Nu cred că există, în politică, ceva mai penibil decât Noaptea Neagră a lui Mircea Geoană și un politician care se cacă pe el cu biserici și mântuire și alte slbzeli, cât timp e politician. Bine, de exemplu Terheș nu mi se pare penibil, ci doar bolnav cu capul, dar omul din asta își câștigă pâinea, simulând elanul religios, deci e acceptabil.

În schimb, când văd oamenni tineri trecând puțin și prin fața unei biserici, așa, de pamplezir, să vadă poporul că sentimentul religios e adânc înrădăcinat în el, mă apucă cu capul. Chiar dacă ar fi credincioși, oare cum cred ei că funcționează mizeria asta? Tactu a furat Bancorexul, efectiv și în acest moment plătim taxa Bancorex, inclusă în impozite, tactu a fost un securist și știm cu toții ce înseamnă asta, dar crezi că dumnezeul ăla al vostru a trecut peste și acum gata, sunteți toți bine? Nu sunteți, băi, Tianule, să știi.

Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam.
Exod 20:4-6

@valiro11

Rezumat podcast Maticiuc Burduja

♬ original sound – vali

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.