anal

Să ai un SRL mic pe care să îți faci treaba e practic imposibil, în românia. Bine, e posibil, dar asta ar însemna ori să faci evaziune fiscală, ori să închizi în 6 luni, cât timp reușește fiscul să te ruineze prin amenzi și controale.

Și asta împotriva oricărei logici economice care spune că o economie puternică se bazează pe o clasă de mijloc puternică. Clasă de mijloc care colectează TVA, plătește impozite, plătește salarii și tot ce vine împreună cu asta. Statul român eludează logica și distruge micul intreprinzător, pentru că de ce nu, de acolo poate jupui mult mai ușor.

Între timp

Compania Albalact Alba Iulia, cel mai mare jucător pe piața românească a lactatelor după rezultatele financiare din 2014, va fi preluat de grupul francez Lactalis, care deține în România lactatele Dorna, tranzacția fiind agreată de către acționari. Cel mai mare acționar al companiei este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deține indirect 42,53% din acțiunile Albalact, prin firmele Crisware Holdings (26,86%) și Croniar Holdings Limited (15,67%), înregistrate în Cipru. În acționariat se mai regăsește fondul de investiții RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acțiunile Albalact.

Dacă vă interesează, să știți că domnul Ciurtin nu a plătit niciun impozit în românia, ci doar taxele pentru offshore-ul cipriot, din veniturile aduse de acțiunile respective. Pentru că na, dacă se poate, de ce nu?

Între timp, eu în continuare ezit să îmi fac SRL, ca să nu ajung să dorm sub pod, din cauza ANAF.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    dar uniunea europeana a spus stop paradisurilor fiscale. cum este posibil asa ceva ?

    • #2

      cica nu au nevoie de banii aia din taxe, oricum europa de vest este deflationara.

  2. #3

    Dar nu poti sa-ti faci si tu offshore in Cipru? Stiu ca ei sunt orientati si catre piata micilor intreprinzatori 🙂

    • #4

      si la seniori cica dau si o croaziera la pachet, ceva bai termale, in functie de etate.

    • #5

      nu, ca sunt impozite mari, la nivelul meu. recomand delaware

    • #6

      Delaware e bun pentru corporații. Nu pentru firme mici. Pentru firme mici te duci în Samoa.

    • #7

      haideti sefu as face eu recomandari asa…:)

  3. Au pierdut aia juma de zi sa alinieze loganurile la linie.
    Ce ne mai place sa ne laudam pe tip sovietic…
    Pe cand o parada a fortelor ANAF cu tancuri, elicoptere?

  4. #9

    Taxele mari te omoara in Romania, nu Fiscul. Anaf-ul doar isi face treaba din ce in ce mai eficient si organizat, vorbesc de actiunile gen Kristal. Nu neg ca mai sunt si agenti anaf care se duc special dupa spaga in control de capul lor. Dar au inceput sa se rareasca cazurile astea si de frica DNA.

    Dar am un exemplu concret: Dragonul Rosu. Inainte de controalele din operatiunea Kristal trebuia, NU exagerez deloc, sa ma rog minute in sir de un comerciant sa imi faca factura pt produsele en gros pe care vroiam sa le cumpar. Deseori nu reuseam sa conving sa imi emita factura sau imi dadea o factura falsa…pam pam
    Si daca ridicam nitel vocea ca nu plec fara factura, ma trageau frumos intr-o parte si ma amenintau ca mi-o iau daca mai insist.

    Dupa Kristal, cum intram in magazin en gros din Dragonul Rosu primul lucru care ma intrebau era: Aveti firma? Ca noi nu vindem decat en gros pe factura? NU GLUMESC!! Aceeasi comercianti care inainte mai mai ca ma puneam in genunchi doar sa imi dea factura ok pe produse.

    Asta este experienta mea legata de Anaf. Nu zic ca am dreptate 100%, nici n-am cum. Cu siguranta sunt si multe rele facute de agenti Anaf firmelor din Ro. Dar si cand e ceva de apreciat parca merita sa apreciezi, nu?

    • #10

      Ai idee daca minunatia asta de ANAF s-o lua si de veniturile incasate de postacii de pe net?

