La cererea publicului (servus, nea Zăpadă!), și pentru că am avut chef azi să gătesc ce-mi place mie: coaste de berbecuț în crustă de ierburi, ciuperci cu usturoi si rozmarin și cartofi la cuptor cu rozmarin.

Berbecuțul era prea în sânge pentru ai mei, și deci l-am mai băgat o tură la cuptor, de aia a ieșit cam…maro.

Noah. Acum mi-e poftă de orez cu lapte.

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

39 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai si-o servesti asa frantuzeste? E pacat, zau!

    • Mai bine asa?

    • #3

      Du blanc??? Blasfemieeee!

    • #4

      ce vin! n-am baut unu romanesc mai bun/ interesant.

    • Aia e. Am cel putin 3 ani de cand nici macar nu mai incerc altceva.

    • #6

      solo quinta 2011. cel mai bun vin alb. nu am mai gasit nimic care macar sa fie pe aproape. si a mers cu o branza de capra. a fost o degustare la bruno, in centrul vechi, ne-a zis proprietarul ca nu prea venea lumea si ca urmeaza o degustare a astora de la recas. o super sansa sa beau unul dintre cele mai bune vinuri albe din lume. vis!

  2. Mno, chestie de gust.
    Eu aș servi o capră.

    • Ai făcut-o de oaie, bre…

    • #9

      Cratima face diferența:servi-o.

    • #10

      ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    • #11

      @Junker Nea Ilie a decis sa se impiedice. Gramatica stie, badaran nu-i dar nici Sfantul Ilie.

    • #12

      Attention, pozitia de “somelier” de capre a lui RobertD e in pericol!

    • Păi dacă ziceam că eu prefer capră, mă ardea Baxty.
      Rămâne așa.

    • #14

      Unde găsești carne de capră in București? Am tot căutat

    • #15

      Stiu ca Bucurestiul e combinatia intre jungla si zoo, dar ai incercat in afara lui? De obicei le gasesti pascand.

      Daca preferi “natura moarta”, am auzit ca pictorii arabi sunt maestri cu caprele si oile.

  3. #16

    Nu-i bai. Sunt convins ca si bucatarii isi mai dau cu parerea despre fizica, din cand in cand.

  4. #17

    mie mi-ar ieși o versiune geocentrică

  5. #18

    Hai bă Maddame…. ce doamnă esti? Fără mămăligă?

  6. #19

    Bine ca nu ai scapat prea multa sare sa-ti iasa versiune egocentrica.

  7. #20

    Dacă Newton era femeie, probabil ar fi gătit doar. (potol că i doar o glumă)

  8. #22

    Arata destul de bine. Cam subexpuse pozele. Iti trebuie un pic de experienta ca sa nu se duca focus-ul in balarii cand tragi la diafragma cea mai deschisa.

    • N-am niciun fel de inclinatie pentru fotografiat. Imi asum. Nu e de mine

      Iar gatitul… e comestibil :mrgreen:

  9. #24

    Maddame, dacă ești libera de contract, poti apela la mine.

  10. #25

    Arata bine dar portia aia e pentru cineva care e la dieta.

    • #26

      Hahaha, ce a făcut pandemia din om. Asa am zis și eu când am văzut. Inițial când am citit și cartofi și ciuperci am zis uite cineva care gătește românește, cu de toate, după aia am văzut ca e plating de fine dining.
      :))
      Arata bine, Maddame, n-aveam îndoieli ca gătești misto oricum.

    • Potoleste-te. Am mâncat cu ceapă verde.

    • #28

      Mergea mai degraba cu un mujdei de usturoi verde.

  11. #29

    Stim noi sigur ca, in sufletul lui, Newton nu se simtea femeie ?

  12. #30

    @Major Tom – ma, tu l’ai citit pe Neal Stephenson – The Baroque Cycle 🙂

    (Also, stiu ca doamna sta cu ochii pe noi, da’ ne poti da un indiciu despre cat de buna a fost mancarea?)

  13. #31

    Berbecuț în sânge? Eu știam că mielul și oaia se mănâncă “well done”. În fine, de gustibus…

    Oricum, ești mult peste Monica Lovinescu, care și-a servit invitații la masa macaroane cu branza, la cuptor. Un micul detaliu i-a scăpat, însă: macaroanele trebuiau fierte, înainte de băgatul la cuptor.

    • #33

      Da, și mie mi-a plăcut tari di tăt cum arată, care “maro”? Aș băga 3-4, așa ’maro’ cum îs ele, no pb 🙂 Felicitări, Maddame!
      Așa sântem noi, românii: ne scuzăm/sântem modești all the time. În timp ce americanii/canadienii/indienii se laudă tot timpul, chiar și dacă n-au motiv. Să-i vezi ce tupeu maxim au la interviuri de angajare, diplome gârlă+au făcut+se bagă la ORICE. Dar când e o pb la 2-3 noaptea, nu-i găsești deloc.

  14. #34

    Ce ierburi ai folosit, menta banuiesc? Incerca sa acoperi coastele cu o folie de aluminiu pe cand sunt in cuptor, ca sa nu mai apara maroneala. Si da, trebuie un vin rosu, neaparat!

    • Usturoi verde, rozmarin si cimbru, si niste codite de ceapa verde, tocate, cu ulei de masline.

      Am acoperit cu folie. Mie imi place carnea mai roz. Ai mei sunt cu “bine facuta”. De aia a iesit maro.

  15. #36

    Oricum arata f. apetisant, felicitari.

  16. #37

    In a doua poza sint 6 portii? Ca vad aproape 150 grame de carne acolo…

  17. #38

    Felicitari Maddame,, se mananca din ochi,. Reteta asta am vazut la un restaurant in Roma,, a servit sotia, eu m-am multumit cu o portie sanatoasa de porchetta cu ierburi. Cum imi atrage sotia atenti a,, mancarea in farfurie trebuie sa placa ochiului,, altfel e doar mancare. Felicitari si pt aranjament.

  18. #39

    Noroc ca nu s-au plans de cartofi ca-s in sange 😀
    PS: Ce bune arata ciupercile alea… *slurp*