Tocmai îmi povestește un amic vag despre o cunoștință care s-a dus la ski pe undeva prin Brasov, 6 zile 1800 de euro, demipensiune cu masă de aia tip un cremvurște, un ou și o jumătate de roșie storcită, plus condițiile clasice de pensiune românească, mândră, dar săracă.

Să mor dacă înțeleg demența asta a românilor de a da o pălărie de bani în Brașov, pentru niște servicii complet inexistente, pentru niște pârtii de absolut căcat, într-o zonă unde, dacă nu mergi să te dai cu skiurile printre sănii, nu ai ce să faci, nu există nimic recreațional, ABSOLUT NIMIC.

Toate astea în timp ce, la distanță mai mică în timp decât Brașovul, ai astea.

Iar dacă stai în partea cealaltă de românie, ai astea.

Vă jur, nu înțeleg, efectiv nu înțeleg.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

84 comentarii Adaugă comentariu

  1. pentru ca noi ăștia din partea astălaltă a României boicotam Austria

    98
    • #2

      boicotati o pla

    • #3

      Pai si ce are boicotul cu ski-ul in muntii Tatra? Zakopane, Poprad, de-astea…
      Da-i dreq pe carnatarii nazisti, ca mai sunt statiuni montane si la altii.
      Sau na, pentru astia versati exista si Chamonix.

      7
    • #4

      Am văzut că de fapt “boicotul” începe să funcționeze, pe de o parte am văzut la știri ca guvernul dorește să supraimpoziteze companiile din domeniul energetic, poate ar trebui făcuta o specificare aici, această suprataxare se va aplica pe diferența de profit efectuată față de anii anterior, adică ideea este de a descuraja spirala crescătoare a prețurilor, si folosesc pentru asta o reglementare europeană.
      Sincer eu aș fi mers pe naționalizare pe motiv de (razboi, criză energetică, securitate energetica), dar e probabil mult mai “diplomată” soluția aleasă de guvern.
      www.g4media.ro/breaking-guvernul-pregateste-o-suprataxare-masiva-a-companiilor-de-petrol-si-gaze-potrivit-unui-proiect-prezentat-de-economica-net-omv-petrom-si-romgaz-sunt-companiile-cele-mai-puternic-lovite-la-t.html
      Pe de alta parte, deloc “întâmplător” consiliul național al secuilor sa trezit că vrea averile bisericilor înapoi.
      Poate ar trebui amintit cum a evoluat “problema” asta, povestea cu preluarea averilor bisericești a început odată cu regulamentele organice ale lui Cuza, este cunoscut Cuza prin secularizarea averilor monastirești în istorie, și foarte probabil asta a fost și una din “cauzele” înlaturarii lui, deci vorbim despre secularizarea averilor bisericilor ortodoxe.
      www.academia.edu/43687599/Stat_si_Biserica_in_Vechea_Romanie
      Mai târziu după primul război mondial, dupa prabușirea imperiului Austro-ungar, când Transilvania a revenit pământ românesc evident au fost “naționalizate” și averile altor culte catolice, protestante si ortodoxe din Transilvania.
      Poate ar trebui spus acestor reprezentanți ai consiliului secuilor că au pierdut un război, mai mult inclusiv în Germania au fost naționalizate averile monastirești pe timpul republicii de la Weimar, și nu au fost niciodata returnate nici acum, societatea progresează, nu mai mergem spre epoca de aur a inchiziției.
      Sau poate ar trebui pusă pe tapet așa cum a făcut Polonia și plata “datoriilor”, anume petrolul “cumparat” și folosit de Germania până la momentul intrării României în război (momentul Barbarosa).
      www.avasdr.ro/index.php/blog/112-din-istoria-neamului/334-romania-renunta-la-datoria-de-19-miliarde-de-euro-a-germaniei

      5
    • #5

      @eugen: poate ar trebui să-ți spună și ție cineva că România a fost, de fapt, învinsă de Puterile Antantei.

      100 de ani de propagandă îți ascund ție și românilor faptul că România a pierdut, de fapt, Primul Război Mondial.

      Nu mai bine discuți tu despre boicoturi?

      7
    • #6

      Arădean, sa făcut tare țuica la voi anul ăsta ?
      România a fost de partea Antantei, întradevăr a fost o situatie dificilă când Rusia a fost nevoită să facă pace separată cu Puterile Centrale fiindcă a început revoluția bolșevică la ei, iar România rămasă singură pe flancul de est a trebuit să ceară armistițiu, dar armistițiul nu a fost semnat de regele Ferdinand așa că la tratatul de pace de la Paris a fost în tabăra câștigătoare.
      România a renunțat la Tripla alianță tocmai datorită fricțiunilor frecvente cu Imperiul austro-ungar și sa apropiat de tripla Antantă (Anglia, Franța și Rusia)
      Revenind la situația actuală este destul de clar cine bagă zânzanie în Europa, promisiunile lui Mevdeev retrezește unora visele imperiale.