    • #11

      Am observat o chestie pe blogul asta….cand oamenii nu au argumente(sau nu vor sa le impartaseasca) si se simt lezati ca cineva are alta parere…automat acel cineva este postac platit de naiba stie cine…wtf!?!

    • #12

      vezi ca e unul kkmk pe aici care s-ar putea sa te injure: arhiblog.ro/anaf-cheltuie-33-000-euro-minta-sunt-corupti/#comment-1477600
      cica esti si tu de-ai lor, clar lucrezi pentru ANAF sa le speli imaginea.
      🙂

    • #13

      Cand in doua articole despre anaf, publicate cateva zile distanta, vezi doua comentarii copy-paste laudative la adresa maretei insit utii, iti po
      ti pune ceva intrebari despre (ne)interesul persoanei care le posteaza, nu? Se putea alege

    • #14

      (Invatare de minte ca sa nu mai postez de pe nenorocirea asta de tableta. Mosii nu-s facuti pentru tehnica secolului 21)

    • #15

      Adevărul este că mie personal mi-ar fi fost mai bine fără să facă HOȚII de la ANAF curățenie în Dragonul Roșu sau Dorali. Eu nu am firmă, mă mai duceam să iau câte un căcat la prețuri de angro, mai un clește de țevi, mai o daltă, mai un invertor, mai o bormașină, ieftin și fără acte, că le iau pentru mine, să am în gospodărie, nu știi când ai nevoie să mai găurești un perete. Acum nu-mi mai dau, tre’ să dau dublu prin magazinele oficiale. Ce se face cu diferența de bani? Se plătesc niște HOȚI să nu-i lase pe ăia să-mi văndă mie mai ieftin.

      Mulțumesc, ANAF.

    • #16

      si ce te retine sa iei pe firma?

    • #17

      Faptul că nu am firmă? Doar n-o să-mi fac firmă doar ca să cumpăr chestii din angro…

    • #18

      serios? si daca dai datele firmei Vasilescu SRL, dupa care arunci factura, ce o sa ti se intample? te cauta anaf?

    • #19

      La asta nu m-am gândit 🙂 Să dau o firmă falsă. Bună idee :))

    • #20

      Daca dai datele lui Vasilescu SRL si are ala noroc de un control incrucisat atunci se cheama ca Vasilescu a cam kkt steagul, ca asa-i in tenis, se stie.

    • #21

      viata e cruda:))

    • #22

      io zic să dai datele de la o instituție guvernamentală
      Ministerul Finanțelor, Strada Apolodor nr. 17, sector 5, cod 050741, Bucureşti

    • #23

      Care s-ar putea zici tu …”care s-ar putea”??? …lasa-ma sa clarific aceats chestiune: sugeci cariciu’ transpiratii ale naturii ce sunteti, limbrici avortoni lobotomizati mai intai de scolile retarde iar apoi de politica sovietica/nazista/fascista/nordcoreeana/khmerarosie/ a imputiciunii numite stat roman! Care are pretentii fiscale mai mari decat Franta dar ofera conditii foarte putin mai bune decat in Belarus. Statul roman nu e cu nimic mai prejos decat isis sau alqaida cand e vorba de prigonirea anumitor oameni, numai anul trecut au murit cel putin trei oameni din cauza asta, adica sa faci afaceri aici e mai periculos decat mineritul.
      Daca experienta multora dintre voi se rezuma la unul/doua intamplari personale cu mafia numita anaf eu cunosc zeci sau poate chiar o suta de cazuri diferite in care toti au fost executati cu amenda maxima sau chiar inchiderea firmei pentru motive tangente terorismului si omuciderii: cativa lei (maxim zeci de lei) nejustificati , bonuri casa aruncate pe jos de clienti in incinta firmei, denumiri produse pe bon neideintice cu cele de pe factura, lipsa mot basca sau daca e prezent culoare neconforma si alte futaiuri de armata socialista. Daca dintr-o experienta voi le stiti pe toate eu din 20 ani munca la privat nu stiu multe dar ce stiu stiu bine: anaf in forma actuala e mafie. MAFIE!
      Mai cititi neste almanahe, mai iesiti din vagauna in care traiti si veti vedea ca in toate tarile dezvoltate evaziunea este tolerata intre anumite limite pentru ca e un debuseu pentru anumite tensiuni dar mai ales pentru ca banii rezultati in urma ei raman in economie iar ulterior prin taxele aferente produc mai multi bani la buget decat daca s-ar aplica ghiolbaneste amenda care sa omoare vaca. Dar astea sunt fineturi prea fine pentru ghioarlele cu girofar.
      Iar pentru cei care “primesc bon” la dragon: nu mai mancati ca…rtofi cu lingura, dupa vizita la gelu a chinejilor de la ambasada lucrurile au intrat in normal, poti sa cumperi ce vrei cum vrei cat vrei bani sa ai. Dac atot suntei in tema cu locatia poate ne ziceti cum se mai simte tovarasul anafist care a facut cunostiinta cu un cutit chinezesc cand a facut pe nebunul, i-a facut statul statuie si a primit vreo medalie de la prezident?

