Dintotdeauna am fost de părere că linia dintre civilizație și haos este extrem de subțire și că ne desparte un singur pas de viața în peșteri sau clădiri abandonate. Serios, în cazul unei catastrofe mari, de orice fel, câți dintre voi știu să ridice o casă? Sau să producă curent electric. Să facă un bec sau o diodă, ca să nu mai zic de cum să folosească dioda aia?

Revenind, cât de departe e vita asta de mai sus de îndemnul Să le coasem o stea galbenă în piept, ca să știm ce sunt? Sau, de ce nu, să construim niște lagăre, unde să îi ținem pe bolnavi, de unde cei care mor să iasă sub formă de fum, iar ceilalți să muncească, pentru a-și câștiga traiul zilnic, că doar nu îi ținem degeba.

Vi se pare exagerat? Gândiți-vă că aceasta este o reacție la o banală gripă, care afectează cel mai mult persoanele în vârstă și cele cu igienă precară (condiții care, întâmplător, se regăsesc la majoritatea bătrânilor). Cum credeți că ar reacționa populația la o boală cu adevărat serioasă, o gripă spaniolă, o ciumă bubonică ceva, că tot ratele de vaccinuri se duc în cap, pentru că internetul ajută la popularizarea vacilor? Care ar fi distanța de la asta până la Să îi ardem în case, ca să nu se ducă boala mai departe?

Vă zic eu, foarte mică.
Nu, nu eu am cenzurat numele, am primit poza pe whatsapp, aș fi vrut să o popularizez mai mult.