Sâmbătă seară, cam pe la melodia 8 de la Eurovision, fii-mea a decis că trebuie să mă bag la somn odată cu ea, la 10. Analizând oboseala mea și oboseala borlborosită de la tv, am decis că oboseala mea e mai importantă decât mizeria aia, așa că am tras elegant pe dreapta, am șters ce scrisesem deja la articolul dedicat și mi-am văzut de întâlnirea cu Morpheus. Pe la vreo 11 noaptea m-am trezit înjurând, pentru că mi-a bâzâit ceasul de la mesajul aplicației de Eurovision, care mă anunța că aș putea să votez, de ce nu votez, hai, domnu Sandu, votează, ce mai aștepți. Așa că, la ora 23 eu dezinstalam aplicații pe telefon, dacă erați curioși. Nu de alta, dar asta însemna că aplicația e stupidă și nu o leagă de sistemul de voting, pentru că eu deja votasem Israel.

Și mă trezesc dimineață cu un mesaj de la un prieten.

Nu vreau să intru în polemici stupide cu nimeni. Sunt unul din cei care a luptat pentru LGBT, am prieteni gay, de ambele sexe, am comentatori gay, exceptând glumele de șantier care m-au făcut celebru, nimeni nu îmi poate reproșa că aș putea fi retrograd în domeniu. Dar consider chestia asta cu non-binar o mizerie stupidă, vai, nu sunt nici bărbat, nici femei. Dar ce mm ești, flaut cu gușă? Pinguin andaluz? Anyway, nu vreau să comentez, așa cum am spus, din partea mea, poți fi și pickhammer, nu vreau să fiu obligat să mă prefac că sunt de acord cu aberațiile tale non binare și nu vreau să am cursuri de inclusivitate la muncă pe tema asta, doar pentru că partea danger hair a populației este extrem de vocală și încă nu au început epurările etnice bazate pe pink și mov.

Melodia câștigătoare.

Iar melodia câștigâtoare, surpriză, chiar e mișto. Adică nu că e mișto, e bună bună, ascultați varianta cu orchestră simfonică, dacă vreți să vedeți cât de dificilă este și cât de bine este cântată.

Sigur, am remarcat comentariile pe care le-au incitat articolele din media, articole care, în loc să sublinieze calitatea melodiei, subliniau chestia cu non binarul, știind perfect că vor porni gorilele analfabete care nici măcar nu au ascultat melodia și a căror cultură muzicală se rezumă la Sunt rocker, ascult Metallica și manele la petreceri.

Mi-a plăcut mult și melodia Israelului, chiar dacă am votat pentru că hoardele de danger hair s-au gândit că e ok să huiduie o fată de 20 de ani, pentru că Palestina hurr durr. Cum zicea un altul pe aici, hai bă, că Hamas a ucis doar 1700 de oameni, nu e echitabil. Sunt sigur că oamenii ăia care și-au văzut soțiile, fiicele violate în direct, de Hamas, cu transmisiune live pe Al Jazeera, se gândesc fix la asta. Și sunt sigur că cifrele trâmbițate de Hamas, cei care sunt așa zișii miniștri sănătății în Palestina, sunt absolut reale și credibile. Sunt transmise din spatele scuturilor umane cu care mobilează Hamas școlile și spitalele în care se ascund.

Ce voiam eu să zic, de fapt, este că membrii juriilor au refuzat să dea puncte melodiei din Israel, pe considerente politice. Lucru interzis de regulament dar, iată, mărturisit în gura mare de către un gheiuț de ăsta, care a fost membru în juriul norvegian.

twitter.com/i/status/1789717054926254263

Și aici intervine nelămurirea mea.
Prostanii ăștia știu că homosexualii și restul de gender deviations sunt uciși, prin precipitare de la înălțime, în Palestina? Legislația locală, according to Sharia and Hamas. Am văzut tot felul de poze cu Queers for Palestine, LGBTXQGLPRT+ heart Palestine, Je suis Palestine. Analfabetismul în rândul lor este atât de mare încât nu știu că musulmanii nu acceptă gay-ii sub nicio formă și singura pedeapsă este cea cu moartea? Sau cred că dacă se declară non binar, eludează Sharia?

Foarte, foarte interesantă pentru cineva neimplicat în domeniu, această ciocnire civilizație vs tribalism și modul în care lumea așa zis civilizată omite delicat crimele odioase ale palestinienilor, pentru că acum e la modă să fii Free Palestine. Pur și simplu toată lumea uită, convenabil, cum Palestina a refuzat dintotdeauna o soluție cu 2 state (bine, unii uită, unii sunteți doar analfabeți, nu ați fost niciodată la curent cu subiectul, ați deschis puțin google, primele 3 rezultate v-au confirmat biasul și gata, știți despre ce e vorba) și acum, când Hamas este, în sfârșit, amenințat cu dispariția, trâmbițează că gata, noi vrem, nu vor ceilalți.

Cam atât.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.