    • #24

      Ascultați-l pe cacamaca, că știe ce zice, e trecut prin multe. Voi nu aveți experiență cu ANAF, vorbiți doar ca să vă aflați în treabă.

  5. #25

    Eu citesc 2 bloguri zilnic (zoso si cetin) pe care si comentez la subiecte la care consider ca am ceva de adaugat din experienta mea personala, buna proasta cum o fi.

    Ce imi spui tu mie este ca daca sunt consistent in parerea mea pe blogul pe care il citesc zilnic sunt postac platit?

    Tocmai de aia am si scris la finalul primului.comentariu:
    “Asta este experienta mea legata de Anaf. Nu zic ca am dreptate 100%, nici n-am cum. Cu siguranta sunt si multe rele facute de agenti Anaf firmelor din Ro. Dar si cand e ceva de apreciat parca merita sa apreciezi, nu?”

    Am scris asta ca sa evit discutii idioate ca sunt postac platit dar aparent nu conteaza….cred ca o sa ma limitez sa comentez doar pe zoso, macar acolo oamenii iti dau si argumente nu pun aceeasi placa stricata..

    • #26

      stai bre, ca eu nu am zis ca esti postac…

    • #27

      Arhi tu mi-ai zis ca sunt postac platit la articolul recent despre banci…spune-mi ca sunt idiot, argumenteaza de ce sunt idiot…dar nu o arde ca sunt undercover platit de nush cine ca e stupid…or fi si d’astia dar merita sa extinzi eticheta asta oricarui om care nu e de acord sau are alta parere?!?

    • #28

      DAR NU LA ASTA!:) a nu se intelege ca imi retrag afirmatiile celelalte:)

    • #29

      Deci tu consider ca eu sunt part-time postac platit :)) cateodata e greu sa admiti ca e posibil sa fi gresit la o prima impresie…aia e

  6. #30

    P.S. presupun ca si cei 10 oameni care au dat like(pana acum) la primul meu comentariu sunt tot postaci platiti??? Daca le-a placut ce am scris e clara treaba nu?

    • #31

      “Numarul de like-uri”-…
      M-ai inchis aici, argumentul suprem, mi-ai dat cu “nt”.

      Ca sa inchid subiectul: atata vreme cat proprietarul blogului imi va permite sa-mi exprim o opinie pe spatiul lui privat, o voi face. In cazul de fata, convingerea mea intima e ca nu vad de ce s-ar grabi cineva neinteresat sa puna(si la prima ora) comentarii laudative, luate cu copy-paste. Ca poate ma insel, asta e doar problema mea, n-am dat in cap nimanui exprimandu-mi opinia.

    • Platit poate nu esti dar putin masochist trebuie sa fii de te arunci asa cu pieptul gol in lupta pentru banci si anaf. De Cnadr ce parere ai? Nu sunt si ei putin nedreptatiti?

    • #33

      Pai scriu repede, la prima ora, ca ma plateste mai mult daca apare comentariul meu “laudativ cu copy.paste” in primele 10.comentarii, si mai mult cascaval imi da daca sunt in primele 5 comentarii si tot asa.

      Mai mult, ma sanctioneaza la bonusul de postac daca ma identifica altii ca sunt postac…de asta am o problema cu tine, ca pierd bani munciti din greu comentand…ce mai…am un intreg plan de bonusare :))

      De acum incolo, o sa scriu la sfarsitul comentariilor asa:
      “Special pentru nea_zapada: sunt postac platit”

      Ca sa nu mai fii tu nevoit sa scrii aceeasi stupizenie… e bine asa?

