În ultimele zile ale lui 2018 stăteam strâmb, judecând drept și mă gândeam la o chestie. De ce magazinele online nu au un sistem de discounturi pentru clienți, în funcție de activitatea lor în cont? Și nu mă refer la un sistem de bonificație gen Ai cheltuit x euro, ești client de categorie silver/gold/cărbune etc și primești discount pe volum.

Nu, ci un sistem de oferte diferite pentru fiecare client în parte, bazate exclusiv pe genul său de cumpărături pentru ca, la final, să îi fie satisfăcute toate nevoile iar prețul la produsele pe care le cumpără în mod constant să fie imbatabil față de competiție.

Astăzi dimineață, în timp ce făceam o comandă de baterii la amazon, baterii care au ca termen de livrare diseară între 18 și 21, stăteam și cugetam, la fel de strâmb, de ce nu există conturi tip Prime și la magazinele românești?

Ok, anul trecut, de Black Friday, am făcut un ușor trolling pe tema asta, trolling care a prins nesperat de bine, a fost un oșor iureș și scandal pe rețelele sociale, lăsate inclusiv cu telefoane la emag, cum adică, doar bloggerii au acces la VIP, noi ce, nu suntem oameni?

Dar serios, de ce nu există așa ceva? Știu că VIP sună pretențios în română iar oamenii simpli au impresia că cineva îi exclude de la masa bogaților, dar poate exista sub un alt nume.
Și Prime, la amazon, este cea mai bună investiție pe care o poți face. Doar transportul gratuit mi-a economisit peste 100 de lire, până acum. Una din metodele mele anti plictis e să intru pe amazon și să caut chestii micuțe, de care am nevoie. Și le comand, cu livrare a 2 a zi. Pentru că, la Prime, ai next day delivery sau, dacă comanzi din timp, same day delivery. Nu mai pun accesul la Amazon Video, la Amazon Music și restul de goodies pe care nici măcar nu le știu. Și totul doar pentru 8 lire lunar. Bine, dacă eram în europa, erau 8 euro, dar na.

Pe de altă parte, ce să faci cu prime, când, în românia, în afară de TNT, restul de companii de livrare sunt varză cu carne, iar oamenii așteaptă și acum livrări din noiembrie. Nu înțeleg cum în tot restul țărilor poate funcționa poșta și livrările, doar la români sunt gen Asta e, acum ce să faci, să avem răbdare.