      5
    • #7

      Pla o boicoteaza nevestele

      2
    • #8

      Eugen tată:

      România a intrat în luptă în august 1916…iar până la trimiterea lui Berthelot în primăvara lui 1917 armata română a fost ZDROBITĂ DE TOȚI peste tot pe unde a fost întâlnită. Terfelită este cuvântul potrivit.

      Franța(mai ales) cu eforturi supraomenești, a reechipat și instruit armata română iar cu armament occidental și instruiți de ofițeri străini au fost posibile, în vara lui 1917, operațiunile încununate de succes, atât de mult trâmbițate în istoria României: ofensiva de la Mărăști și bătăliile defensive de la Mărășești și Oituz. Caută relatările francezilor de pe vremea aia…sunt free. Internetul nu înseamnă doar porno, eugen.

      Cele trei victorii au avut, într-adevăr, o importanță majoră, lor datorându-li-se supraviețuirea României ca stat și șansa de a reveni în război cu 24 de ore înainte să se semneze armistițiul pe Frontul de Vest, pe 11 noiembrie.

      Dar fără victoria Aliaților în Vest, aceste trei bătălii n-ar fi făcut decât să amâne deznodământul. Datorită revoluției, Rusia își pierduse puterea de a putea luptă. Armatele rusești s-au dezintegrat și, rămasă singură, România a fost NEVOITĂ să semneze mai întâi armistițiul, apoi pacea.

      Dar tu știi in plm și ai păreri… învață în puii mei ISTORIA ȚĂRII TALE, nu cea povestită de cretini.

      Restul cu vise imperiale…pe bune? De ce? Că am userul arădean? Incredibil cât ești de bou. Incredibil.

      9
    • #9

      Arădean, nu știu școală câtă ai dar educația lasă de dorit după limbajul folosit.
      Reține un amănunt, da am pierdut batălii dar nu am pierdut războiul, ăia victorioși pe care îi lauzi au pierdut un imperiu.
      Dacă vrei să afli pe bune cum ați ajuns pe aici îți recomand să citești The Empire of the Steppes de René Grousset, nu bășinile voastre propagandistice.
      en.wikipedia.org/wiki/The_Empire_of_the_Steppes
      Hunii au venit aici cu Attila în anul 451 dar după ce a pierdut bătălia de la Câmpiile Catalaunice nu a mai fost un pericol pentru romani, ulterior morții lui în 453, romanii sau folosit de huni contra triburilor germanice, sursele romane spun că îi plăteau pe huni ca să îi atace pe germani, dar sursele ungare spun că romanii le plateau tribut. Povestea asta a durat câteva sute de ani pâna când în 955 Otto cel Mare ia învins pe maghiari în Bătălia de la Lechfeld.
      Victoria a fost atât de categorica încât a dus la niste schimbări radicale de comportament ale maghiarilor, în primul rând sau reorientat cu incursiunile de cucerire și jaf spre est și au ocupat Transilvania, apoi au renunțat la religiile păgâne și sau creștinat iar în anul 972 au avut primul rege creștin Géza.
      Dar primul rege încoronat creștin a fost în anul 1000 regele Ștefan.
      Este interesant cum foștii dușmani nemții au devenit asociați, în imperiul Austro-Ungar erau mai multe popoare dar ungurii au avut un statut privilegiat pentru ajutorul acordat în război contra Prusiei.
      Iar este interesant cum pe vremuri hunii erau folosiți de romani contra triburilor germanice iar ulterior urmașii lor ungurii erau folosiți de nemți contra altora.
      Sunt foarte manipulabili aș spune eu.

      4
    • #10

      Eugen: ” Dacă vrei să afli pe bune cum ați ajuns pe aici ”

      … stimabile, conversația noastră se termină aici.
      Iartă-mă că te-am băgat în seamă.

      12
  2. #11

    După 3 ani consecutivi de mers in Sierra Nevada zic sa încerc și eu Poiana ca tot am învățat sa stau pe placa.
    Worst idea ever.
    Pârtii medii spre mediocre, instalații fără cap, instructori fără pass-URI ( platesti tu și pentru ei ) care mai mult se dau ei și după striga la tine de jos, 2637382 de tampiti pe pârtie.
    Am ieșit accidentat la genunchi și la mana.
    Nici dacă ajung la expert leVel nu ma mai dau pe pârtie in România.

    51
    • #12

      Dca esti incepator exista protectii pentru genunchi, asemanatoare cu alea de le poarta (sau ar trebui) copiii pe role. E rau cu placa atunci cand cazi pe fata (lovesti genunchii in mod ideal, sa nu dai cu mufa de partie). Ajuta si mai putine kg 🙂 tre sa scap de vreo 3 pana in februarie dar greu cu sarbatorile astea.

      8
  3. #13

    Pentru că muiștii ăia de bulgari nu acceptă tichetele de vacanță românești?

