Cristi Pitulice, prietenul nostru cu Rezumatul Zilei, scrie o postare scurtă despre acest gunoi de realizare al Consulatului României la New York, realizare de care și-a bătut joc tot internetul, cu printurile lor A4, cu care s-au mai și lăudat pe facebook, până au realizat că e o cantitate prea mare de mumu și au șters tot.

Și aici intervine ciudățenia. Deși postarea este una de opinie, nu conține nimic care ar putea fi considerat dăunător, facebook i-o șterge.

Și, după ce i-o șterge, îl avertizează că e prima abatere și, deși înțelegem că mai greșim, data viitoare va fi pedepsit.

Și serios dacă înțeleg cum funcționează chestiile astea. Sunt tentat să cred că sunt acțiuni automatizate, bazate pe număr de raportări, iar consulatele, căsuțele de spioni ale româniei, trebuie să își justifice și banii pe care îi fac, așa că nu pare imposibil să aibă câte o fermă de troli, gata să raporteze tot ce e scris de rău despre domnul consul și camarila sa.

Dar știu sigur postări raportate de mii de oameni, postări nasoale, violente, amenințări, chestii cu adevărat penale, la care facebook răspunde placid că nu încalcă regulile, dar mulțumim frumos că încerci să păstrezi facebook un loc curat.

Nu am nicio concluzie, doar că social media asta condusă de mase devine din ce în ce mai de neînghițit.
Doar vă aduc aminte că mă desfășor pe canalul de telegram, cu filme, poze și știri despre Ucraina, iar acolo avem și discuții real time, cu mulți dintre voi, pe Academia de Specialiști, pentru că, se știe, dacă specialiștii Arhiblog nu au avut o opinie, evenimentul nu a existat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.