Sunt curios, la copiii voștri la grădiniță, ce se face în săptămâna Scoala altfel, de la sfârșitul lui mai?
Pentru că eu am aflat că la fiul la grădinița din Pantelimon, se organizează o excursie la mare, de 2 zile, cu copiii și doamna educatore, excursie care costă doar 320 de lei. Dacă vrea și un părinte însoțitor, tot 320 de lei.

Acum serios vorbind.
În primul rând, oamenii își lasă copiii la grădiniță ca să meargă la muncă, nu de distracție. Nu ca să meargă în excursii marine, drept însoțitori, în timpul săptămânii. Și nu știu câți părinți de copii de 3-4 ani au curaj să își lase copilul, cu încă o gașcă de kinderi de vârsta aceea, la mare. Pentru că nu toți au concepția Lasă dragă, că dacă pățește ceva, mai facem unul.

Și în al doilea rând, în pantelimon sunt oameni majoritar săraci. Pentru unii dintre ei, suma aceea reprezintă jumătate de salariu. Nu pot să înțeleg și pace cine face aceste activități discriminatorii, care se bazează pe banii părinților, la grădinițe de stat? Cei care nu au jinduiesc și ascultă poveștile celorlalți? Dar cei care nu plătesc, cu cine stau acasă, cât timp restul de plătitori sunt plecați la mare? Își iau părinții libere?

Pe bune, eu înțelesesem că în săptămâna altfel se fac activități diferite, mers în parcuri, vizite la diverse evenimente de interes public, muzee, chestii de astea mai naturale, la care pot merge TOȚI copiii din clasă, nu doar cei cu bani.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.