CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Senatorul PSD Titus Corlăţean a solicitat luni plenului CCR să constate că la baza conflictului juridic cu care a fost sesizată se află voinţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului de a recurge ilegitim la proceduri constituţionale democratice pentru a-şi atinge exclusiv scopuri politice de partid. Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că Iohannis a ignorat propunerea făcută de majoritatea parlamentară constituită din PSD şi Pro România şi a desemnat o persoană care nu are sprijinul niciunui partid, nici măcar al PNL, care l-a propus.

Oricât îl doresc eu pe Iordache cu flori în gură, nu înseamnă că nu are dreptate. Atunci când alegi să îți trântești guvernul, cu ajutorul PSD, încercând să lovești două vrăbii cu o piatră, adică să lași alegerile pentru primari într-un tur și să faci anticipate, nu ai cum să nu o iei peste bot. Guvernele nu se numesc cu ținta clară de a nu trece prin parlament.

Să vedeți voi ce frumos o să fie cu guvern PSD rapid, așa, înainte de alegeri. Bine, glumesc, probabil o va pune prim ministru pe victima aia a operațiilor estetice, am uitat cum o cheamă. Iar guvernul o să treacă bine mersi și o luăm de la capăt cu mimatul schimbării.