    136
    • plus, nu vorbim nici o limbă străină, că nu ne trebuie nouă.

      69
    • #15

      la bansko e plin de angajati romani, fix din cauza ca vin poliglotii nostri:))

    • #16

      Hai bre, că cu gimnastica m-am înțeles în toată lumea, ce atîtea limbi străine, că obosește neuronul…

      11
    • Corect, nu accepta tichetele de vacanta platite tot de bugetar prin supraimpozitare norma de hrana
      Tu ajuti horeca, nu ea pe tine. Daca la bulgari era un psd le dadea si alora tichete, sa salveze horecii.

      7
    • #18

      Sa nu sara Bulgaru’ sa critice romanasii?

      14
    • Care e mâncarea preferată a lui Zoso? Bulgărași de brânză? 🙂

      8
  4. #20

    Degeaba e ieftin și bun dacă nu poți să spargi semințe pe pârtie, să-ți parchezi mașina în buza pârtiei și să zbieri la nevastă ca și cum ai uitat-o acasă și n-ai semnal la smarfon.

    66
  5. #21

    Pentru cei din sud este Bansko, vest Kop, Italia (sau Austria dar mi se pare scumpa), nord Slovacia sau chiar Polonia. La distante rezonabile de condus (6-10h). Stilul in care sunt manageriate domeniile schiabile in Ro este ridicol de autodistructiv, cu posibila exceptie Straja. Restul sunt subdezvoltate (lipsa de asociere – fie public CL-CJ – doamne fereste sa fie si mai multe judete implicate, fie public-privat), nesustenabile (lipsa de viziune – partii mici, situate la naiba, acces impracticabil etc), subfinantate (banii aia cati or fi nu prea sunt investiti inapoi in statiune).

    20
  6. #22

    Si pt cei din Ardeal sau din nord bukovel.com/ro
    Bine, acum e razboi, dar acum 3 ani, inainte de probleme, conditii foarte bune si preturi foarte mici

    12
    • #23

      Hai sa fim cinstiți pana la capat:

      -drumul pana acolo pe șosele ce aduc aminte de România anilor 90,cu polițiștii de rigoare ce stau la șpagă
      -nu prea vorbea lumea acolo engleza,romana nici atât
      -nu erau toate serviciile la superlativ,bonus mai aveai parte de toți rusnacii alcoolicii,ce au frustrarea și scandalul în sânge
      -nu exista prea mare capital de simpatie pentru romani

      48
    • #24

      drumul nu e deloc cum spui, e foarte decent. nu stiu care e faza cu politistii, am mii de km prin bulgaria, nu m-a oprit niciodata politia. poate ar trebui sa mergeti legal. despre restul…aham

    • #25

      Cred că zicea de Bukovel in Ucraina nu de Bansko…drumul e rău prin Ucraina adică era rău și înainte de bombardamente

      49
    • #26

      a, my bad, nu am fost niciodata in Ukr, cer scuze

    • #27

      @arhi, stațiunea respectiva este în Ucraina,nu Bulgaria…..e alta poveste.

      26
    • #28

      da, scuze, eu citesc in admin si nu vad exact relationarea comentariilor, m-am repezit ca curca-n lemne

    • #29

      @Becaly. Am fost la Bukovel in martie anul trecut(2021). Nu a fost prima oara cand m-am dus. Stiam ce drumuri erau. Vreau sa spun ca s-au îmbunătățit foarte mult. Au si spus ca vor investi mult in drumul pana acolo. Pacat ca acum nu mai putem merge. Era o optiune foarte buna fata de ce avem in RO.

      Asa ca anul acesta(2023) ne vom ingramadi toti la Bansko 🙁 ma astept sa fie foarte aglomerat.

    • #30

      ai combinat ”se uita ca curca la lemne” cu ”se repede ca rata la ….”.
      eventual si aia cu surdul si toba. am observat fenomenul la fotbalistii/politicienii care se trezesc intrebati de vorba prin diferite studiouri tv.

    • #31

      am fost in 3 ani consecutivi in Bukovel. 2018-2020 de fiecare data cu masini reativ noi, inclusiv audi A8. auzisem
      povesti cu politia lor rutiera ca te belesc si te baga la beci daca nu dai 10 euro si te mai si iei in gura cu ei si insisti ca n-ai consumat nimic cand ei zic ca evident esti beat la volan. La noi n-a fost cazul sa fim deloc opriti in niciun an. intr-adevar drumurile jenante, comparabile cu anii 2000 de la noi. tot comparabil cu romania, bukovel e la ani lumina de tot ce inseamna ski in Romania, insa in ultimul an 2020, pt ca au capatat notorietate s-au magarit tare la preturi. practic totul era aproape dublu fata de 2018. in primul an am platit 25 de euro/noapte camera (pensiune detinuta de romani, Morishka parca se chema, conditii comparabile cu 80% din pensiunile din Romania) + 20 de euro ski passul/zi. In 2020 am platit 55 de euro pe aceasi camera si 60eur passul/zi la vip. era 40eur la coada cu pulimea. daca as mai merge? probabil ca da, dar nu cu acelasi entuziasm din 2018 din cauza preturilor ,fara vreo legatura cu razboiul. Bonus! plin de gagici singure pe Tinder venite de prin toata ukr, abodabile, bune cu spume, insa nicio sansa sa te intelegi cu vreouna sa o scoti la un Jagger, darmite sa o duci pe camera sa-i arati fosforu la ceas.

