Una din categoriile de păcălici pe care o disprețuiesc cel mai mult este aceea a coachingărilor. Să ne înțelegem, nu am nimic împotriva oamenilor care au reușit să facă ceva într-un domeniu, după care vor să își împărtășească din cunoștințe, chiar și pentru bani. Adică aș da bani pentru sesiuni de coaching cu Orlando sau Dragoș Stanca, de exemplu.

Am, în schimb, o problemă masivă cu puțoii care au absolvit școli de coaching, ținute de alți puțoi care, la rândul lor au absolvit școli de coaching și tot așa, într-un carusel neîintrerupt al șmecheriei pe bani.

Oameni care, ÎN VIAȚA LOR nu au făcut nimic altceva. Au terminat liceul sau spiru haret, au 23 de ani și sunt coach de business, coach de dezvoltare personală și alte căcaturi pompoase. Oamenii ăia nu știu, evident, nimic, nu au niciun fel de experiență, nu au trecut nici măcar prin experiență personale, nu au făcut în viața lor un business, dar dau sfaturi de business. Coaching, mă-nțelegi. Hai să te învăț eu, care nu am vorbit în viața mea cu un contabil și, în principiu, nu știu nimic despre mediul de afaceri, cum să faci bani. Crede-mă, am făcut un curs de coaching, sunt extraordinar.

Mi-am amintit de asta râzând ieri la 2 articole (1, 2), articole care definesc exact ce înseamnă coaching și cât de lache loseri sunt cei ce practică asta. Nu mai vorbim de cât de fraieri sunt cei ce se duc și le dau bani unora care nu știu exact care e dispunerea vulvei la femei, ca să le lumineze viața, sufletul și afacerea.

Anyway, după ce am râs cu poftă, mi-a ajuns sub ochi, de la Nești, aceaștă gemă care nu trebuie să se piardă în negura internetului. Luați și delectați-vă.

Vrei să ne jucăm de-a abundența ?

Scriu această postare pentru noii antreprenori Cuantici, care vor să-și dezvolte afacerea inimii în armonie cu Sine și cu ceilalți.

În clipa în care întâlești cuvântul cuantic într-o propoziție, poți fi sigur că respectivul este un lache flaușat, pentru că, în 99,99999% din cazuri, folosește termenul complet neavenit, fără niciun sens, doar pentru că dă bine.

Simți că trebuie să lupți pentru a obține ceea ce îți dorești? Mai ai impresia că banii se fac greu?

Am o veste bună: este foarte ușor să trăiești în abundență, DAR există câteva principii stricte în acest joc, pe care dacă nu le respecți, nu ai nici o șansă și mai multde atât, poți să-ți faci singur rău. Azi îți voi prezenta primul principiu.

De ani de zile observ cum trăiesc, cum gândesc și cum simt oamenii foarte bogați și influenți. Am vorbit cu ei, le-am observat gesturile, tonul vocii, mersul, le-am ascultat cu atenție sfaturile și am învățat chiar și din greșelile lor.

Sunt doar câteva detalii foarte importante care fac diferența dintre un om cu câștiguri medii și un multimilionar. Am vorbit cu zeci de oameni de genul acesta, majoritatea dintre ei au plecat de la 0 și au învățat singuri acest joc al abundenței, deci clar se poate.

Îmi aduc aminte cu nostalgie de vremea când făceam școala de coaching, stăteam într-un cămin infect din București și puținii bani pe care îi aveam îi investeam în cărți. De aceea uneori mâncam mere cu pâine sau omletă cu banana. Acum câștig cu bucurie într-o zi cât câștigam atunci în 3 luni cu mult efort.

Omletă cu banană? Vai, ce sărac era.

Principiul numărul 1 îl poți extrage din următoarea întâmplare:

Mergeam împreună cu un prieten să întâlnim un om de afaceri polonez. Acesta a construit singur un imperiu de zeci de milioane într-un timp relativ scurt. Am ajuns și în fața biroului am văzut două din mașinile mele preferate: un Rolls Royce și un Bentley. Am intrat în biroul lui și am avut un șoc. Știam că are în jur de 60 de ani, dar nu mi-aș fi putut imagina că arată așa: cocoșat, stresat și grăbit.

Am trecut imediat peste șocul inițial și am început să vorbim despre afaceri, despre călătorii, politică și istorie. A fost o întâlnire foarte utilă și plină de învățături. Când am plecat, prietenul și mentorul meu, care și el este un om de afaceri de succes, a pus punctul pe ”i”:
-Ai văzut, nu?
-Mda…
-Ți-am mai spus și eu… degeabă cucerești universul, dacă îți pierzi sufletul. Oricine, de fapt.. nu oricine, dar dacă ai minte și puțină viziune, poți să faci foarte ușor mulți bani, DAR:

Adevărata artă este să faci mulți bani și să rămâi cu sufletul împăcat!

Acesta este principiul numărul 1 și de aceea eu spun și repet: dacă vrei abundență, trebuie să afli mai întâi cine ești. Totul pleacă de la cunoașterea de Sine. Apoi acel „tot” se simplifică fractalic, pentru că vine de la Sine (al tău bineînțeles).

Cum ar fi să te trezești dimineața și să vezi că ți-au intrat alți bani în cont?

Este mai simplu decât crezi: „După 2 ședințe de Coaching cu Pawel și apoi acțiune masivă am reușit să câștig într-o lună de 2 ori mai mult decat câștigam înainte.” Alex Bordea – marketer și antreprenor.

Sărmanul domn Bordea…

Știi de ce domeniul meu preferat de Coaching sunt afacerile?
Pentru că iubesc să măsor, să cântăresc, să aliniez și să judec. De când eram mic mă fascinau cifrele și geometria, iar acum folosesc teorema lui Pitagora, șirul lui Fibbonaci și multe altele pentru a măsura și alinia Afaceri.

Nu, bosulean, îți place să coachuiești afaceri pentru că ești un șmenar care nu are niciun fel de jenă să profite de prostia altora ca el. Banii sunt făcuți să circule și e bine așa. Problema apare când esti atât de tâmpit încât nu știi despre ce vorbești și ai impresia că teorema lui Pitagora și șirul lui Fibonacci sunt niște chestii de ultimă generație, nu scamatorii matematice de clasa a 5 a.

Dacă vrei să îți fac o analiză intuitiva asupra afacerii tale, îți pot arăta cu precizie nanometrică pe unde se scurg resursele, banii sau energia și cum să rezolvi această situație.

Pentru că se apropie sărbătorile, m-am gândit la un cadou: primii 3 înscriși pentru pachetul de Business vor avea o reducere de 17 %.

Pentru înscriere, trimite-mi un mesaj privat, iar eu revin cu mai multe detalii despre analiza intuitivă și îți spun ce trebuie să faci pentru a te califica în acest Joc matematic al abundenței (e un proces care necesita implicare și asumare de ambele parți).

Avertisment: jocul poate implica râs isteric, plâns nostalgic, călătorii intergalactice și momente de extaz conștient.

Dacă vrei detalii, scrie-mi un mesaj!
Blitz ! ⚡

După cum vedeți, cuantic, intergalactic, extaz, fibonacci, dar suntem atât de retardați încât ne pozăm cu laptopul în apă, ca să arătăm cât de coach suntem.

De ce mă pasionează domeniul? Pentru că oamenii ăștia sunt pe un borderline infracțional. Ce fac ei nu se pedepsește, legal, dar poate fi pedepsit din punct de vedere social. Acești oameni profită de naivitatea și lipsa de cultură, cunoștințe, experiență a oamenilor din jur și, pur și simplu, îi fac de bani.

Cuantic vorbind, electronii noștri sunt în disonanță cognitivă paralelă, urmând principiul al 3 lea al lui Newton. Pavel fratiweare, știu că trebuie să cauți pe google, nu te stresa, e de bine.