teodorovici

Și să le prezentăm la mișto.

Intrebat insa cum poate fi dat acestuia bacsis fara sa primeasca bon fiscal, ministrul a raspuns: “Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?”.

Acesta e un răspuns dat de un ministru de finanțe serios, care s-a gândit el cum merge treaba cu bacșișul în românia. Pentru că altfel, nu-i așa, vine ANAF și îți dă nana la funduleț.

Sunt de acord ca bacșișul trebuie și e normal să fie impozitat. E un venit obținut din muncă, iar munca este impozitată. Într-o țară normală, din impozitarea muncii se fac străzi, spitale și școli.

Trecând peste lucrurile astea, care oricum la noi nu se fac, eu nu voi cere niciodată bon fiscal pe bacșiș până când nu va exista o metodă normală și decentă de a-l impozita. Nu răspunsuri de golani din Piața Chiliei, precum cel dat de “domnul’ ministru de finan’e al româniei.

În rest, rămâne cum am stabilit. Ponta a uitat umilința de la alegeri și a trecut iarăși pe aroganță, mișto ieftin și bătaie de joc. Din nefericire pentru el, valul de ură anti-băsescu care l-a ridicat la putere s-a dus.

Acum a venit valul de ură anti-Ponta și anti-PSD.
PNȚ știe cum e cu valurile astea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pana maine sigur o sa le treaca cheful de mistouri, cel putin la aia din zona Teleormanului

  2. Ponta va fi pe drumul cel bun doar cand va lua drumul Siberiei.

  3. #4

    Raspunsul denota ca autorul e mistocar sau idiot.Probabil ambele,intrucat intr-o tara civilizata mistouri ieftine din postura de ministru se cam soldeaza cu demisii.Dar,poate e un concurs in interiorul guvernului,sa vada cine e mai de neam prost ca onor PM(primul muppets).

    • #5

      ” intr-o tara civilizata mistouri ieftine din postura de ministru se cam soldeaza cu demisii”

      Deci omul stia ca poate face linistit misto de noi

  4. #6

    Poate e o chestie scoasa din context, dar eu nu inteleg din acest articol care e problema atat cu citatul respectiv cat si cu modul de impozitare al bacsisului.

    • #7

      E asa greu sa puneti un link la stirea intreaga ?

      editat de arhi: stirea nu e de acolo. link catre ziarecom, haznaua furaciosilor de pe internet, nu punem

    • #8

      Tu nu vezi o problema cand guvernul da o ordonanta care intra in vigoare la 1 mai, fara sa fi prevazut proceduri pentru toate scenariile, iar atunci cand este intrebat cum poate da bacsis unui livrator de pizza (care nu are casa de marcat la el), i se spune sa mearga la unitatea respectiva, ca ii dau bon acolo pe bacsis?

      Deci solutia ministrului, pe care nu o pot lua in serios si SPER ca e un misto ieftin, e ca eu, dupa ce comand pizza, daca vreu sa ii dau aluia bacsis ca a adus-o repede/a vorbit frumos/ca are ochi frumosi, trebuie sa ma deplasez pe cheltuiala mea pana la unitate ca sa las bacsisul (care se duce la firma, nu direct la angajat, si habar nu am daca ala ii primeste sau nu, ca nu sunt obligati sa impartaseasca aceasta informatie din regulamentul intern clientilor) si sa primesc bon.

      Nu vezi o problema cu asta?

  5. #9

    Baiatul asta se ocupa de fonduri europene unde a facut o treaba atat de stralucita incat a fost promovat.

    Inteleg, secolul XXI, ghilotinele si revolutiile saptamanale au iesit din moda, dar cand respectul e la nivelul asta, cum de nu il scot pe baiatul asta din birou de par si il atarna de un pom ca o piñata umana?

    Si acum probabil am intrat pe o lista de urmarire a SRI.

  6. #13

    Ia uite cui ii e dor de Constanta 🙂

  7. #14

    Eu poftesc la paharul ala de cola de la mec…

  8. #15

    pe afara am vazut ca pe bonul fiscal exista doua rubrici care trebuiesc completate de client, una cu suma lasata bacsis, una cu suma totala platita… de ce oare nu se poate face si la noi asa?