      1
  7. #32

    pai stai, parca boicotam austria, nu?!? :))))

    15
    • #33

      Vinerea trecuta la benzinaria Mol de la langa spitalul judetean (TM) erau 6 in fata mea la casa. Toti boicotau cu succes, numa’ ce-si luau vignetele pt. Austria pen’ ca targ si pen’ ca ski. Deci da. Adica nu.

      13
    • #34

      Eu boicotez Bulgaria 😉 . Si Indonezia

      12
  8. #35

    Pentru că avem o ţară minunată, cu munţi înalţi și semeţi, ca şi caracterul nostru, dovedit prin veacuri, cu câmpii întinse şi mănoase, pe care holdele aurii se unduiesc în soare, cu dealuri şi podişuri pe care cresc mere cât lubeniţele şi struguri cu bobul cât mărul, cu ape cristaline, în care se zbenguie peşti cât balenele, dar mai ales am o ţară cu oameni cum nu mai întâlneşti nicăieri în galaxie.

    48
  9. #39

    1. O parte doresc sa isi puna poze pe instagram din Poiana. Ca na. Sa moara dusmanii mei uite unde sunt. Aka influensari. Dar sunt rupti in kur.
    2. O parte habar n-au condițiile, servicille si preturile din afara.
    3. O parte doresc sa sparga bani, din nou, ca sa moara dujmanii.

    Din 2010 n-am mai fost in niciun concediu in Ro. Nu merita. Daca indraznesti sa pui niste filtre sa semene a vacanta comparativ cu una din afara te rupe cu pretul si spui never again.

    Nu am fost in Poiana iarna. N-am cautat vreodata sa ma duc si nici nu o voi face. Toti prietenii si neamurile care au fost mi-au spus acelasi lucru. “Nu se merita”

    32
    • @Gogoasa vezi ca ai un typo in comentarii. Cred ca ai vrut sa zici “rupte in cur”

      1
  10. #41

    Salut!
    Bucurestean care isi va petrece doar NOAPTEA de Revelion in Brasov, doar pentru atmosfera din Piata Sfatului, eu personal chiar sunt curios cum o sa fie.
    Am vizitat Brasovul acum cateva luni, eram impresionat, ma rog, nu mai iesisem de ceva vreme, dar asta e alta discutie.
    O sa fie 1000 lei de o singura persoana, camera dubla am gasit, asta e, ma duc singur, dar doar pentru experienta si sa vad ce spectacole vor fi. Plus zapada, desi am inteles ca o sa fie cald.
    Ca un micro-city-break, daca ma intelegeti :)).
    Nu imi fac griji de costuri, peste 2 saptamani intra salariul, eu sunt relaxat, la ce munca prestez, ma bucur si de o noapte

    25
    • #42

      tu sigur vinzi tractor. 😉

      26
    • #43

      mai degraba il piloteaza!

      10
    • #44

      Nu este neapărat cea mai bună alegere. Dar nu este neapărat nici cea mai proastă. Orașul ăla e undeva la mijloc 🙂
      Sper să primești ceea ce aștepți sau speri. Sau te face fericit, asta-i cel mai important.

      10
  11. #45

    și mie mi-a picat fața când am văzut un cunoscut vlogger de turism (cristisiralu, daca nu e ok, poți să ștergi) ca se lăuda cu un super preț la o cabană prin apuseni: 3 zile, 4500 lei, 8 persoane, no papa included. Nah, zicea omu că-i preț de Crăciun, că așa ceva nu mai găsești…

    22
    • #46

      Ionuț, am văzut vlogul, păi Cristi a plătit pe trei zile cât plătesc eu chiria la apartament pe toată luna în Frankfurt, oricum pentru el nu e doar distracție ci este și investiție, el spera să scoată în timp costurile prin ce îi produc videourile.
      Pe socialblade apare că scoate în medie între 20 și 150 € de video câștig din YT, dacă mai primeste și ceva sponsorizări cred că reușește să amortizeze jumate din costul investiției, pe de altă parte are și videouri în care nu a investit anume, decât costurile călătoriei respective, deci până la momentul actual are 8 videouri în România și posibil mai face încă pe atâtea până pleacă înapoi, deci pe amsamblu amortizează costurile și iese și pe câștig.
      Rămâne de văzut dacă peste 20 de ani când se apropie de pensie a meritat sau nu, munca cu YT.
      socialblade.com/youtube/c/crystysiralu/videos

