Am găsit soluția pentru ca mofturosul meu să mănânce bobițe. Vă zic a fost un chin, pentru că porcușorul meu chiar este extrem de mofturos la boabe. Mănâncă din casă absolut orice, a mâncat spaghete, biscuiți, portocale, kiwi, nu mai vorbesc de mâncare gătită. În schimb, la boabe, nu vă imaginați.

Singurele pe care le mănâncă cu poftă sunt mizeriile alea ieftine și colorate, care, probabil, au adăugat potențiatori de gust ceva. În rest, Hill? Fugi pe dealuri! Acana? Fii serios! Orijen? Puah! Taste of the wild? Pleacă bă cu somonul tău… and so on, zici că îi dau nisip agregat, cu atâta scârbă se uită la ele.

Până când, într-o dimineață, pentru că domnul are și pofte care țin de un anumit nivel al zilei, mănâncă mai cu poftă seara, dimineața e așa, ușor grumpy și nu servește decât un mic dejun frugal, soția mea iubită a avut o idee măreață. I-a pus o lingură de smântână peste Eukanuba la care ne uitam cu tristețe, gen Încă 50 de lei aruncați la gunoi. Iar porcușorul a lins farfuria și a mai cerut.

Așa că, pentru prima dată, am inaugurat un sac de mâncare de 15 kile de Eukanuba, știind că, în sfârșit, îl va mânca. Mănâncă chiar și cu iaurt, am testat. Și la voi se întâmpplă? Am descoperit eu apa caldă?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    da, si eu decate ori am okazia ii pun iaurturi care sunt aproape de expirare, smantana chiar si putin acrita. ca sa fiu 100% sigur ca isi mananca toate boabele. am o catea labrador mofturoasa.
    mai am niste ulei de somon salbatic special pentru caini cu dozator(am gasit la un moment dat la oferta si am luat 5 litri). cand nu am iaurt sa ii pun sau smantana ii dau 5-6 doze de ulei peste boabe.

    • #2

      link la ulei?

    • #3

      Daca nu am caine cu dozator pot sa folosesc si eu uleiul ala? 🙂
      Sorry, nu m-am abtinut.

      Si totusi, labrador mofturos, wow!

    • #4

      @ Arhi: Eu iau de la tipu’ asta: goo.gl/360sM5

    • #5

      confirm, uleiul de somon e sfânt pentru blană, digestie, articulații. condiția e să fii sigur că e din somon sălbatic nu de crescătorie. ca sursă sigură 100% recomand importatorul oficial pe România, căutați-l pe facebook pe Arin Christu – Nutrivet. în altă ordine de idei, nici al meu nu mănâncă nici un fel de boabe dacă nu i le “murdăresc” cu ceva. ceva e orice fel de mâncare gătită din casă, cașcaval ras, brânză, smântână, unt topit, bucățele de carne tăiate foarte mărunt ca să nu le poată alege, etc

    • #6

      Si eu am luat de la arin christu, recomand si eu. La blana cainilor mei am observat diferenta. Cu mentiunea sa nu le dai mult le mancare ca le creste apetitul. Eu am facut asta la inceput si voia sa manance mai mult, se ingrasase. Ulterior, vorbind cu Arin mi-a spus ca poate creste pofta de mancare.

      Apropo, referitor la uleiul de somon salbatic. Vorbeam cu o alta cunostinta care e foarte informat cu si despre caini si cresterea lor a zis ca el nu are incredere in sticlele de plastic si bidoanele in care sunt puse uleiul de somon salbatic. Zicea ca ar trebui puse in sticle de culoare inchisa pentru ca o data ce sta la lumina isi schimba culoarea si compozitia. Dadea exemplul cum e si vigantolul care se da la copii, tot asa in sticle maronii ca sa nu se modifice. Am sa ma mai interesez asupra acestui subiect si revin..

    • #7

      vigantolul e in sticle maronii pentru ca este Vitamina D, care se sintetizeaza in prezenta luminii.

