reteta-de-fasole-cu-carnati

Am fost ieri, de dimineață, împreună cu Igor și nevasta. Concluzia a fost simplă. ideea e drăguță, realizarea e fix ca la noi. Scump de te ia cu leșin. 55 de lei kilogramul de orice, cel mai ieftin. 4 găluște cu prune, 31 de lei. 2 cabanoși, pe care i-am mâncat Igor, pentru că erau nașpa, 17 lei. Am dat 70 de lei pe 1 kil de cârnați care s-au dovedit a fi bucovineni, deși aia care îi vindea habar nu avea ce erau. A ieșit o fasole incredibilă cu ei. IN-CRE-DI-BI-LĂ.

În paranteză fie spus, dacă vreți să vă iasă o fasole foarte bună, luați fasole prefiartă, la conservă. Nu produce gaze și e bestială. Niște ceapă călită împreună cu niște morcovi și păstârnac, 2 linguri de făină călite în uleiul de la prăjeala cârnaților, totul amestecat cu puțin bulion sau roșii tocate, pus niște mărar și cimbru și aveți dumnezeirea într-o farfurie de ikea.

muie-firea

Seara am vrut din nou să mergem, să vedem, împreună cu copiii, aprinderea luminilor de Crăciun. Idee foarte proastă, pentru că, normal, s-a oprit traficul în centru, complet și, după ce am stat în coloană vreo 40 de minute și i-am urat orale familiei tradiționale a Gabrielei Vrânceanu Pandele, am făcut stânga împrejur și am mers în IOR, unde era cu luminițe și vată de zahăr. Cumva, drăguț, cât de cât.

luminite-ior

Din nefericire, am observat o chestie.
Mai țineți minte cât ne-am luptat cu primăriile ca să ne luăm înapoi dreptul de a sta pe iarbă în parc, nu frumos aliniați pe betoanele lui Negoiță?

Mno, stați calmi, că s-a anulat modificarea, nu mai avem voie să călcăm pe iarbă.

nu-calcati-iarba

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

50 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Fără gaze, parcă n-are farmec.

  2. După numărul de persoane care au fost în Piața Constituției PSD va avea 80% în București.

    • #3

      Păcat că unii au stat în coloană, nu au putut ajunge.

    • #4

      Daca ai vedea ce-i acolo… nici nu ma mira situatia in care suntem…romanul de rand e un animal oribil

  3. #5

    Bucureșteni. Ce pretenții putem avea?

  4. #7

    cum saptezecidelei bre, glumesti? sa-mi trag una! si io care credeam ca dublinu ie scump!

    • #8

      70. Fara sa stie ce erau. Asta inseamna sa fii A-lister 😉

      Am patit si eu sa dau 40 pe un borcan de dulceata de topoloveni. Nu m-am uitat la pret la auchan. Nu stiu cum, dar am dezvoltat alergie la acel brand.

    • #9

      Senior…

    • #10

      cum e Dublinul scump, bre? Treij’ de lei kilu de carnati proaspeti la fratii nostri moldoveni. Sau afumati la lituanieni, in targ in Balbriggan sau in FairyHouse, tot cam la 30lei/kg.

      Nu cumperi tu de unde trebuie, de aia ti se par scumpi. Carnatii fac parte dintre drepturile omului, trebuie sa fie buni si accesibili indiferent de oras, rasa, religie sau convingere politica.

    • #11

      amen to that

  5. #12

    Prin toti boschetii pe unde se presupune ca ajung oameni, aici gasesti semne cu ce ai voie sa faci si alte d-astea, nu semne aruncate de nea mitica ca i s-a sculat lui. A incercat sa sune vreodata cineva la primarie sa le spuna sa isi bage semnele pe unde iese fasolea?
    Cat despre fasole eu am descoperit ca nu ma impac cu cartofi, vinete, ardei si rosii. Asa ca momentan rup fasolea desi ma doare sufletul ca nu pot sa pun niste ardei iuti in ea. In schimb ma simt usor ca o basina de fasole si asta e tot ce imi doream de la viata…

  6. #13

    Bagi picioarele, preturi de zici ca au o margareta milesin

    Este adorabil cand vezi in Romania preturi egale sau mai mari ca in tari unde salariile incep de la 1000 euro.