      4
    • #47

      @eugen: categoric, ai dreptate. eu nu comentez biznisu de pe youtube (altfel, aș fi zis că era să-mi iasă și mie fursecurile făcute de andrada miron, dar nu am avut căștile alea de la e-boda) și înțeleg toate subtilitățile de marketare pe platformele de streaming.

      singurul loc în care mi-a dat cu rest a fost ”afacerea” aia de 4500 lei, preț bun.

      a nu se înțelege hate, cristi e singurul vlogger pe care îl urmăresc constant, după ce am renunțat ușor-ușor la ”marii” pseudovloggeri.

      că tot ziceam de asta, constat (cu tristețe…sau nu) că arhiblogul este singurul blog unde intru cu plăcere, singurul loc în care limba română nu plânge cu sughițuri lângă mormântul lui Eminescu.

      4
    • #48

      Ionut da și eu îl urmăresc pe Cristi, de fapt din vlogerii români în acest moment mai urmaresc doar trei, pe Cristi, pe Bogdan cu autorulota si pe Dragoș din Bali.
      În timp de regulă îmi schimb preferințele, de exemplu doar Bogdan are sunet bun și editează și filmează îngrijit, Cristi are mari probleme cu sunetul iar filmarea este permanent “amețitoare”, am impresia că este un trend să filmezi nestabilizat ca să dai impresia de “filmare autentică instant”, la fel face și Dragoș, în plus cam fac exces de titluri clickbait.
      Îi înțeleg, câștigul este destul de mic și fac tot posibilul să îl îmbunatățească.
      Îmi aduc aminte că prin anul 95 când erau pe val companiile de cablu TV circula o “previziune” despre YT.
      La vremea aia eram bucuros că trec de la TVR1 și bulgari la 20 de programe TV, și tot auzeam că o să vină vremea când or să fie milioane de programe TV si or să fie interactive, adică o să poti să interacționezi cu artiștii, Nu înțelegeam cum era posibil așa ceva dar acum chestia asta este în fața ochilor noștrii, se numeste YouTube.

      1
  12. #49

    pentru ca “nu ni se poate intampla noua”
    de ce sa imbogatim pe altii?
    daca cumatru Titi merge in poiana, ce, noi suntem mai prosti, sa mergem la sarakie in bulgaria?
    la bansko vin multi hipsteri, rockeri d-astia, nu gasesti un lautar cinstit sa-ti cante de anul nou

    28
    • #50

      @Cismaru – am fost prin 2014 de revelion in Bansko, culmea e ca dupa ora 12 s-a lasat cu manele romanesti, cantate live de lautarii bulgari ce erau acolo pentru atmosfera. Dupa cateva ore mi-am dat seama ca din cei aproximativ 200 de participanti la Revelion mai mult de jumatate erau romani.

      14
    • #51

      Asta cu lăutarii merge. Păi unde mai găsești maneliști dâcăt ăn România.

      9
  13. #52

    Interesant articol!!!

    5
  14. #53

    Cu 1800 euro traiesc lejer 3-4 luni in India pana imi gasesc ceva de facut pe acolo

    20
    • #54

      iti mai lipsesc doar cei 1800 de euro!

      16
    • #55

      Pai eu zic sa nu iti mai cauti ceva de facut pe acolo dupa ce se termina aia 1800 de euro. Vino inapoi, fa aici ce ai mai facut ca sa produci aia 1800 de euro si dupa aceea du-te inapoi in India. Si tot asa.

      1
    • #56

      Traiesti si 6 luni daca te caci si te speli in Gange

      5
  15. #57

    Eu nu-ți voi mai citi blogu’ . Denigrezi constant imaginea României. :))

    Întrebarea ta are mai multe posibile răspunsuri:

    1. Cum zicea cineva mai sus, afară nu poți folosi voucherele
    2. Fals patriotism sau patriotism prost înțeles
    3. Cultură generală zero
    4. In țară te poți exterioriza cum vrei… fără frică de lege. Mai o muzică la maxim, mai un scandal…îți poți bate liniștit soția și copiii dacă te îmbeți.
    5. ATV-URI atât în zonele protejate cât și printre turiști sau prin satele din zonă. Nicăieri în Europa nu poți teroriza satele de la munte ca la noi.
    6. Parchezi unde vrei, nime’ nu te-ntreabă
    7. Lipsa autorităților…mai niște petarde, mai artificii ilegale… chestii
    8. Pentru un grătar ai nevoie doar de natură nu și de locuri amenajate
    9. Gunoiul îl poți lăsa pe marginea drumului
    10. Poți conduce sub influență, șansele să fii prins sunt slabe.

    56
  16. E misto la Brasov ca e aproape si ajungi repede.