    • #8

      Da, stiu,
      Dar tare as face un test sa vad ce se intampla daca las uleiul de somon la lumina cum zicea el si sa vad dupa administrare daca tot asa ii este blana de lucioasa. Eu tineam bidonul in camara, la loc racoros

    • #9

      din ce stiu eu, orice ulei isi pierde din proprietati din prima secunda de ambalare. e foarte posibil sa aiba dreptate

    • #10

      scuze, acu am ajuns acasa. am facut o poza la ce am eu: imgur.com/2yilLcl

      @Rasta daca nu ai caine cu dozator esti sarac si nu meriti sa postezi aici. 🙂

      @Freigetränk este extraordinar cum pot sa manance printre boabele alea, pe mine m-a dus cu capu catzaua asta. mai face si figuri, le miroase dupa ce i le pun, nemancata fiind, apoi se duce si se culca. jumatate le mananca ciorile (pasarile) si cotofenele.

    • #11

      Cam orice ulei de pește este oxidat, dar blanda tot strălucește. Eu îi cumpăr mâncare și uleiul de somon pt cățel de la tipul ăsta pentru că am livrare rapidă, direct acasă: bit.ly/2iM97pC

    • #12

      Merge cu uleiul de somon pentru o perioada, apoi se plictiseste iar tie ti se ia cat de rau ii pute gura a peste 🙂

    • #13

      @Ivona, este foarte scump la 60 ron litrul, direct de la Arin costa 150 lei bidonul de 5 litri

    • Era o teorie cum ca berea in sticle verzi e mai buna decit cea in sticle maronii. Atunci Corona de ce e in sticle albe? Asta apropo de flacoanele de ulei de somon. Salbatic, in plm!

    • #15

      corona nu e bere

    • #16

      @Freigetrank Nu știam de tipul de care spui tu. Există și costuri de livrare sau în cât timp livrează?
      1l îmi ajunge cam o lună, 5l cred că s-ar oxida de tot în aproape jumătate de an. Tu ai văzut vreo diferență la cățel: că nu-l mai mânâncă după un timp?

  2. #17

    Al meu mananca decat cotlet de porc si foie gras!

  3. #20

    Eu am un ciobanesc german si din cauza problemelor de sanatate mananca doar Hill’s ID. Il pacalesc cu branza rasa peste boabe sau le amestec cu conserve Hill’s ID.

  4. Pisica mea mananca exclusiv boabe. Asa a fost obisnuita de mica. Daca ii pui carne/mancare gatita etc. nici nu se uita la ea. Daca nu am boabe in casa, e jale. Miauna de te trezeste si mortii. Probabil ca depinde cum sunt obisnuite de prima data. De obicei, orice animal mananca orice de foame. Numai ca foamea apare dupa 2-3 zile 🙂 si asta inseamna chin atat pentru animal cat si pentru stapani.

    • #22

      Din experienta personala stiu ca daca ii dai doar boabe, exista riscul sa aiba probleme, in special la rinichi, clasice la pisici. Nu vreau sa fiu ala care da sfaturi de sanatate pe bloguri si categoric nu dau vreun verdict, dar poate intrebi un veterinar, sa fii in cunostinta de cauza.

    • Pai veterinarul a recomandat si mancarea si cantitatea. Acum… zau daca stiu ce sa zic!

    • #24

      Inseamna ca e ok, stie mai hine ca mine

  5. #25

    Mai recomandat este iaurtul, deci daca functioneaza, incearca sa eviti smântâna.
    Asa am reusit si eu. Suficient un strop de iaurt, cat un varf de cutit si orice hrana dispare.
    Mai ajuta si concurenta: de cand am 2 caini, pot sa pun si pietre in blid si concursul e garantat, care termina primul termina si portia celuilalt 🙂

    • #26

      de ce sa evit smantana? intreb foarte serios.

    • #27

      E prea grasa, colesterol, probleme la inima & shit.