  9. #23

    Trecand peste faptul ca declaratia si masura in sine e retardata, mi se pare ca pierdem esenta a ceea ce se intampla, cazand in ridicol si discutand niste chestii insignifiante. De ce? Pentru ca sunt extrem de putini cei care comanda acasa, raportat la numarul total de romani, si sunt si mai putini cei care vor astepta bon, tocmai pentru ca-i doare-n bascheti de ANAF. Pe de alta parte trece neobservat faptul ca dupa 24 de ani, iata ca e primul an, cred, in care n-au mai fost cozi peste podul pacii inspre mare, tocmai pentru ca s-a implementat un sistem de plata care nu te mai face sa stai ca boul la cozi de cateva ore. Iar pana acum niciun guvern, nimeni n-a fost capabil sa faca asta. Pe de alta parte, da, scaderea TVA la alimente, o masura economica care umbreste toate prostiile si idioteniile fatate de guvernul Ponta, care reuseste sa-si dea singur la gioale intr-un mod absolut retardat. Ce le-o fi trebuit lor sa impoziteze bacsisul? Oricum incasarile de taxe din impozitarea asta vor fi ridicol de mici, si totusi se fac de ras si le dau apa la moara celor dispusi sa-i injure si sa faca misto de ei. Cei care, fie din prostie sau din ticalosie, ignora cu buna stiinta masurile infinit mai importante, economic, pe care acest guvern le-a luat sau le va lua.

    P.S. : Mai tine cineva minte cum se hahaia tot internetul anul trecut cu MTO-ul? Mai tine cineva minte cate caldari de laturi si-a luat Ioana Petrescu, absolventa de Harvard, care a venit cu masura de reducere a CAS-ului? Mai tineti minte cum idiotul de Basescu urla ca masura e nesustenabila, si cum hahaiati in cor cu el? Basescu fiind cel care a marit TVA-ul de azi pe maine, de la 19 la 24%. Iata ca acum la mai bine de 6 luni de atunci, datele financiare arata c-a fost o masura buna. Incasarile din CAS au ajuns sa fie chiar mai mari decat inainte de-a fi redus. Dar fireste, asta nu-i o stire, nu-i pasa nimanui ca s-a luat o masura economica buna, in ciuda opozitiei din toata partile. Acum e la rand sa ne hahaim si sa ne revoltam pe-o alta gafa si stangacie a unui ministru. una insignifianta raportat la economie.

    • #24

      Poate cel care iti face livrearea produsului iti cere 20 lei, desi mancarea cu tot cu transport ar fi costat maxim 15 lei, ca sa te pacaleasca. Bonul e bon, e dovada ca ai cumparat ceva de undeva.
      Plus situatia in care vrei sa faci o plangere la ANPC probabil iti vor cere o dovada de achizitie, care sa ateste produsul x de la magazinul y.
      Asa cred eu, din fericire nu am fost pus in situatii de a face plangeri, asa ca nu stiu exact..

  10. #25

    Prea multa agitatie ineficienta cu bonurile fiscale.

    Solutia cea mai simpla, adoptata de Suedia si probabil in viitor de Israel: eliminarea banului cash. Ceri bani de la parinti? Transfer bancar. Platesti fie o paine, fie o masina de tuns iarba? Transfer bancar.

    Nu exista infrastructura in mediul rural? Va exista, vor veni investitiile, sunt interese, oamenii se vor adapta, unii mai repede, altii mai incet, dar nu mai putem sta incercand sa toleram vanzatorii ambulanti din intersectii, mizeria pe care o lasa in urma lor, zarzavaturi, oua etc, puse pe un ziar, in praf, mizerie si tot asa.. prefer un mini market legal, avand conditii civilizate de vanzare.

    Cat despre bacsisul si mila (falsa, de altfel) fata de un livrator de pizza, nu va mai prefaceti. Un proverb de peste ocean: “every man for himself”. Nu sunteti obligati sa dati baccis, ati platit pentru pizza si transport!

    • #26

      da, dar eu doresc sa ii las bacsis omului ala. ca asa vreau eu, sa fac ce vreau eu cu banii mei.

    • #27

      si data viitoare cand comanzi pizza, ce faci? o mananci cu tot cu flegme si urina? crezi ca livratorul nu te tine minte?

      bacsisul se lasa de frica, nu de placere

    • #28

      da, si de frica:)))))))

    • #29

      Intr-o tara unde oamenii chiar si-ar face treaba indiferent de situatie, as depune o plangere, ar veni cei de la OPC sa colecteze dovada (pizza cu .. saliva respectiva), ar colecta “mostra” si daca se va descoperi ca ADN mostrei = ADN livratorului, ar suporta consecintele.

