).

  12. #37

    Cateva chestii de bun simt, ca de la unul care a crescut printre medici: nu te duci la pomul laudat, ceri a doua opinie (in special daca prima e radicala), nu te consulta la un chirurg (daca poti scapa si neoperat), nu te bazezi pe informatii la mana a doua, si nu astepta sa devina nasol (adica du-te la doctor). Apoi, lumea de acum e tare polarizata. Fereasca Sfantu’ sa nu fii de acord cu opinia oficiala, sau sa schimbi bula si sa emiti opinii.

    In alta ordine de idei, nu pot sa uit ce am patit cand m-am dus la dermatologu’ de la colt, clinica privata: mi-a prescris 4 medicamente, cu reducere la farmacia “de casa”. Unul era contra-indicat in diagnosticul de pe reteta, iar alte doua incompatibile intre ele. Noroc ca mama m-a invatat sa citesc prospectul. Desigur, diagnosticul era incorect.

  13. #38

    Bai oare de unde apar medicii astia si de ce trebuie sa fie mereu cate unul prin spitalele de copii? Maica-mi i-a zis una cand m-am nascut ca sa nu se ataseze prea mult de mine ca o sa mor, ca m-am nascut peste termen si o sa fac… habar n-am, nici ea nu mai tine minte. Mama si-a vazut de ale ei, cine stie ce era in sufletul ei. Doamna doctor poate sa suga mielu, 33 de ani and still going

    • #39

      la fiica cea mare, vaca neonatoloaga de la spitalul ilfov ne a zis la fel. are icter prea pronuntat, probabil ficatul va ceda, dar nu e problema, sunteti tineti.

    • #40

      Idem, niste rude apropiate au primit diagnostic referitor la copilul lor de trei ani cu autism, de la o mare specialista care l-a consultat 5 minute in total: Asta n-o sa vorbeasca niciodata, faceti altul. Copilul a inceput sa vorbeasca dupa juma de an de terapie de specialitate, e acum in liceu, un copil super inteligent, mult peste medie.

  14. #41

    Cetine, Cetine… cand s-a nascut juniorul, eram deja plecat in Franta, el operat la coloana, medicii care l-au trimis acolo mai aveau cat un doctorat (cu minuscula) despre cum au facut ei rahatul praf… Copilul n-are nimic. Terorizeaza vecinii momentan.

    Meanwhile am in intrat in saptamana 2 de convalescenta. Dupa Guvid.

  15. #42

    Faptul ca unii termina o facultate de medicina nu ii face automat si buni in meseria de doctor. Am intalnit insa si doctori buni , oameni de nota 10 , dar am intalnit din nefericire mai mult imbecili si imbecile care din spatele halatului si titlului de doctor emiteau niste prostii ce intrau in conflict cu notiuni elementare de medicina si logica, probabil nu le pasa , fiind cea mai decenta explicatie ca sa nu ii fac prostovani. Multi se fac acum doctori ca ”iese banu” si pana la un punct este si normal sa gandeasca in modul asta , toti in meseriile noastre gandim asa dar singura problema este ca trebuie sa te si pricepi si sa ai chemare pentru o meserie anume, inclusiv cea de doctor unde lucrurile sunt mai delicate.
    Ce ma deranjeaza acum , in prezent, la doctori : multi, mai ales in prezent cu pandemia, iti arunca in fata textul cu :” du-te si fa tu medicina daca nu iti convine” ceea ce este superjegos la nivel uman sa arunci pe alt om alegerea pe care ai facut-o tu in viata respectiv alegerea de a te face medic cu riscurile si beneficiile aferente meseriei.Daca nu iti mai place mediul de lucru si stresul din spitale si lucrul cu oamenii atunci esti liber sa iti dai demisia si sa faci altceva, nu te tine nimeni legat de meseria pe care TU ti-ai ales-o.
    Aceeasi teorie este valabila si pentru profesori, politisti..etc.Fiecare ne-am ales meseria cu avantajele si dezavantajele aferente, iar daca pe parcurs ai realizat ca nu mai este asa misto atunci pleci in alt domeniu, nu arunci pe altii frustrarea ta ca nu iti mai place meseria.
    Asa ca fapt divers , pe la 13 ani am avut niste crize de spasmofilie pe care un mare doctor dobitoc si profesor si specialist le-a interpreat ca epilepsie si mi-a prescris un tratament ce imi facea ficatul muci. Bineinteles ca aveam o hipocalcemie , nu era nici o epilepsie. Acum la 46 de ani sunt la cheie, nici o epilepsie cum visa cretinul ala plin de titluri si diplome.

  16. #43

    Nevasta-mea a patit ceva simila cu o vaca de la Witting care vroia s-o taie pur si simplu. Ulterior s-a confirmat ca nu era nevoie – dar zilele alea de stres si disperare cine pula mea ni le da inapoi?

