reteta-de-fasole-cu-carnati

Am fost ieri, de dimineață, împreună cu Igor și nevasta. Concluzia a fost simplă. ideea e drăguță, realizarea e fix ca la noi. Scump de te ia cu leșin. 55 de lei kilogramul de orice, cel mai ieftin. 4 găluște cu prune, 31 de lei. 2 cabanoși, pe care i-am mâncat Igor, pentru că erau nașpa, 17 lei. Am dat 70 de lei pe 1 kil de cârnați care s-au dovedit a fi bucovineni, deși aia care îi vindea habar nu avea ce erau. A ieșit o fasole incredibilă cu ei. IN-CRE-DI-BI-LĂ.

În paranteză fie spus, dacă vreți să vă iasă o fasole foarte bună, luați fasole prefiartă, la conservă. Nu produce gaze și e bestială. Niște ceapă călită împreună cu niște morcovi și păstârnac, 2 linguri de făină călite în uleiul de la prăjeala cârnaților, totul amestecat cu puțin bulion sau roșii tocate, pus niște mărar și cimbru și aveți dumnezeirea într-o farfurie de ikea.

muie-firea

Seara am vrut din nou să mergem, să vedem, împreună cu copiii, aprinderea luminilor de Crăciun. Idee foarte proastă, pentru că, normal, s-a oprit traficul în centru, complet și, după ce am stat în coloană vreo 40 de minute și i-am urat orale familiei tradiționale a Gabrielei Vrânceanu Pandele, am făcut stânga împrejur și am mers în IOR, unde era cu luminițe și vată de zahăr. Cumva, drăguț, cât de cât.

luminite-ior

Din nefericire, am observat o chestie.
Mai țineți minte cât ne-am luptat cu primăriile ca să ne luăm înapoi dreptul de a sta pe iarbă în parc, nu frumos aliniați pe betoanele lui Negoiță?

Mno, stați calmi, că s-a anulat modificarea, nu mai avem voie să călcăm pe iarbă.

nu-calcati-iarba