      Desigur, vor urma intrebarile “eh, cine crezi tu ca te va baga in seama pentru un astfel de mizilic?”.

      Cum ziceam la inceput, oricine care si-ar face datoria indiferent de situatie.
      Daca s-ar aplica legile asa cum trebuie iar oamenii si-ar face treaba (cei care verifica aplicarea lor), nu s-ar mai… flegma pe mancare..

    • asa. totul cu cardu. dupa care sa iti pui si 10000 de poze pe fb.

      si….dupa te plangi ca SRIul iti asculta telefonu si ca ai dreptul la informatii private.

    • #31

      Nu iti pune poze cu tine pe internet.
      2 la mana, ascultarea simplilor cetateni de catre o institutie fara vreun motiv intemeiat legal este pur si simplu fara logica.

    • #32

      Trezeste-te putin, utopia cu cardul ( pe care nu o vad mai avantajoasa decat banii cash in ABSOLUT nicio privinta ), este pusa in tematica doar in cateva tari, cu populatie foarte scazuta. In nicio alta tara dezvoltata si bogata nu este o prioritate asa ceva. Germania, Franta, U.K, au cel mai mare procentaj de bani cash folositi fata de plata cu card .

    • #33

      @Stelian: fan “Razboiul Stelelor” sau “Star Trek”?

    • “ascultarea simplilor cetateni de catre o institutie fara vreun motiv intemeiat legal este pur si simplu fara logica”

      deja gogule iti da rezultatul cautarilor in functie de istoricul de cautare. De ce sa nu iti dea si in functie de istoricul cumparaturilor? si sa primesti frumos spam pe persoana fizica.
      stiu…cine ar avea interes sa faca asa ceva

    • #35

      lipsa banilor cash reprezinta incununarea eforturilor de inslavire a populatiei, trebuie sa fi cu adevarat imbecil sa speri la asa ceva sau sa o vezi ca pe o masura buna. Nu inteleg, voi vreti sa mancati orice cacat le-a fost bagat pe gat strainilor ? Jenant

  11. #36

    Merhaba, Cetin!
    Ca intr-o alta tara, tot din UE, dar nu mai stiu care, inainte sa platesti cu cardul bancar, tastezi cat vrei sa lasi bacsis, abia apoi platesti consumatia+bacsisul. Totul legal, fiscalizat.
    Inca o chestiune: De ce iti doresti sa ii lasi acelui om ceva pentru care este deja platit???

    • #37

      nu, acel om NU este platit. oamenii din alimentatia publica NU sunt platiti pentru asta, se prezuma ca traiesc din bacsisuri, pentru ca doar astfel pot fi stimulati sa munceasca mai mult si mai bine. faptul ca au salariul minim pe economie este doar pentru ca astfel pot fi angajati legal. in rest, NU, NU sunt platiti pentru munca lor. iar eu, daca comand pizza si sunt servit rapid si bine, doresc sa rasplatesc munca facuta bine. si da, daca pe bonul fiscal ar fi trecut si optiunea mea de a lasa bacsis, as face-o. in conditiile ministrului de finante, nu o sa o fac, ci o sa ii dau bani negri.

    • #38

      Aveti dreptate, dar nu trebuie sa va enervati. Am mai citit ca unii ospatari sunt platiti in regim de part-time dar de fapt stau la munca >8 ore pe zi.
      Urat, dar cand semnezi un astfel de contract.. chiar nu imi plac oamenii care se afunda atat de mult in jos si duc o viata atat de dificila, fara sa incerce sa iasa din ea. Imi displac oamenii care se multumesc cu putin, care se plang ca o duc greu dar au vicii, care au preferat sa munceasca de la XY ani decat sa invete, care au spart seminte in fata blocului in loc sa puna mana pe carte, poate nu ajungeau sa ii serveasca pe altii.
      Ferm convins ca sunt si situatii dificile, dar unii atat au putut…

      Interesant articol, fara niciun dubiu.