    • #34

      @big0ne nu sunt in tema cu cnadr si chiar n-am o parere. De banci am scris ca am lucrat in domeniul bancar ceva ani si mi-am format un pct de vedere din mai multe discutii cu alti oameni. Situatia nu e chiar asa de alba sau neagra..e mult gri la mijloc. Acum am un srl de 3 ani si ceva si de aceea ma intereseaza anaf si imi dau cu parerea.

      @nea_zapada de cnadr nu scriu de bine ca nu sunt platit …eu am in planul de bonusare de postac doar bancile si anaf. Dar sper sa ma avanseze cat de curand si la cnadr :))

    • #35

      @Cristian, eu credeam ca agresivitatea la ANAF-isti e doar in fisa postului, da’ vad ca e musai sa fie si-n ADN( am zis ADN, nu DNA, deci nu esti obligat sa bagi alte laudatio).

    • #36

      Deci eu sunt agresiv cand spun clar ca e o parere personala doar din experienta mea despre Anaf..mentionand ca sigur nu am 100% dreptate

      Iar tu ce esti? moderat? Tu? care esti convins ca sunt postac platit pt ca am o parere consistenta pe blogul pe care il citesc zilnic?

    • #37

      aici are dreptate, chiar e consistent in opinia sa. gresita:)

    • #38

      Cristian, ai un SRL de 3 ani, sper sa postezi impresiile si dupa urmatorul control al anafului, banuiesc ca si daca ai avut vreun control pana acum nu ai avut prea multa activitate pe firma respectiva

    • #39

      @Cristian, esti ca pizdele alea de pe Facebook, te hranesti cu like-uri, practic pentru ele traiesti, ai luat cateva like-uri moamaaaa iti dai seama coaie cine esti tu?!

  7. Profit de ocazie sa plasez o intrebare: avetic areva pe aici srl cu domeniul constructii,confectii metalice? traiti din banii castigati?Ati avut controale? Daca da, v-au frecat sau era tot ok?
    Intreb pt. ca,de exemplu, in domeniile astea nu vad multe ocazii sa te f..a cum vor.
    Mai sigur e in panificatie, alimentare, etc.
    Gresesc?

    • #41

      In alimentatie te freaca mai des…dar mai mult DSV-ul si ITM-ul decat anaf. Cel putin asta imi poveste un prieten bun care are firma de catering si vinde exclusiv online cu livrare la domiciliu.

      La el Anaf-ul bate la usa doar in urma unor reclamatii eventual. Dar asta si pt ca nu are spatiu tip restaurant ci livreaza direct clientului.

      Daca ar avea restaurant probabil ca ar fi fost vizitat mai des de anaf.

    • #42

      de frecat te pot freca cum vor in orice domeniu activezi, daca nu ai “spate” cumva. nu vad de ce ar fi mai indulgenti cu aia din confectii metalice !? daca vin dupa spagutza nu conteaza unde activezi.
      conteaza mai mult probabil daca ai pravalie gen magazin/carciuma/butic la strada si esti mai vizibil, lucrezi cu cash mai tot timpul, etc.
      probabil mai conteaza si daca se fac reclamatii ca acolo sunt obligati sa vina sau daca esti ghinionist si esti victima a unui control incrucisat.

