Poate nu înțelegeți de ce sunt atât de înverșunat împotriva religiei la clasele pregătitoare inventate de jegul ăla de funeriu și în general în școală.

Copiii mici sunt niște bureți. Absorb totul și asimilează în funcție de gradul de bine indus de adultul ce le prezintă faptele. Ați văzut vreodată un manual de religie? Dacă nu, căutați pe net. Veți vedea cum Ionel și-a rupt piciorul pentru că nu și-a spus rugăciunea de seară. Sau cum Adriana s-a îmbolnăvit pentru că nu a fost la spovedanie 2 săptămâni la rând. Sau cum S-a rupt scara sub George, pentru că l-a supărat pe dumnezeu.

Nu, nu e normal să înveți copiii asemenea mizerii. Nu e normal să îți bați joc de niște minți fragede doar pentru a satisface nevoia de bani și putere a prefericitului patriarh daniel. Nu doresc ca mintea copilului meu să fie pervertită cu mizerii de ev mediu. Nu, religia nu e singurul mod în care copilul meu poate fi educat și învățat ce e bine și ce e rău. Educația este cea ce trebuie să facă asta.

Da, știu, suntem mai mulți care credem asta și suntem liberi să mergem să ne luăm copiii de la școală când e ora de religie. Sau copilul poate pleca din clasă.
Dar lucrurile nu stau chiar așa. Părinții nu au timp non stop să facă asta. Unii dintre noi vor abandona, vor fi mai leneși sau pur și simplu nu le va păsa. Și astfel se vor pierde în întunericul propovăduit de corbii morții numiți preoți, minți de copii care poate instruite altfel, ar putea fi chiar utile societății.

Iar copilul nu poate pleca din clasă. Dacă eu semnez hârtia că nu vreau să facă religie, copilul trebuie să stea în clasă bine mersi și să asculte spălarea pe creier. Dacă e de altă religie, e obligat să stea și să asculte predicile, cât timp nu e o clasă pentru religia sa. Iar dacă alege să plece, iar aici vă spun lucruri din Constanța, magicul preot îi învață pe copii cum să își bată joc de oaia neagră a clasei și cum să îl ostracizeze până când revine la drumul drept. Iar copiii nu suportă să fie excluși de grup.

E mult de spus pe temă și mi-e silă și mă enervez doar scriind. Dar vorba tipului care își este propriul tată, adevăr vă spun vouă, politica băgatului capului în nisip nu este cea corectă în acest caz. Politica eh, mare lucru, o oră pe săptămână e retardă. În ora aia ar putea face de exemplu SPORT, fiind țara cu cea mai puține ore de sport din europa. Ar putea face ceva realmente util educației, ceea ce nu se poate spune despre învațarea imnului doamne doamne, domn ceresc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.