    • #39

      stelian, in mod normal, in joburile astea lucrea tineri, studenti, oameni care se sustin in scoala. bine, ca la noi nu e chiar asa, e altceva. dar incet, o sa ajungem si noi acolo

    • #40

      Era un reportaj la Biziday, despre o mica intreprindere de sudori, platesc scolarizarea, salariul este foarte bun la incadrare, nu gasesc suficienti oameni.
      De plimbat cutiute de unica folosinta cu mancare, pus produsele pe raft, aplica mii de oameni per post (mai arunc un ochi pe site-urile de profil cu CV-uri…).

  12. #41

    Ce anti-PSD visezi tu boss? Nu vezi ca in tara e liniste de cateva luni de zile, nimeni nu are nicio problema? Ponta face ce iti taie capul, Blaga nu exista, Gorghiu tace, Iohanis e altfel (adica absent), presa asa si asa. Uita-te la urmasul lui Dica, sef DIICOT la Iasi, fieful Cordunenilor si el e inocent.
    Eu am senzatia ca s-a format in tacere o clasa politica nationala unde nu mai exista opozitie ci doar puterea. Restul.. e liniste.

  13. #42

    Ce griji au ăștia……economia e paralizată, iar ei se bat cu frizerii și ospătarii.
    Auzi, da’ cu stripperii cum se procedează? :p

  14. #43

    In Italia, bacisul e inclus in pret, se numeste “coperto” si se plateste in functie de numarul de persoane de la masa (intre 2 si 5 euro de persoana in functie de restaurant). Indiferent ca bei o cafea sau consumi 100 euro de persoana, suma e fixa.
    De ce trebuie sa reinventam roata cand altii in vest au deja ?

    • pentru ca italienii sug pula

    • #45

      Pe faza asta nu o sa cer bon fiscal pana in 2016.

      Daca asa raspune betivul asta, daca nu sunt in stare sa se gandeasca si la norme cand trantesc o lege noua, atunci asta merita.

      Oricum bani care ajung la stat sunt furati de mafia lui ponta, la fel cum pentru zece ani au fost furati de mafia si la comanda lui base.

      Sper sa mai tina faza cu DNA ca deja isi unesc fortele cele doua clanuri.

    • 2 au fost in italia si nu li s-a supt pula 😀

    • #47

      Pentru ca bacsisul e optional, pe cand coperto e obligatoriu.
      Pentru ca imi place sa cred ca de bacsisul de la mine se va bucura cel care m-a servit, nu patronul lui.
      Pentru ca vreau sa decid eu cat las bacsis, nu restaurantul.

    • #48

      Bacsisul e automat adaugat in pret si in USA cand e vorba de un grup mai numeros. Ca sa nu riste chelnerul sa se dea peste cap sa-i multumeasca pe toti si la sfarsit sa se aleaga cu nimic. (In afara de cei 2-3 dolari pe ora cu care e platit. pe langa bacsis)

  15. #49

    De ce stershashi comentariul cu ***turcesc? era ceva indecent la adresa celor care se jura?

    JURÁ, jur, vb. I. 1. Tranz. și refl. A afirma, a declara ceva sub jurământ, a depune un jurământ. ♦ Tranz. A întări, a confirma la judecată, prin jurământ, o depoziție sau o mărturie. ♦ Refl. A promite prin jurământ. 2. Refl. (Pop.) A se afurisi, a se blestema (pentru a întări cele afirmate). 3. Tranz. (Pop.) A ruga pe cineva cu stăruință; a implora, a conjura. – Lat. jurare.

    Nu are treaba cu ateismul nimanui.

    • #50

      Revin cu scuze, uitasem unde lasasem comentariul respectiv; si ca sa nu fie cu deranj, raman dator si cu o bere…

  16. #51

    Eu zic mai departe ca bacsisul nu e un venit obtinut din munca si NU trebuie impozitat.
    Bacsisul e un act de donatie. Munca celui ce livreaza pizza (de exemplu) e platita printr-un salariu si impozitata ca atare.
    Banii pe care ii primeste de la mine in plus fara a figura in nici o evidenta contabila se incadreaza cel mai bin la categoria “donatii”. Nu exista nici un contact (formal, verbal, informal) cu privire la ce suma de bani primeste in raport cu ce fel de serviciu presteaza.
    Banii aia nu-i priveste pe nimeni altcineva decat pe mine si pe respectiva persoana. Si nu sunt pentru nici o munca. Ca sa poata fi impozitati banii aceia ar trebui sa fie ceruti de catre prestor iar eu ca beneficiar sa ader la cererea lui. Cand comand pizza nu-mi cere nimeni bacsis.