Salut Cetin,

Sub anonimat as dori sa adresez catre comunitatea ta o intrebare ce m-a nelinistit un pic in ultima perioada.

Prietena de 9 ani si sotie de 1 an a venit intr-o zi cu o declaratie de la care nu ma asteptam.

Deoarece ne planificam o familie, m-a intrebat de ce am boteza copilul si nu l-am lasa sa isi decida singur daca doreste sa accepte religia si ulterior pe care anume.

Amandoi suntem ortodocsi crescuti in stilul clasic cu duminici ocazionale de vizitat biserica, inviere etc dar niciodata mers prea departe cu credinta. De la adolescenta incoace amandoi am inceput sa “credem” din ce in ce mai putin, sa judecam mai mult, sa contenstam cele invatate pana in acel punct si sa ne deranjeze anumite aspecte legate de religie.

Initial cand sotia a venit cu sugestia de mai sus am ramas socat fara sa am un raspuns clar si bazat pe fapte iar acum stam amandoi si nu stim cum sa ne raspundem noua la aceasta intrebare.

Voi ce ati face? Ce ati lua in considerare pentru a ajunge la un raspuns?

Multumesc.
AM

Eu sunt de părere că ar trebui să nu îl boteze, dacă nu crede în tâmpenia asta. Da, copiii mei sunt botezați, pentru că am cedat la presiunea familiei, la momentul respectiv. Dacă acum aș avea un copil, le-aș băga presiunea undeva.

Voi ce ați face?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.