    13
  17. #61

    Dupa o plimbare de un weekend in Poiana ( inainte de sezon ) unii ziceau ca ce fain e acolo si ca sa revenim. Faina cazare, nu am ce zice, dar la banii aia, plateam si avion pana in alte parti unde aveai si partie si tot ce trebuie. Modul asta de a lua si pielea de pe clienti, fara sa te intereseze daca mai vin si a doua oara nu o sa-l inteleg niciodata. Nu (prea) stim sa facem turism. Am intalnit si locatii faine ( prin Apuseni si Maramures ) unde chiar te faceau sa te simti bine primit ( pensiunea Casa Motului cred ca se chema, au trecut ceva ani de atunci ), in rest, peste tot, lumea incearca sa-ti dea o teapa, ca doar aia e, nu o sa te duci sa cauti alta cazare cand esti deja acolo.

    18
    • #62

      Eu nu pricep atracția românilor pentru Poiana. Ăla este un loc de perfuzați, orice formă de consum are perfuzia…

      7
  18. #63

    Nu toata lumea isi permite sa mearga la Navodari!

    21
  19. #64

    sub 2000 euro pe weekend de schi nu merita sa te asezi in coloana de pe valea prahovei

    6
  20. #65

    Pentru că fac cu mașina 30 de minute, 20 RON dus și 20 coborârea cu telegondola, 120 RONi abonamentul pe zi la teleschi/telescaun. Nu stai la cozi la cablu. Asta la Straja, prețurile sunt de acum. Nu am absolut nicio idee cum au sărit în sus scorurile la cazare. Masa e rezonabilă. Recomand.
    La Bansko cred că am să ajung odată iarna asta, am tot auzit / citit recenzii super OK, cu un amendament – de jos până în stațiunea propriuzisă, unde încep teleschiurile, telescaunele și pârtiile, înțeleg că este o sigură telegondolă, care acționează ca un fel de bottleeneck, o îngustare, un blocaj unde riști să stai și câte 2-3 ore dimineața. Cine mi-a descris asta, a zis că e ca bărbatul urât, dar bun la pat. O fi el bun la pat, dar cum face să ajungă acolo….
    Ăia care vorbiți de pârtii de căcat – sunt curios cam care e nivelul vostru ca schiori, și care vă sunt reperele.

    14
    • #66

      Te trezesti dimineata si nu stai la coada atatea ore. Cartela de ski ti-o incarci online (daca ai), altfel ti-o cumperi cu o zi inainte. Exista si posibilitatea de a merge cu masina dar parcarile sunt limitate si se blocheaza accesul. Cred ca se poate inchiria un microbuz pentru urcare daca sunteti mai multe persoane. Iar la finalul zilei cobori direct pe partie, nu mai folosesti telegondola. Inainte sa pleci din Romania uita-te pe siteul celor de acolo si observa pe camerele video starea partiilor. Sa te asiguri ca e zapada buna. Iar daca urci pana in varf, verifica conditiile meteo daca ti se pare ceva suspect. Eu m-am trezit in plina furtuna de zapada pe cea mai inalta partie, fara sa anunte careva sau sa blocheze accesul.

      12
  21. #67

    Noi am mers in ultimii 3 ani la ski in Romania din cateva motive simple. Noi nu stim sa schiem, voiam sa invatam satana mare sa schieze, maxim si ta-su, eu sa beau cantitati industriale de vin fiert in tmp ce incerc sa il fac pe ala mic sa nu linga toata zapada. Nu merita sa mergem pana la Bansko unde e oricum destul de aglomerat. Asa ca am mers 3 ani in secuime, statiune mai putin frecventata, partie micuta, cat mai off season, nu de sarbatori, nu de vacantele copiilor. A functionat foarte bine, instructori localnici foarte faini, liniste relativa, preturi nu de valea prahovei, mancare buna desi jesus cata carne pot manca omuletii aia…Aaa…si vinul fiert e foarte bun, koszonom si mai vreau. In modul asta am reusit sa il invatam cat de cat sa schieze, a invatat si ta-su cat sa nu isi rupa toate oasele si sa isi scoata de pe bucket list asta, iar anul asta facem economie trimitem doar satana mare in tabara de ski si noi sedem la locul nostru ca e criza economica si vin fiert avem si acasa.

    41
    • Săr’mâna, doamnă,

      Tocmai mi-ați făcut o poftă de vin fiert de nu se mai poate.
      Eu nu prea beau (din an în paște, poate nici atunci), consider că în viață este o vreme când te apuci de indiferent ce vrei, dar și o vreme când te lași. 🙂
      Cu toate astea, ca niciodată, aș bea acum un vin fiert, mă duc să-mi fac. 🙂

      5
  22. #69

    Deranjez si eu de pe deal, dar zic să încercați puțin pârtiile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Maramureș. Nu suntem Austria si Italia cu care sunt obișnuiți cititorii acestui blog, dar s-ar putea să aveți surprize mai mult decât plăcute. Chiar și culinare/hoteliere. Dar skipass-ul instructorului se plătește și aici, e un trend, se pare.