    In alta ordine de idei – nu putem sa tragem concluzia ca toti sunt la fel. Din pacate , vaci si boi sunt si in medicina ca si in oricare alt domeniu, desi – plm – in medicina parca ar fi fost cazul sa nu fie…

  17. #44

    relaitv on-topic….. o recomandare de neurolog pediatru…….din experiente

    first opinion e de epilepsie focala…urmeaza de vroe 6 luni tratament cu ….drums…..Depakine.. . fetita de 7 ani

    am auzit chestii bune de Dr Craiu Dana de la Obregia

    cu multumiri anticipate

    • #45

      ai grija la acel depakine…

    • #46

      N-am ajuns la Dr Craiu, desi am primit si noi recomandari. Din experienta recomand Gomoiu dr Raluca Teleanu si dr Magdalena Sandu. Am ajuns cu fetita acolo pe cand avea doar cateva zile. Dr Sandu e cea care a tratat si monitorizat fetita. Mereu ne-a explicat si a evitat tratamente si investigatii nenecesare, mai ales ca fetita era mica si eu nu foarte rationala in momentele alea. Si nu in ultimul rand am simtit si multa empatie din partea ei si apropiere. Cred ca as fi innebunit altfel acolo.

    • #47

      @DaeHan: +1 pentru Dr. Dana Craiu.

  18. #48

    ohh…depakine…dobitoaca de neuroloaga tot asa cu nonsalanta ni l-a prescris, dupa ce doar i-am povestit de simptome, pt fiul nostru care facea niste crize ciudate in care isi pierdea cunostinta si cadea lemn…tot noi am hotarat ca nu e cazul de administrare asa ceva si am reusit acum 17 ani sa gasim o referinta pe net si ne-am lamurit ca era vorba despre “spasmul hohotului de plans”!

  19. #49

    btw,vesti de la jessica?

  20. #52

    Io as ciuli bine urechile dac-as da de femei vaccinate cu Pfizer:
    www.youtube.com/watch?v=Z6u64wRbZGk

  21. #53

    Salut,

    Din motive strict personale, imi poti da un mail cu numele celor doi medici te rog.

    Mersi.

    • #54

      nu le mai tin minte, evident, sunt lucruri vechi de 10 ani

  22. #55

    Posibil sa ma insel, dar cred ca ai vrut sa zici “de la vaccinul covid” in fraza “nici măcar asigurarea de viață nu ia în calcul decesul de la COVID, pentru că semnezi că îl faci pe proprie răspundere”, pentru ca inteleg ca faci boala pe proprie raspundere.

    In rest, multa sanatate, multi inainte #barelylegal si sper sa fie la fel de bine pentru toti si dupa rapel.

  23. #57

    Am terminat vaccinarea lu taticu, Pfizer, acu…sa fie fara reactii adverse, eu ca sa nu ma plictisesc fac un test rapid de covid. FMM! 🙁

  24. #58

    In general sunt de acord cu Eftimie din oficiu, mi se pare un tip foarte echilibrat in opinii, motiv pentru care il urmaresc tot timpul cu atentie, spre deosebire de Fluture care e un lol biped frustrat.

    Iar cand posteaza legat de pandemie, stiu sigur ca daca sunt de acord cu el chiar si doar in proportie de 80%, sigur va posta userul “matei” cu care sunt de acord cel putin 90%.

    Si apoi ma uit si la numarul de voturi pe care le primesc comentariile, pentru ca desi narativa e in general catre “vai, dar moare bunicutul (desi avea 100 de ani si plin de boli), dar poate o mai ducea 20-30 de ani”, sigur oamenii intregi la cap vor da cu plus, pentru ca sunt de acord cu totii ca pandemia asta e (relativ discutabil) o vrajeala de pe care profita unii si restul pierd sau sunt santajati in diverse feluri.

    Cat despre responsabilitatea medicala, complet de acord, imi amintesc cu placere de cativa medici cu gura mare din bula (pe care ii citau toti influensarii ca sa isi autovalideze niste cretinisme) care acum 3 luni puteau sa jure ca vaccinul previne infectia si care nu fac nici azi diferenta intre infectie si imbolnavire, dar e ok, pentru ca din nou, bunicutul.

  25. #59

    Oh, ce-aș vrea să citească o anume blondă stomatoloagă (și bloggeriță) articolul ăsta și comentariile. Poate-ar pricepe să nu mai pretindă că toți medicii sunt niște zeități cărora lumea are doar datoria de-a le pupa picioarele.

    • #60

      genuinely asking, a pretins vreodată asta? îmi amintesc cum încerca sa trezească opinia publica feminină legat de cezariene băgate pe gât sau practici post cezariene puțin ne legale