    • #14

      Nu cred că are legătura prea mare cu salariile, ci mai mult cu educația financiară a românilor.

    • #15

      Paradoxal eu sunt de parere ca daca pui preturi mari o sa ai de unde da si salarii mari, doar ca asta trebuia facuta acum cateva zeci de ani. Numai ca noi atunci pazeam lumea sa nu isi ia blugi…

    • #16

      Preturile mari la mancare raportate la castiguri sunt o fantoma care persista a foamei din timpul comunismului, cand mancarea era un “status good”.
      De-aia in toate tarile europei de est oamenii sunt dispusi sa plateasca foarte mult pe mancare chiar daca e o porcarie sinistra. Iar preturile decerebrate la produse considerate speciale sunt fezabile tocmai pentru ca psihologia omului lipsit de posibilitati e “sa se boiereasca si el macar o data in an”.
      E ceva ce-a fost ars cu fierul rosu in educatia noastra ca un adevarat dresaj pavlovian. O observ inclusiv la mine, desi cunosc mecanismul si ma dau mai destept cu 5 minute.
      Dupa 26 de ani inca suntem obisnuiti cu putin, prost si scump, desi s-a schimbat o generatie.
      Preturile aici nu sunt facute dupa valoarea reala, ci dupa procentul pe care oamenii sunt dispusi sa-l plateasca din venit pentru mancare. Ceea ce pentru o populatie copilarita in penuria anilor 80-90 e destul de mult.
      Si e acelasi motiv pentru care ajungi sa ai derapaje in care fastfood-ul de la coltul strazii e la fel de scump sau mai scump decat meniul zilei cu doua feluri si desert intr-un restaurant, chiar daca primul se adreseaza in mare parte unei categorii de oameni cu venituri mai mici decat cel de-al doilea si are cu totul alte costuri.
      Ca o anecdota, in toate tarile infometate exista un anume produs care devine “status good” si are pretul umflat absurd. In tarile subsahariene de exemplu, o paine alba de-aia ca buretele poate sa ajunge sa coste un sfert din salariul minim. Foamea…

    • #17

      problema e atunci cand apar oameni, cumparatori, care ii apara, dar vai, dar este mancare de calitate, nu sunt chestii din hypermarketuri. nu, este street food, e junk, nu mancare de calitate, ar trebui vanduta la pret de junk food. doar ca ei se bazeaza pe masele afluente, care vor cumpăra oricum.

    • #18

      Un gulas in budapesta, in piata de craciun, costa 2600 HUF – aprox 37 lei…e bun ce-i drept.
      Asta inseamna sa ai flux de turisti straini…si locul ala e extraordinar (google it)
      la noi arata ca un targ din braila

  7. #19

    Păi bine mai nene, dar ce farmec mai are fasolea dacă nu dai bășini de la ea? Să fim serioși!

    • #20

      Dacă chiloții nu au urme de frână jignești nevasta, o să creadă că nu a gătit bine.

  8. Pozele sunt făcute cu cel mai bun telefon din lume? Întreb pentru un prieten

  9. #22

    Aia cu farfuria Ikea a pus capac.
    E ca si cum băşina (apropo de fasole) are alt miros in chiloţi Jolidon.

  10. #24

    Te superi degeaba boss

    Când s-a făcut licitația cu iarba, s-a trezit un dobitoc de consilier ,un hipster userist ,că mai bine plantau covor de crini imperiali, că era prețul la jumate
    Noroc că domnul primar general Negoiță n-a cedat șantajului și a zis că nu se lasă până nu bagă sectorul 3 in secolul douăzeci
    Indiferent de costuri

  11. #25

    Fara faina bro… se poate si fara…

    • #26

      se poate. dar mie imi place asa

    • #27

      Da, fără faina, cu linte în loc de fasole si brocolli în loc de cârnați. Mai sunteți mulți?

