Acum câțiva ani, nu știu câți, duetul de hoți din fruntea fotbalului rromânesc, Mitică Dragomir și Mircea Sandu au decis că Divizia A trebuie să revină la 18 echipe. În pofida tuturor dovezilor care arătau că un campionat cu 18 echipe e falimentar într-o țară mică, că nivelul fotbalului practicat va scădea, decizia lor a fost de neclintit. Pentru că aveau nevoie de voturi care să le reconfirme scaunele pe care le vor părăsi doar prin moarte (din fericire, cancerul lui Sandu rezolvă problema). Așa că, pentru propria lor mărire, au distrus practic tot ce se putea în fotbalul rromânesc.

Acum anunță cu disperare că sunt vreo 7 echipe care nu mai au bani să continue. Că e criză și e greu. Că vom face Divizia A în sistem play off, ca să reținem echipele cu adevărat puternice.
Nimeni nu le aduce aminte de decizia care a dus în timp la ce avem acum în țară. Nimeni nu le poate bate obrazul și, chiar dacă ar face-o, mă îndoiesc că le-ar păsa. Ei se consideră corifei și cam atât.

Între timp, observ că lumea bate din palme pentru că Copos a băgat Rapidul în insolvență și ce bine e că a găsit o soluție pentru salvarea echipei.

Întâi, insolvență înseamnă să nu îți mai plătești datoriile către creditori, în mod legal. Datoriile se vor plăti (în faliment), sub administrația unui împuternicit al instanței, în funcție de ordinea în care firmele datoare s-au înscris la masa credală.

Copos va băga rapidul în faliment, pentru că, rețineți, rapidul are datorii de 29 milioane euro, din care 21 milioane către el. Ați prins ideea? Nimeni nu își va mai primi nici un ban, toți banii din rapid se vor duce către firmele lui copos, care de altfel e proprietarul rapidului, după care restul de firme care au de luat bani de la rapid, își vor băga degetul în gură și vor cânta a pagubă.

Dar ce soluție elegantă a găsit domnul Copos…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.