    • #43

      Da, confectii metalice si termopane(cum le spune uzual)
      Am avut controale de la tot ce se misca in domeniu organe de control, am scapat usor pentru ca am totul bine pus la punct(eu sunt “fraierul de administrator” care castiga mai putin decat contabila)
      Puncte sensibile: -gestionarea deseurilor (documentatie, firma de colectare, etc) , garda de mediu are amenzi mari dar spagile mici (100-200 lei), – controalele medicale periodice (am platit amenda ) astia de la ITM sunt mai calmi, – ISCIR spaga 200 RON, nu stiu pentru ce omologari la polizor unghiular (una bucata) – politie amenda 500 ron plus spaga o usa (dormea paznicul rrom in post si amendam firma pentru asta) acum am contract cu firma de paza care a montat niste senzori si nu mai doarme nimeni pt ca nu sta nimeni de paza….
      Cei mai a dreaq sunt astia cu abnafu, vin cam la doua luni, vor spagi mari, doua mii, a zis contabila sa nu le dau nimic. Nu au gasit nimic desi la sfarsit au ajuns sa calculeze pana si consumul de curent (daca nu facturezi produse si consumi curent sa le produci – cica de aici si-ar da seama…) au luat-o in guritza pt ca am incalzire electrica in hala si o reglez cum vreau eu(am si aer conditionat, nu ma laud) asta m-a invatat unul de-al lor care se retragea la pensie.
      Motive sunt, daca ai activitate, eu am in prezent 26 de angajati cu acte in regula si vreo sase firme colaboratoare pentru divrese(SSM , PSI, mediu, personal.paza,transport), raman la parerea mea: nu exista sa faci productire si sa nu te prinda cu ceva, mai ales ca sunt focusti pe firmele mici pt ca la cele mari le este frica sa mearga in control.

    • #44

      pai si daca tu castigi mai putin decat contabila… gaseste-ti altceva de lucru.
      ce rost are sa mai tii businessul.
      probabil si asta e un motiv pentru care te tot calca: cheltuieli mari si profit spre zero ?

    • #45

      Nu, asta nu e o solutie, profitul e ok, nici prea prea, nici foarte foarte, cat sa nu bata la ochi. Despre partea cu castigul ma multumesc cu un trai decent si prefer sa platesc un contabil decat sa platesc anaful.

    • @mike , te rog trimite-mi un mail cu datele tale de contact pe adresa de pe site.
      Vreau sa te intreb cateva chestii.
      Multumesc.

    • @mike sau,daca preferi, un add pe fb : www.facebook.com/pricop.alin

    • #48

      Mike, nu-i trimite! vrea să cumpere din dragonu’ roşu cîte una alta, pe firma ta, aşa cum l-au învăţat băieţii în comentariile de mai sus!))))))

    • www.youtube.com/watch?v=pwuspvY950Y
      Auzi ma ce zice omu? Mike adica..

  8. Subscriu și eu la cele povestite de Cristian, înainte mă rugam de ei să dea factura, acum de când își beau cafeaua cu anaful printre standuri prima întrebare este, cum se numeste firma ? :-)))
    Cel puțin în domeniul în care activez eu comerț cu amănuntul lovesc cei de la anaf fără milă.. Dar nu își pune nimeni problema când voi inchide prăvăliile cei X angajați din mediul rural unde vor mai muncii ? Țin să menționez acum ca toți au cărți de muncă plătite la zi și nu pe mediu pe economie. Fie el mediul de afaceri cu tva 20% și 9% tot nu se vede o luminiță la capătul tunelului.. Va spun din teren ca nu crește consumul.

    • #51

      Mie mi s-a intamplat de curand in Dragonul Rosu sa ma roage un comerciant sa il ajut sa completeze factura ca nu stie exact cum :)) iti imaginezi ce cloaca de evaziune era acolo daca omul nu era obisnuit sa completeze facturi? P.S. teoretic in dragon se vinde exclusiv en gros deci nu exista scuza ca el emitea doar bonuri fiscale pana acum..

    • Cristiane, tu n’ai de lucru azi ? Din 5 comentarii 4 sunt ale tale.

      Lasă şoarecele din mână şi mergi la o cafea cu colegii din birou.

    • #53

      La asta ma gandeam si eu acum…ce naiba ma implic atat pe.subiectul asta.

      @nea_zapada daca ma opresc din comentat imi pierd painea de la gura ca sunt postac platit :))

    • #54

      @Mishel Si asta este o stire? Stire era daca din 4 comentarii 5 erau ale lui. 🙂

    • #55

      @Cristian, până la nea_zapada!
      Te-ai luat de moși, ai pus-o.
      Îți dăm patrulă cu puturoase de-alea ținute în izmene 3 zile…

  9. #56

    Nu inteleg de ce tot mai insistam cu mentalitatea asta comunista ca offshore-ul in Cipru este pentru evaziune fiscala. Faptul ca a creat un business aici cu valoare adaugata, a creat locuri de munca, a platit miliarde in taxe si impozite, toate astea nu conteaza.
    Avantajul unui offshore in Cipru nu consta in taxe mai mici, ci in flexibilitatea capitatului cand ai investitii in mai multe tari plus legislatia simplificata pentru a rezolva disputele comerciale intre diverse entitati.