    10
  23. hai ca iti zic io. ca toti de aici au treaba cu raspunsu asta ca si cum am io cu “ce parere aveti de fizica cuantica”

    1. in Romania mergi ca e rapid. Pana la Azuga/Sinaia/Predeal faci 2 ore cu masina pe segment. Pleci dimineta sambata, la prima ora, ajungi pe partie, te dai, pleci inapoi acasa.
    2. spre restu e putin mai dificil. Singura exceptie ar fi Bansko, nu am fost, dar am inteles ca e destul de aproape
    3. pret. 2 zile la straja ma costa mai putin decat un bilet de avion.

    Deci. In Romania mergi pentru chestii d-astea de uichend. Stai mai mult de 3 zile? Mars in plm undeva unde sa schiezi 🙂

    8
  24. #71

    Multe cunostiinte nu au mai mers anul asta in Austria sau Italia la schi pt ca sunt preturi de cocaina. La 3 pers(2 adulti cu un copil) cazare+drum+mancare+skipass+shot-uri pe partie+magneti ajungi sa sari de 4000 de euro pe o saptamana, poate si mai putin. Inainte de pandemie te incadrai la toate astea la un 2500 de euro.

    6
    • #72

      Depinde. Austria clar e scumpa, în Italia mai poți găsi reduceri dacă știi unde sa cauți

  25. #73

    Schi pe iarba poate, in acest moment nu se schiaza nici la Brasov nici la Bansko….

    3
  26. #75

    7 camere in Harghita- fara mese
    Cazare,sauna,ciubar
    4 nopti de Craciun
    5000 de ron
    Raport calitate/pret excelent din punctul meu de vedere.

    2
  27. #76

    Intrebarea ta e ruda de gradul 1, 2 si 3 cu intrebarea pe care mi-o pun si eu zilnic: de unde mortii ma-sii au romanii atatia bani de benzina incat sa fie halul asta de aglomeratie, de unde au bani sa-si ia masini atat de scumpe si de unde au bani incat piata imobiliara sa fie in halul asta de scumpa. Raspunsurile sunt undeva in cele 16.000 de legi si ordonante de urgenta care permit lucrurile astea, in evaziunea fiscala uriasa din ro (alaturi bineinteles de incompetenta si ticalosia institutiilor de stat care cica se ocupa cu combaterea la treaba asta si ai caror angajati sunt platiti obscen de mult pentru rezultate de cacat) si in proasta/neaplicarea legilor care, daca ar fi fost aplicate intocmai si la timp, n-ar fi dus la aberatii din astea. Or mai fi si altele, dar principalele cam astea sunt. Pe scurt, baietii aia se duc acolo pentru ca au bani multi si facuti usor altfel nu s-ar duce, simplu de tot.

    7
  28. #77

    plecat la Bv din motive de mutat mama din spital la azil, exact zilele astea.
    mental, desi are apartamentul liber, eu nu pot sta acolo.
    Am luat 3 nopti la hotel 3* in piata Prundului, parcare gratis, mic dejun,conditii bune. 400 de lei/ noapte / 2 persoane
    Asta asa luat cu maxim o saptamana inainte. nu stiu de unde scot oamenii astia asa preturi.

    Toata treaba cu azilul si ce inseamna asta, as putea scrie un mic articol daca crezi ca e de interes si pentru altii

    6
    • #78

      evident, baga mare

    • #79

      ok. ete ca urmeaza un pic mai jos:

      “Asa cum au vazut stimatii colegi de blog acum ceva articole pe blog, am comentat despre familia mea disfunctionala.
      Atunci cativa comentatori m-au incurajat sa merg spre institutionalizarea mamei mele intr-un azil, directie in care eram oricum hotarat si eu si fratele meu.
      Pentru cine nu stie exact povestea, provin din familie toxica si cu toate astea nu stiu de ce ma trage ata sa imi pese in continuare.
      Acum mai mult de o lunaa o luna am spart cu pompierii usa mamei mele doar sa o gasesc intoxicata de alcool si aici a inceput nebunia.

      Cei de pe ambulanta au refuzat sa o preia la spital pe motiv ca e doar beata, lucru cu care am fost de acord.
      A doua zi, cand am trezit-o sa vorbesc cu ea parea destul de hotarata sa ma spurce ca de ce am chemat salvarea si am anuntat familia (partea careia ii pasa) de starea ei.

      Am plecat in treaba mea crezand ca se va trezi din betie si totul va fi bine, asa cum ma asigurasera cei de pe salvare. 4 zile, desi am vorbit zilnic la telefon cu ea, a pretins ca e bine. In cele din urma s-a panicat si a cerut ajutor.

      Ajuns la ea am constantat ca de 4 zile nu reusise sa se miste, sa bea apa (desi ii lasasem la indemana) si am chemat din nou salvarea.

      De aceasta data au preluat-o cu diagnostic de sevraj alcoolic.

      Spitalul de psihiatrie si cel de neuro au refuzat internarea ei, insa in urma analizelor din care au reiesit probleme grave a fost mutata la judetean.