    • #28

      Sosurile pe baza de faina prajita ( denumirea stiintifica latineasca este ” cancer la stomac ,arsuri in cosu’ pieptului ) sunt un trademark hardelenesc .
      Probabil etern saraci si lipsiti de imaginatie bagau faina arsa ,sa para mai mult ,mai gros , sa dreaga o ciorba prea chioara ,etc.
      Urat obicei.

    • #29

      fugi ba repede de-aici

    • se si stie ca Roux este un sos ardelenesc

    • #31

      supranumit cancer la stomac

    • bai, sanatos nu e. Si probabil e facut ca sa dea senzatie de satietate. Eu, de exemplu, nu folosesc. Mai folosesc amidon. Gen ca am acasa, la bucale, vreo 5tipuri. Aici n-am deloc, fml

    • #33

      e facut ca sa lege. mie imi place iahnia de fasole legata cu faina.

    • mda. Da fasolea oricum contine destul de mult amidon care leaga. Dar da, sosu asta da si el gustu lui. Ideea, e sa nu arzi faina

    • #35

      nu, ca o fac invers, pun faina dupa ce calesc ceapa si morcovii si le mai las nitel, tocmai ca sa evit sa o ard

    • #37

      Faina sau amidon tot nesanatos e. Dar stai, fasolea cu carnati si ceapa calita nu e in nici un caz sanatoasa, asa ca macar sa fie gustoasa. Traiti bai un pic, ca sanatos nu prea moare nimeni.

    • #38

      Voi spuneti ca ciulumeaua e cancer?

  12. #39

    De ce tot Bucurestiul trebuie sa vada luminitele fix in prima ora de când se aprind? Si neaparat din masina. Se ard pana a 2 a zi? Da Facebook un premiu? Vor fi aprinse o luna… Timp suficuent sa ne plictisim de ele.

    • #40

      Nu te supăra dar ești ardelean boss

    • #41

      In Mioveni le tin aprinse până in Martie. Like a ….(era sa zic “boss”, dar mi-am adus aminte ca le tin aprinse si pe banii mei)

    • #42

      Și io care credeam că Imperiul a murit

      Huuuuooo !!!

  13. sa vezi ce prosti is occidentalii astia boss. Au niste luminite, cam cat de un boschet din IOR. Aparent ei nu inteleg de ce e nevoie de multe multe multe multe multe luminite in perioada asta, care sa arda curent si bugetul oraselor, in timp ce datoriile catre regiile de caldura/salubritate/transport cresc.
    niste occidentali.

    vinu fiert ii 4E aici. Muie ma. De banii aia mai pun 1.2euro si beau un ghines

  14. Faza cu “nu calcati iarba” mi se pare ca-i cea mai comunista lege.

    Iarba aia ii pusa acolo din banii comunitatii ca sa se foloseasca comunitatea de ea (i.e. sa calce pe ea).

    Ma gandeam zilele trecute, nu este nici un “ONG” care sa verifice activitatea institutiilor locale ? O chestie facuta de voluntari care pe baza libertatii la informatie sa verifice contractele si buna indeplinire a lor.

    Noi tot uitam ca statul lucreaza pentru noi, nu noi pentru el.

  15. #45

    ce titlu a la stim noi cine ti-ai tras senioare :))

  16. #46

    offtopic: cred ca romanii i-au suparat pe cei de la Uber de nu ne-au pus pe lista

    www.uber.com/promo/ubergiving/cities/

  17. #47

    Mai tine cineva minte cum a fost la cel mai mare brad ever?Acum cativa ani,la Unirii

  18. #50

    Daca nu vreti sa cumparati fasole prefiarta si vreti s-o gatiti de la 0, puneti in ea cimbru si astfel reduceti gazele. Sfatul asta e de la “fratele” Hadean si functioneaza de fiecare data. Ieri a avut loc ultima testare. 😉

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.