  10. #60

    Nu-am inteles-o p-aia cu SRL-ul si dormitul sub pod. Banuiesc ca banii pe ce muncesti tu prin online tot legal ti-i iei si din moment ce nu esti angajat , presupun ca ai PFA sau ceva , care nu e tot un drac?

    • #61

      Si eu sunt curios cum procedezi in prezent? Bineinteles, daca ne poti spune 🙂
      Sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa aleg.. PFA sau SRL 🙂

    • #62

      drepturi de autor si firma unui prieten

    • #63

      Va zic eu ce am ales, pana la sfarsitul anului trecut am fost PFA in sistem real, era relativ ok in sensul ca plateai 16% impozit, 5.5% cass, plus sa zicem un 5% care se duce in fondul de “amenda” (la sfaturile contabilei). Dar multumita lui Monta din 2016 se plateste CAS 10.5% la toata suma incasata, asadar am trecut pe microintreprindere – la micro e 3% pe venit (fara salariati) plus 5% pe dividende, dar sunt si costuri in plus cum ar fi contabilitatea pe la vreo 3000 lei/an, impozit mai mare pe sediu, si fondul de amenda e pe la 10% aici :). Ce altceva sa faci, daca nu am avut minte sa plec din tara cat eram tanar…

    • #64

      @Ionut: Fondul de amenda e 10% din ce? Din evaziune ? Din banii inregistrati incorect in contabilitate ? Din profit ?
      Nu stiu care e treaba , dar eu prestez printre altele pentru o firma care cand m-au “luat” avea vreo 11 angajati ( cu mine) , iar acum suntem >30 .
      Administrarea afacerii ( contabilitate , payroll, HR …) o face o firma de contabilitate al carei nume nu am sa-l dau ca nu fac reclama, ci doar explic o situatie.

      Salariu, prime, bonusuri , diurne , cheltuieli cu deplasarile , protocoale …. orice operatiuni cu bani sunt TOATE inregistrate corect , fara manareli.

      Deducerile de TVA sunt operate acolo unde e cazul. Unde firma de contabilitate spune ca e la limita legii sau confuz sa opereze deduceri, se decide sa nu se faca.

      Acolo unde e la limita legii daca poti sa inregistrezi un cost sau il impozezi ca profit si scrii altfel in contabilitate se alege varianta in care taxa de smecher se vireaza catre stat.

      La un control pe ultimii de ani , diferenta in balanta contabila pe ultimii 3 ani a fost de ordinul a zeci de lei. Asta la incasari cateva milioane de euro anual. Amenda a fost infima, sau avertisment – nu sunt exact sigur ce si cum.

      In caz ca va intrebati firma e pe profit in fiecare an. nici gand sa fie cu un picior in groapa sau ceva, iar de salarii nu prea am auzit sa se planga cineva.

    • #65

      Aha. Și ți se pare normal să iei amendă pentru o diferență de zeci de lei pe 3 ani la încasări de milioane de euro?

  11. #66

    Daca Albalact SA este inregistrata in Romania, atunci plateste impozit pe profit statului Roman.

    • #67

      si daca profitul ala se duce pe consultanta? sa zicem consultanta oferita de o companie offshore?

    • #68

      neah, nu se risca, e spalare de bani si ti-o furi

  12. #69

    Daca iti faci microintreprindere pe servicii si neplatitor de TVA, nu are nimeni treaba cu tine. Cel mult te angajezi la firma ta cu cateva ore si te intreaba din an in pasti cei de la ITM de condici de prezenta si alte prostioare.
    Iti poti scoate dividente si lunar daca vrei, iti trebuie doar o hotarare AGA, adica a ta.

    Dar sa nu te man’ce in cur sa treci apoi la platitor de tva, sa ceri rambursari sau altele ca atunci vine si mama lu’ ANAFu peste tine.

  13. #70

    si totusi oamenii nu pricep, solutia nu o reprezinta doar scaderea taxelor sau eliminarea lor. Taxele pot sa existe sa aibe o valoare fixa si sa fie platite cu 2 hartii maxim. Era o vreme cand taxa era clara, 10% pe tot.