    • #28

      Pe jumate corect. Smântâna în general e prea grasa. Dar la caini nu e aspectul de colesterol și inimă cât e pericolul de pancreatita și gastrita.
      Da, stiu câinele de la tara mănâncă ulei și slănină, dar nimeni nu îl pândește când îl paște diareea sau voma. E mai neplăcut în apartament și mai dificil de sesizat în fundul curții.
      Mai e și aspectul calciului conținut de iaurt, ușor asimilabil de catre câine.
      Dar în oricare caz, dacă cantitățile recomandate sunt atât de mici, încât ambele chestiuni sunt nesemnificative.

    • #29

      Nu e ca şi cum i-ar da smântânâ cu boabe. Excesul de grăsimi. Puțină grăsime nu cred ca strică la un câinioc aşa mare. Cine nu crede să caute pe net. E plin d

    • #30

      De informații contradictorii cu smântâna. Te apucă râsul.

  6. #31

    Mi-a iesit complet din minte sa sugerez asta la postul cu mancarea. Da, merge cu orice! Carne, paine inmuiata in lapte, mamaliga…atata timp cat are gust de mancare “de om” si e amestecata bine cu bobitele, dispar si ele.

  7. #32

    Din experienta de o viata cu cateii, am descoperit ca *orice* le-ai pune (si in orice cantitate) peste bobite, transforma bobitele in elixirul zeilor, dispar in 5 minute. Doua linguri de supa, putin iaurt, firimituri de paine (!) etc, etc, rad totul. Smantana e cam grasa, dar ma gandesc ca o lingurita per castron n-are ce sa ii strice. Incearca cu o lingura din supa voastra, la noi e la mare cautare.

  8. #33

    E guesspost by Luna care face referire la soţ, că aşa se inţelege: “mofturosul meu, porcuşorul meu, dimineaţa e uşor grumpy….”?

  9. #37

    La noi, nu. Eu de exemplu mananc orice si fara smantana deasupra.

  10. #38

    La cum arata cainele nu ai zice ca face nazuri la mancare.

  11. #39

    Noi avem 2 exreme. Labradorul linge pe jos unde a fost acum 3 ore o firimitura. In 10 secunde mananca orice, oricat, nemestecat. Si avem catel luat din strada care alege bobita cu bobita. La inceput manca doar porcariile de 5 lei kg, din piata, cine stie ce arome au nenorocirele alea n ele. Am inceput sa i le amestecam cu diverse altele, le alegea doar pe alea proaste. Orice era nou, nu se atingea. Cu ulei de somon a mers o perioada, si face bine la blanita, si nu numai, doar ca nu poti sa i dai continuu, e cu recomandare de la vet, cu pauze. Apoi am alternat cu uleiul de cocos nu stiu de care…atunci a inceput jalea…manca orice. Si mai procedam cu ceva supa de carne fiara pusa peste, un galbenus de ou fiert si amestecat cu boabele, iaurt. Doar asa o scoatem din foamete :))

    • #40

      ?uleiul asta de somon nu e contraindicat pentru varste mici?

    • #41

      Nu, ajuta la articulatii si la dezvoltarea oaselor.
      Eu il foloseam pentru blana la ciobaneasca de bucovina si pentru coloana la teckelul mdu.

    • #42

      Cat a fost pui am mers 100% pe recomandarea veterinarului cu calciu si vitaminele necesare, plus mancarea ca si cantitate. Si pentru Labrador mi-a fost recomandat cat a fost pui intr o perioada anume pentru ca i se schimba blana de la pufului de pui. Depinde cate alte suplimente mai primeste.

  12. #43

    eu iti recomandasem odata bosch light… (am inteles, nu`i plac), am uitat atunci sa iti spun ca noi i le amestecam c`un iaurt zuzu de 125 de grame… si le manca.
    ce vei mai observa, ca 1 iaurt pe zi ii face blana mult mai faina si nu mai pica asa mult. vezi rezultatele dupa primele zile
    beagle 25kg.. tu probabil tre sa dublezi la 2 iaurturi 🙂

    • #44

      momentan mai are smantana. o sa tu recem la iaurt:)

    • #45

      Chestia cu cazutul blanei e pe bune? Ca am incercat si cu ulei de somon si nu am vazut vreo imbunatatire substantiala. (plec dimineata la munca dupa ce aspir / dau cu mopul prin casa – depinde cat sunt in intarziere – si cand ajung inapoi sunt somoioage ca paiele alea de se rostogolesc prin desert .. se rostogolesc linistite pe parchet)
      Ai nostri mananca numai cand vor ei – au la discretie castronasele ( Brit premium light). Singura ciudatenie este ca atunci cand le dam ceva ce mancam noi ca recompensa, imediat dupa se duc sa manance din castronase.

