Există, printre oamenii cu ceva glagorie la cap, o zicală foarte bună. Să nu îți cauți sfaturile sau sănătatea pe internet. Cine a căutat vreodată simptome de boli pe net știe clar că orice ai avea, cu siguranță vei găsi simptome mortale sau cancer care să se potrivească la tine.

Când am făcut copiii ăia doi pe care îi posed, am decis, împreună cu mama lor, că niciodată nu vom căuta sfaturi despre creșterea sau sănătatea lor pe internet. Și niciodată nu am căutat așa ceva. De fiecare dată când au avut o problemă medicală care ne depășea cunoștințele noastre de bază, plecam la medic sau spital, indiferent de oră sau zi. Iar sfaturi despre creșterea lor nu am cerut niciodată, nimănui. Și nici nu am acceptat niciodată, de la nimeni. Am lăsat instinctul să ne ghideze și dragostea noastră pentru ei. Și să vezi fază, a funcționat, au crescut bine mersi.

Acum foarte mulți ani, deschisesem un site, ceva cu mamiștie or smth, unde îmi scriam peripețiile parentale de tată crescător de copii. Dar l=am abandonat, pentru că niciodată nu m-am gândit să îl transform într-un business și să le dau sfaturi mămicilor ușor toante despre cum să își șteargă plodul la cur sau cum să îl crească mai departe.

Și prost am fost. Ce bani puteam să fac… Pentru că mă uit în jur, s-a umplut internetul de sfătuitori pe parenting. Toată lumea se crede șarlatanul ăla de Laslău și dă sfaturi docte despre cum se face, cum se crește, cum se educă, tot tacâmul necesar scoaterii copilului dintre coapse până la trimiterea sa la facultate.

Mi se pare creepy că trăiesc într-o lume în care există o majoritate umană care își cresc copiii, după ce se șterg ușor de o băluță în colțul gurii, cerând sfaturi de pe internet unor oameni complet necunoscuți, fără nicio altă experiență în plus față de ei, alta decât fututul altei găuri decât cea personală.

Și nu înțeleg cum poți avea încredere să îți tratezi copilul după sfaturi primite pe internet de la oameni complet, dar COMPLET necunoscuți. Femei care nu reprezintă nimic prin nicio realizare, eventual faptul că au scobit dinți în facultate, dau tot felul de sfaturi amețitoare, iar alte femei ÎȘI CRESC COPIII pe baza mizeriilor respective. Cum poți să îți tratezi cel mai de preț lucru pe care îl ai, fructul iubirii tale, pe baza sfaturilor ușor analfabete de la necunoscuți? CUM?

Cred că e cel mai îngrozitor lucru în care se putea transforma internetul, din minunea inițială. Antreprenori care nu au nicio experiență de antreprenoriat, dar dau sfaturi de business, țepari care te învață cum să faci bani din amazon, deși ei personal nu au nicio altă afacere decât țeapa în derulare, neveste de vedete tv specialiste în cancer, toată agresiune externă a lumii pe care, altfel, nu o vezi, te lovește din spatele monitorului fără nicio milă.

Dacă vreți un sfat de la un necunoscut virtual, vă rog, nu mai acceptați sfaturi de pe internet, atunci când e vorba de familia voastră. Nu vă mai bateți joc de copiii voștri, prețuindu-i ca pe o pagină din vreun gunoi tabloid. Nu mai băgați bani în curul jepcarilor care vă învită la conferințe pe bani despre cum să naști sau cum să îți educi copilul. Nașterea e aceeași, dintotdeauna, fără sfaturile date de pe scenă de niște mizerabili care își plătesc ratele pe spatele vostru. Iar educația copiilor se face în familia voastră, nu după familia lor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.