      Ce vreau sa subliniez este ca in toate interactiunile, fara sa ceara nimic, fara sa dau nimic, doctorii au fost exemplari.

      A stat 10 zile la judetean, pe perfuzii. NU putea vorbi coerent, nu se putea ridica in picioare, Pampersi, creme pentru piele am dus noi. Infirmierele impecabil au avut grija de ea.

      Dupa 10 zile ni s-a zis ca au echilibrat-o si ca de aici ei nu o mai pot tine si o trimit acasa. Repet, era in pampersi si nedeplasabila. spitalul era foarte plin, nu avea loc pe sectia de interne.
      Am reusit sa o mutam intr-un alt spital unde a avut o evolutie buna. I s-a descoperit o infectie intraspitaliceasca. A mai stat inca 2 saptamani acolo.

      Eu si fratele meu am inceput sa ne interesam de un camin unde sa aiba parte de ingrijire, platit de noi, nesubventionat.

      Aici intervine marea surpriza. Chiar si pe banii tai, nu ai cum sa duci pur si simplu pe cineva la un camin decent.

      Pasi de urmat in cazul in care ajungeti in acest punct:

      – contactati caminul unde vreti sa duceti pacientul pentru a afla actele pentru dosar (se cer acte la care nu te astepti: certificat deces sot, certificat casatorie/divort, o lista de vre0 13 acte)
      – daca e in spital, exista asistent social al spitalului. initiati contact cu el si in acelasi timp cu directia de asistenta sociala din judet pentru ancheta sociala. repet, voiam doar sa o internam pe banii nostri, dar tot e nevoie de decizie de institionalizare de la primarie.
      A durat cam 2 saptamani sa reusim sa facem toate actele si sa o mutam in camin. Toata povestea de la spart usa si dus in camiin a durat mai mult de o luna.

      Costurile pentru un camin decent sunt mari. 4500 de lei pe luna vom plati pe termen nedetrminat, din care mai putin de jumatate reprezinta pensia ei. Se adauga bani pentru medicamente si consumabile.
      Exista si variante mai ieftine cu siguranta.

      Nu am reusit sa gasim o structura pentru actiuni clare de ingrijire alcoolici in judetul Brasov, e clar o mare carenta aici. Cand il pui pe picioare il iei acasa. O sa recidiveze in 80% din cazuri, zic chiar cei din spital.

      in ultima saptamana a inceput sa mearga, nu se poate ingriji singura.
      Am aflat ca are ciroza si pancreatita, stiam e cardiaca si hipertensiva.

      Stiu ca la comentariul meu de la articolul precedent am primit comentarii cum ca raman cu apartamentul. Ce sa zic…le-as da apartamentul comentatorilor alora sa se ocupe si sa plateasca ei ingrijirea daca li se pare o afacere.”

      19
    • #80

      Noo nu se poate s-a rupt vraja, cum adica personalul medical exemplar chiar fara sa dai. De-acolo nu te mai crede nimeni 🙂
      Amu pe bune, alcoolic serios fara ciroza si pancreatita nu prea exista de asemenea. Chestia e ca poate sa traiasca mult si bine si asa, sau nu (varice esofagiene, carcinom hepatocelular, pancreatita acuta, dragalasenii din astea). Cert eu nu te invidiez, chit ca apartament (care probabil se va imparti la mai multi). Zic sa pastrati chitantele de la azil ca se pot aduna ceva.

      PS N-ar strica scos si un extras CF pe apartament ca sa nu apara surprize. Dar sunt banii tai pana la urma

      2
    • #81

      In ce loc ai gasit azilul? Poti da mai multe detalii? Multumesc.

    • #82

      @sony: cei de la administratia asistentei sociale iti vor da o lista completa a azilelor. Asta dupa ce obtii decizia de institutionalizare.
      Sfatul meu e sa incepi sa cauti inainte.
      Noi am avut noroc de o recomandare de la o doamna doctor care cautase pentru mama ei si am mers pe mana dansei.
      noi am optat pentru casa-daniel punct ro pentru ca sunt in Brasov (decizia de institutionalizare e valabila doar in judet) si pentru ca ne-a fost recomadata cum ziceam mai sus. Au mai multe locatii, a noastra a fost dusa la Moeciu de jos deocamdata.

      @PPT: apartamentul se imparte doar intre ine si frate-meu. Deja e pe numele meu dupa alte tampenii pe care le-a facut mama in trecut, de plateste fratele rate de 10 ani…
      Si da, chiar asa a fost cu medicii, asistentele si infirmierele. Am dat doar un buchet de flori si niste bomboane de Craciu, dar asta cand practic totul se rezolvase deja si mi-era mie jena sa ma duc asa fara nimic la spital chiar pe 26. dec.

      3
    • #83

      Multumesc!

  29. #84

    Dragii mei mitici, e timpul sa descoperiți Banatul Montan.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.