Una din întrebările care mă măcinau și încă mă macină este De ce poliția nu merge să facă educație rutieră în școli?
Știți care e una din cele mai vechi amintiri ale mele? Întâlnirea de la grădiniță, de pe la vreo 3 ani și ceva, cu polițistul din comuna bunicilor mei. Întâlnire la care am învățat, de atunci, că pietonii trebuie să se deplaseze în sensul invers mersului mașinnilor, atunci când circulă pe șosele patriei.

Dacă sunteți curioși, in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu 2012, s-au inregistrat 204 accidente de circulatie in care au fost implicati cu vinovatie copii cu varste intre 5 si 10 ani, in urma carora a rezultat decesul a 20 de copii si ranirea grava a altor 189. Iar eu sunt tată, vă dați seama cum mă simt când aud așa ceva?

Prin urmare, nu poate decât să mă bucure că Lidl se implică în așa ceva. Mai exact, duminică 29 septembrie, la ora 10, Lidl va face CEA MAI MARE operațiune de educație rutieră pentru copii. Practic, 163 de magazine Lidl vor găzdui în parcarea lor 163 de evenimente identice, în care polițiști de la rutieră vor ține cursuri de educație rutieră. Cursul are o parte teoretica, unde copiii vor invata toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand doresc sa traverseze. Ulterior, cei mici vor fi introdusi intr-un orasel miniatural, pentru a pune in aplicare toate cunostintele acumulate. La final toti copiii prezenti vor fi premiati de catre Lidl si reprezentantii poliției rutiere.

Mergeți cu copiii acolo. Eu voi merge cu siguranță. Iar dacă nu puteți ajunge, va exista un stream youtube, cu o transmisie live a evenimentului, unde puteți vedea ce se întâmplă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.