Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană

Știți ce aștept eu, DUPĂ ce se va da drumul la exploatare? Ca aceiași trolli ghiftuiți de Soros să meargă și să supravegheze ce se întâmplă. Să fie agățați de canadieni și să îi facă să își respecte absolut toate angajamentele.

Din păcate, sunt mai mult decât convins că nu se va întâmpla nimic. Soros nu mai plătește, dacă nu are câștig pe bursă din cauza asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    S-a calificat Steaua in 10 minute 🙂 Au 22 de milioane de euro ? au

  2. #6

    Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
    Si lumea acum cu ce motiv mai organizeaza FanFest?
    Ce-o sa ne facem? Unde mai bem ieftin si ftem hipioate?

  3. #7

    Steaua daca nu da al treilea gol, nu se califica.

    • #8

      lipsa totala de conditie fizica…
      nu poti sa te prezinti asa in CL.

    • haters, haters everywhere:)

    • #10

      e o performanta ca se califica, dar cu jocul asta, or sa faca rahatu’ praf in UCL. pariez pe 0 (zero) puncte 🙁

    • inca nu cred ca se califica. nu asa.

    • #12

      un mare deget mijlociu ridicat pentru toti cei care au ridicat in slavi o echipa la succese iar la primul esec au decis ca “steaua e debusolata, latovleci e de cacat si nici reghe nu prea le are cu antrenoratul”

      sa nu va aud cu ultimul gol, ala a fost sucker punch

  4. #13

    trista calificare, dar muncita si pana la urma meritata.
    la Steaua lipsesc jucatori cu viteza si conditie fizica.
    cu Cristea si Tanase nu ai ce cauta in UCL.

  5. #14

    Hary, te rugam frumos, ramai la preparatu de bere. La fotbal esti putin mai bun decat copos. 🙂

  6. #15

    Aha, ce fericire. Sa vedem citi vor fi angajati acolo. Care spunea 2000-3000 de oameni?

    Inca mai astept un exemplu de tara unde intrarea firmelor de exploatare aurifera au adus laptele si mierea.

  7. #16

    cel putin, din cate stiu eu, din partea rmgc este deschidere spre societatea civila, care va fi invitata sa asiste la orice lucrari desfasurate acolo. Dar, cum zici si tu, cati s-or deplasa pana acolo, cand nu e rost de bautura?

    • #17

      Povesti de adormit naivii.
      Nici o fabrica care foloseste cianura nu este deschis publicului.

  8. #18

    Sper sa nu adopte Parlamentul acest proiect de lege! Nu pot sa concep exploatatia unui zacamant asa de mare de catre altii. Sa va spun si de ce:
    Statul roman, in intelepciunea lui ar putea infiinta o companie miniera (cu specialisti straini si alte cele), care sa exploateze zacamintele de la RM.
    Ecologistii si toti ceilalti care se tem de dezastru ecologic, sa creeze organizatii care sa puna lupa pe compania de stat care ar exploata zacamintele. Blogherii si altii cu influenta publica sa sustina o idee in spiritul celei enumerate mai sus, care sa sensibilizeze opinia publica si sa stopeze influenta crescanda a postacilor RMGC.
    Daca temerile ca Statul nu ar putea infiinta o asemenea companie miniera va macina, o idee ar fi ca Statul sa angajeze o firma care sa presteze servicii de extragere de minereu. Ideea e ca statul sa aiba putere de control in exploatare.( extragerea de aur se practica de mii de ani, exista ingineri destui care sa faca asta, nici o companie din lumea asta nu extrage aurul intr-un mod diferit fata de altii).
    Ca nu se vreau popularizate idei ca cele de mai sus trebuie sa ne de-a de gandit si sa nu ne aruncam ca broastele in idei sustinute de oameni si companii cu interese contrare. Cum sa te multumesti cu un os din porcul tau, cand tu l-ai ingrasat si l-ai transat la tine in ograda?

  9. #19

    Băi, pentru moment am avut senzația că mă aflu pe Antene și nu la tine pe blog. WTF ?? Frumos derapaj logic. Adică ăia care-au avertizat și până acum care sunt riscurile unei exploatări în condițiile date de companie (alea semnate pe neve de guvernul rromâniei pe motiv că-i interes național în joc deși mai acu’ 2 anișori Ponta mânca alt rahat) sunt tot ăia care tre’ să se asigure și în continuare că rmgc respectă normele ?
    Da, hai să ignorăm cu nonșalanță că rmgc au mâncat rahat atâta vreme că vor respecta și să ignorăm și faptul că statul român ar fi primul care ar trebui să stea cu curu’ pe ei să respecte normele de mediu.
    Păi bre, pe principiul ăsta am eu o altă idee mai bună. Ăia toți care-au pișcotărit câte ceva de la RMGC să stea să supravegheze ce se întâmplă. Că doar la ei am auzit povești cum c-o să fie munții tot verzi, o să alerge unicorni cu curcubeu’ în coadă și câini cu covrigei prin zona aia.

    Uite, o scriu aici la tine și sper să rămână până prin ~2030 când vor termina ăia exploatarea. RMGC va mai hrăni o generație de prin zona aia. După care, copiii lor, ăia cărora le plâng acum de milă, se vor întoarce la croșetat șosete. Și o să ne considerăm norocoși dacă în 40 de ani de-acu’ înainte nu vom avea un accident de mediu în zona aia că altfel se duce dracu’ o ditai bucata din Apuseni. Ah, și pot să pun pariu că “refacerea” zonei n-o să se întâmple. Ever.

    • #20

      Aia or sa plece cum a plecat si Nokia. Urgent si pe nebanuite, si cand o sa le convina lor mai mult.

    • #21

      Neaah, n-ai auzit, ei nu-s firmă care caută profitul. Sunt asociație de binefacere. Cam ca rușii în WWII, noi le dădeam grâul și ei ne luau porumbul.

  10. #22

    Parca USL ul asta era contra proiectului rosiilor montane, pentru ca o sa ramana kilometri intregi din tara asta poluate pe vecie, aurul ala putin ce ni se cuvinea si noua va pleca absolut tot din tara sub forma de spagi … dar acum oamenii care vor primi spagile sunt aia buni nu-i asa? si cand te gandesti cat de PROST platit e Mucea Badea si lady Gadea la cate miliarde o sa le bage la jegurile astea in buzunar…

  11. #23

    Eu vreau sa vad cati oameni din Rosia Montana vor fi angajati acolo. O sa creasca economia acolo, in 2 ani se va deschide un mall.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.