Aș vrea să fie clar de la început, nu am văzut filmul Dont look up, nici nu intenționez să îl văd, tot ce scriu aici se bazează pe trailer și pe operele complete ale autorilor de facebook.

Cumva, undeva alaltăieri, pe seară, a început nebunia. Toată lumea îndemna pe toată lumea să vadă filmele Dont look up și Greenland, care vă va da peste cap complet. Bănuiesc aici o campanie pe bani a Netflix, pentru că Greendland este vechi de când lumea, l-am văzut anul trecut, adică în 2020. Dar să revenim.

După ce toți au văzut filmul, toți au început să aibă opinii. Bă, încontinuu, efectiv încontinuu de aproape 2 zile, toată lumea scremea chestii despre mizeria aia de film, de parcă ar fi minim de 20 de oscare și vreo 40 de globuri de aur. Ori, din trailer vezi că e un gunoi care ia subiectele la modă din ultimii 2 ani și le aruncă în ochii privitorilor, care rămân năuciți, BĂĂĂ, INCREDIBIL, AIA E TRUMP BĂĂĂ, NU SE POATE, CE REALIST!!

Ce vreau să spun este că oamenii și-au petrecut crăciunul și a doua zi de crăciun văzând un film, după care l-au discutat științific pe facebook până le-a dat sângele pe nas.

Și asta o pun pe seama lipsei de educație, as usual. Dacă ai o urmă, o umbră de cultură, subiectul filmului te lasă rece, pentru că înțelegi că realizatorii manipulează audiența pe baza subiectelor recente, pentru bani. Dacă ai o urmă de cultură, apreciezi jocul actoricesc al protagoniștilor, spui un Bravo din vârful buzelor și treci mai departe. Dacă ai o urmă de educație, îți dai seama că e crăciun și poate ar trebui să te bucuri de reuniunea familiei, de cei din jur, nu să îți chinui neuronul să găsești subînțelesuri ca în poezia lui Nichita, ăla era beat muci toată ziua și rima ler cu fler, iar profesorii de română au distrus psihic generații întregi de elevi cu mizeriile lui.

Și nu, nici măcar nu se apropie de Idiocracy. Idiocracy a fost realizat într-o perioadă când nimeni nu își imagina că se poate ajunge acolo. După ce a fost Trump la putere, să faci un film de genul nu arată decât puterea vizionară a celor care au făcut Idiocracy și să te încadrezi în drumul arătat de el. Nu, nu sunteți vizionari, ci doar parte a planului.

În rest, piarițele de artă și cultură, care explică că plătitorii, care au urmărit filmul, nu au voie să își spună opinia despre film, pentru că nu sunt critici, sunt cele mai funny, ele trăind din spamul cultural care îmi asasinează mailul și din creșterea pisicilor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.