Mulți dintre voi sunt extrem de mici ca să poată să țină minte sau să știe cum erau vremurile după revoluția română în care Iliescu a ordonat să fie uciși oameni pe stradă pentru ca lumea să creadă că sunt teroriștii lui Ceaușescu și Gorbaciov și să îl facă președinte și, în 30 de ani, să arunce românia la gunoiul lui Pandele, în Voluntari.

Faza e că, atunci, taberele erau și mai polarizate decât acum. Majoritatea oilor românești erau feseniste, urlau, cu guri știrbe, Soarele răsare, Iliescu apare și erau o minoritate de amărâți, distrusă rapid de către mineri, în 1990, care credea în democrație reală, în drepturile omului, în economie de piață, chestii de astea.

Această polarizare nu se oprea pe net, cum e acum și, în rest, toată lumea merge și bea o Venti pe undeva și all good. Neexistând debușeul internetului, lupta asta se ducea peste tot, afară, la restaurante, la locurile de muncă și da, în familii.

Nu vă imaginați ce scandaluri și bătăi au ieșit, păruieli de alea terminate la spital, cu dinți scoși și umflături peste tot. Pentru că na, românii nu au idee despre ce înseamnă dezbatere, schimb de idei, ei vor, pur și simplu, să îndese ideea lor în creierul celuilalt, dacă nu merge din prima, ia de-aici fmm de penal analfabet care nu înțelege nimic. Câte doamne au sângerat din cauză că îl plăceau pe Petre Roman, câți pumni s-au încasat din cauză că soacra era fesenistă și nora era, evident, o curvă țărănistă care trebuie să dispară din casa ei. Divorțuri la greu și pe vremea aia divorțul nu era ca acum, te duci la notar, declari că gata și în 30 de zile ai actele. Era cu tribunal, cu martori, trebuia să ai motive clare pentru care distrugeai familia, celula de bază a societății iar bătaia nu era chiar vreun mare motiv, aprobat de instanță. Plus vreo 6 luni de răzgândire, timp în care trebuia să locuiești în casă cu domnul care îți muta maxilarul zilnic, pentru că, desigur, erai o curvă vândută țărăniștilor.

Bine, știu că, în continuare, părinții celor din ziua de azi sunt, majoritar pesediști și există discuții eterne și scandaluri.

Dar sunt curios, oare mai divorțează oameni pentru că ea ține cu Panarama și el cu Nicușor? Sau invers, desigur.

Foto: beta.dela0.ro/amintiri-de-groaza-si-de-haz-din-vremea-golaniadei/%5B/caption%5D

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.