    In conditiile in care un SRL trebuie sa duca 200 de hartii / an (sursa ZF.ro) la ANAF, cum poate supravietui?

    Un SRL de familie nu poate intretine o armata de contabili si avocati necesare in lupta cu bicrocratia.

  14. #71

    Cristian e noul tim? Daca nu, calca cu succes pe urmele lui

  15. #74

    Corect … Un SRL de familie nu poate intretine o armata de contabili si avocati necesare in lupta cu bicrocratia rromaneasca, si nici nu ar trebui sa se intample asta, legile ar trebui sa fie simple, sa le inteleaga oricine la fel, fara zeci de interpretari, in rromania daca intrebi 10 oameni diferiti, ti se ofera 10 raspunsuri diferite pe aceeasi lege

  16. #75

    Ca se fac aceste controale de la ANAF, pana la urma este o normalitate..pana la : excesul de zel al ANAF-ului. Ca i SRL, PFA, ori alta forma de organizare, pentru a aduce venituri tie si bugetului de stat, te scarbeste avalansa de controale care oricat de corect ai fi trebuie sa contribui la amenzi deoarece: “am trecut pe aici”!!! Trebuie nu trebuie…ai facut ceva sau nu trebuie sa dai!! Pai mai…ANAF, DSV,DSP,ISU…voi in primul rand sunteti organe: DE INDRUMARE SI CONTROL Inteleg asa: mai intai la primul control daca sunt OK…ma mai indrumi ca de asta esti! Apoi cand mai vii in control daca nu am facut ceea ce mi-ai sugerat, atunci ma taxezi, daca merit! Cand vin in oras masini cu inscriptia ANAF, parca vine moartea…Stiu ca destui agenit comerciali, sau mai bine-zis…banuiesc au de ce sa le fie frica. Numai ca daca aceste controale ar fi percepute ca o normalitate, nu ar crea aceasta panica…Daca SRL,PFA etc nu ar exista…voi ce ati verifica> amenda> de unde ati duce bani acolo la bugetul de stat? Oare nu trebuie sa se umble nitel mai mult la metodologia si abordarea prin care se fac aceste controale? Nu exista o lege care sa protejeze si agentii comerciali de excesul de zel al celor care controleaza? Am avut acum ceva ani Intreprindere Individuala…am renuntat din cauza taxelor, controalelor de acest gen…de scarba…De ce sa muncesc pentru ei.toti? De ce sa fac eu vreun infarct cand tu-organ de control de cum intri semeni aproape teroare? Ma…mai da-ma dracu…pe banii si munca mea? Aveam un magazinas micut, vanzari mici. Dar aveam o activitate…Cu stilul asta de a ne controla…mai bine STOP! Si faceti voi controale in stilul asta unde vreti voi domnilor ANAF!!

    • #76

      Bine punctat, dar din pacate marea problema este ca trebuie sa traim din ceva in tara asta, mai ales dupa o varsta cand nu-ti mai arde sa pleci. Eu mi-am incurajat copiii sa se care cat mai repede desi au din ce trai decent, dar nu intrevad o imbunatatire a lucrurilor in urmatorii 20 de ani pentru simplul motiv ca si cei tineri care vin din urma imprumuta stilul si metehnele celor de dinaintea lor

    • #77

      Marea problemă este că ANAF tratează orice contribuabil ca pe un infractor încă nedovedit, și treaba lor asta este, să te dovedească. Pentru ei nu există noțiunea de contribuabil cinstit. În consecință, pentru mine nu există noțiunea de agent ANAF cinstit, deci nu generalizez aiurea când spun că-s toți niște HOȚI.

  17. #78

    Salut

    Cetin, poate poți să ajuți prin răspândirea acestei petiții: www.petitie.org/petitie-impotriva-impozitului-majorat-pentru-locuintele-persoanelor-fizice-in-care-functioneaza-sedii-pfa-pfi-ii-as-srl-24.html

    Puțin probabil să ajute cu ceva, dar e singurul lucru pentru care s-au mobilizat mai mult de 3 oameni interesați de această nemernicie. Poate, poate…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.