    • #46

      Bosch light e pentru câini adulți și predispuși la obezitate.
      Total contraindicat pentru un cățel de talie mare în plina creștere.

    • #47

      @Rasta Cred ca e evident ca marca nu i-am recomandat-o in ce am scris mai sus. asta mananca ai mei – amandoi adulti. Evident ca unui puiandru nu ii dai mancare de adult si cu atat mai putin light. da’ in fine…

    • #48

      vetul ne-a zis ca nu e indicat sa aiba hrana la discreție.

  13. #49

    Ti-am zis si eu de de combinatia asta dar cu iaurt si ai zis ca ai incercat. Sau ai incercat cu alte boabe?

  14. #51

    Ok, sa-mi explice și mie cineva, de ce toți spun de iaurt, smântâna etc etc ca e Ok pentru canin ? Eu l-am hrănit pe al meu ( aproximativ 3 luni ) cu puțin lapte printre boabele lui ca facea moft la mâncare și a dat in diaree in schimb am reușit sa controlez apetitul lui cu mese mai puțin consistente și mita ( treats) când e vorba de educat sau completare la masa.

    • Pentru ca dupa o anumita varsta catelul nu mai metabolizeaza prea bine laptele.
      Iaurtul sau zerul merg pana la adanci batranete.

  15. #53

    Pai daca-i ciobanesc… e clar ca-i place cu branza, cu smantana :))))) eventual de oaie 😉

  16. #54

    Cetin, documenteaza-te un pic cu lactatele la caine. Treaba este ca merg de minune peste boabe.
    Ideea este ca dupa cateva luni o sa isi piarda toleranta la lactoza si o sa aiba complicatii gen face imprastiat, vomita etc. Va trebui sa faci o pauza de alte cateva luni, pentru a i se reface stomacul (figure of speech).
    Incearca sa pui supa/ciorba peste boabe. Nu foarte multa, cat sa fie toate boabele imbibate cu zeama si va face ravagii in bol 🙂

  17. Al meu nu bea lapte sau derivate nici sa-i oferi cea mai in calduri catea. Boabele (4 modele, alternativ) le haleste de plictiseala. In rest, conserve si pateuri de la Lidl, Kaufland si bineinteles oasele din ciorba si ce mai ramine in oale… Si creste, dal incolo ca de-abia il mai tin si eu in lesa. Ciobanesc de la stina, o fi simtind el diferenta dintre laptele la pet si ala de la tita oii…

  18. #56

    @ cetin, uleiul de somon este f ok pt catei, dar in cantitati limitate si in sistem “cura”. Iar pt Igor, care e negru, de la prea mult ulei, se schimba putin culoarea blanii, se maroneste, roscateste 🙂
    Testat pe 2 negri (catei)

  19. #58

    Am si eu o intrebare….intru de 2 5 ori pe zi doar ca sa ma rad de ce cauta lumea…acum e unu ce cauta “a ce miroase lindicu” eu zic ca ar merge o data pe sapt sau de doua ori , un articol legat de cautarile astea…

  20. #60

    Eu le dau Petkult hipoalergenic la ambii plozi. Bine, nu am ciobanesti sau labradori, ai mei copii sunt shih tzu. De cand am descoperit Petkult n-am mai avut probleme cu mofturi la mancat. Amestec bobitele cu jumatate de conserva de carne tot de la ei, un pic incalzit la microunde castronul si gata. Rad tot si dupa aia se plimba prin sufragerie cu castroanele goale in gura.

  21. #61

    8/10 pentru meme

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam