Scris de B
Dacă are cineva nevoie, iată.

Salut Cetin!

Am o cutie cu 30 de pastile Entecavir de 0.5 mg, produse de Mylan. Acesta este unul dintre tratamentele folosite pentru tratarea/ ținerea sub control a Hepatitei cu virus B. Pastilele le am de la mama mea care a urmat acest tratament dar din pacate l-a inceput prea tarziu si nu a mai apucat sa îsi facă niciun efect.
Si eu am această boală, dar sunt pe alta schema de tratament, cu Tenofovir 0.5 mg (am urmat tratamentul cu Entecavir timp de un an si la mine a avut un efect foarte bun, dar doctorul care ma supravegheaza a decis ca sa trec la următorul tratament pentru negativarea valorilor virusului).

In fine, sunt 30 de pastile, in cutie sigilata, se ia una pe zi si ele sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Tinand cont de situatia actuala generată de Covid19 vreau sa le ofer cuiva care urmează acest tratament ca sa le aiba ca varianta de back-up (mi s-a intamplat de multe ori sa merg la medicul de familie pentru reteta si sa nu funcționeze celebrul sistem si sa trebuiască sa vin in alta zi). Sau sa merg la farmacie si sa nu le aiba pe stoc si sa trebuiasca sa revin peste cateva zile. Sau sa nu am nici reteta si nici bani si sa trebuiasca sa le imprumut de la farmacie pana veneam cu reteta. Dupa decesul mamei mele mi-au ramas aproape două cutii de la ea si am fost acoperit pentru orice eventualitate.
Pastila trebuie luată în FIECARE ZI, de obicei într-un interval orar bine stabilit, altfel virusul incepe sa dezvolte rezistența.
Daca cineva vrea sa le cumpere la liber nu stiu daca se dau fara reteta de la medic specialist si sunt destul de scumpe (cca 650 lei).

In concluzie: daca cunoști/ crezi ca am putea găsi pe cineva care urmează acest tratament te rog sa ne pui in legatura unul cu celalalt si daca le vrea eu le dau, fără niciun cost (o sa vreau o poza de pe scrisoarea medicala care recomanda acest tratament ca sa evităm eventuale intentii de bișniță).

P.S: Pastilele au termen de valabilitate pana in februarie 2021. Pentru eventualul doritor nu ar trebui sa conteze de la ce producător este medicamentul – mi-au confirmat 3 gastroenterologi ca nu are nicio importanță cine produce medicamentul atata timp cat substanța activă e cea indicată pentru tratament si in cantitatea recomandată. Eu am luat de la Mylan si de la Alvogen pt ca pe astea le-am avut disponibile.

Toate cele bune,
B

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.