Digi24 e singurul site de știri care a luat în serios gunoiul ăla de subiect cu balena albastră, singurul care a tras de el ca Dragnea de Irina. Și subiectul a murit după aia și, mai mult ca sigur, mulți dintre voi nici nu știu despre ce e vorba.

Acum, jartelele jurnalistice de la situl lui Turturică fac, pur și simplu, alarmistică morbidă pentru care ar trebui să li se rupă picioarele în piața victoriei.

Pesta porcină a mutat Ignatul la început de toamnă! În cele mai recente focare de boală, localnicii ignoră interdicţiile şi taie animalele ca să nu vină veterinarii să le omoare şi să rămână în pagubă. Grav este că sacrifică şi porci care ar putea fi contaminaţi. Oamenii şi-au umplut frigiderele fără să ştie că virusul rezistă la temperaturi mici şi nu piere nici când carnea este gătită sau afumată.

Cât de porc să fii să răspândești asemenea mizerii, încercând să declanșezi o altă balenă albastră, o altă panică în rândul oamenilor fără educație, când peste tot e transmis mesajul că virusul nu afectează omul iar carnea e safe pentru consum dacă e gătită la minim 80 de grade?

Jalnic, josnic a ajuns jurnalismul în românia. Dar na, după ce ai păpat banii lui Adamescu, acum îi papi pe ai lui Teszari, în același stil. După care te muți la noua victimă, ca familia ta nu trăiește cu demnitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

14 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si taica-miu zice : ” Hă hă , Realitatea si Digi sunt de incredere , hă hă”
    Io m-am saturat sa mananc rahatul mass-mediei.E totul de cacat frate, tot…

  2. #3

    Cred ca te grăbești. Nu e vorba de transmis virusul la om, ci de transmis mai departe la alți porci. Știm că la țară ce rămâne pe masă se strânge si se dă la animalele din curte. Așa că este posibil să îmbolnăvească și porcul de la anul.

    • #4

      Scuzati cacofonia, dar daca carnea de porc este bine gatita (cu exceptia atotputernicei slanini/cum s-o zice prin alte zone, desigur), in mod normal nu ar trebui sa se transmita virusul chiar daca resturile ajung la alte animale de prin curte, nu? Si oricum nu se transmite intre specii virusul, deci daca ii dau la caine nu se imbolnaveste porcul, nu?

      intreb si eu aici, ca la televizor oricum nu ma uit.

    • #5

      Călărețule, ai asistat vreodată la tăierea porcului? Este vorba de resturile crude care rămân: zgârciuri, bucăți de carne, grăsime, sânge, oase crude. Resturile vor fi plimbate de câini și pisici prin toată gospodăria. Nu este nevoie să se îmbolnăvească pisica și câinele, suficient că au infestat toată gospodăria, iar virusul va rezista până la următoarea generație de purcei aduși. Ori vine un cârd de coțofene să se tăvălească prin sângele porcului infestat. După care zboară în satul de lângă.

    • #6

      @dani

      ba da, dar in satul de unde sunt eu resturile crude se incinereaza si se ingroapa, iar pe sangele de pe jos se arunca cenusa sau pamant, de aia intrebam.

    • #7

      ba dani, nush din ce salbaticie vii tu, dar la tara nu e asa deloc.

    • #8

      Pardon, am ignorat nivelul gospodăriilor ardelenești :))
      Uite alt scenariu: Îți fură mâța o bucată de carne, înainte să incinerezi resturile. Și o duce la pisocii din hambar, pătul (sau magazin, cum îi ziceți voi). Tu ai prea mult porumb, dacă tot ai tăiat porcul mai devreme, și donezi surplusul la săracii din Botoșani și Rm. Vâlcea. Știu că pisica ardelenească este educată și nu fură, dar o fi vreuna din sămânță de motan oltenesc. Suficient una dintr-o mie.

  3. #9

    ati mintit poporul cu televizorul

  4. #10

    Maestre, nu spune si nu sugereaza nimic in articol ca ar fi pericol la oameni. Se refera la faptul ca virusul va ramane in congelator, in oala pentru carnati s.a.m.d., facand imposibila stoparea raspandirii lui. Si fix asta se va intampla…
    Zici ca la antene, realitatea, pro tv (cam pe astea le stiu eu), n-au pomenit nimic de balena mov?

  5. #11

    Despre oameni si institutii:
    Balena albastra – da, a fost de porc. Jurnalism de 3 centi. 1 la Digi, 1 la Antene, 1 la ProTv.
    Mai de porc au fost primarita si ministra care isi faceau imagine pe tema asta, cu certificate ORNIS cu tot.
    Turturica – nu cred ca l-a acuzat cineva de competenta pana acum.

    Despre subiect:
    “Oamenii şi-au umplut frigiderele fără să ştie că virusul rezistă la temperaturi mici şi nu piere nici când carnea este gătită sau afumată.”

    “carnea e safe pentru consum dacă e gătită la minim 80 de grade”
    Cuvantul cheie e daca.
    Daca nu bem cand luam antibiotice dupa ureche.
    Daca ne spalam pe maini inainte sa mancam.
    Daca facem miscare minim 30 de minute pe zi.
    Daca bem 2 litri de lichide zilnic.
    Daca acordam toata atentia noastra macar 30 de minute copilului.
    Daca vrem sa scapam si de virus… deja nu ma mai pricep.

    • #12

      ba, nu te cãca pe tine cu cuvinte. aia spun ca virusul e periculos chiar daca e gatit.adica mint. the end

  6. #13

    Comentariul precedent a fost impartit in doua tocmai ca sa evitam necesitatea de pampersi.

    Despre oameni si institutii: loaze si mincinosi, pierdere de timp si energie.

    The end. Not.
    Mai multe detalii: agrointel.ro/102171/pesta-porcina-africana-la-om-cat-de-sigura-este-carnea-unui-porc-infectat/
    “Nu poti sa o consumi, din punct de vedere alimentar carnea de la animalul bolnav este compromisa. Daca cumva o consumi accidental nu patesti nimic”
    Dar 1.4 milioane de porci din gospodarii consumati cu intentie?
    Exista statistica X oameni au fost infectati, nu a murit nimeni, fara efecte secundare doar… diaree?

    Si Doctorii mai si mint.
    www.doctormit.ro/videos/nu-poti-bea-alcool-cand-iei-antibiotice/

  7. #14

    Problema este ca taranii chiar isi taie porcii ca sa nu-i ia statul si sa vada banii la sfantu’ asteapta. In satul socrilor mei (batranii nu mai stau acolo de vreo doi ani ca s-au mutat la oras) deja vecinii s-au apucat sa taie porcii pentru ca au auzit ca a ajuns virusul in satul vecin (au auzit de la primarie, nu pe strada). Acum, daca nu ii luam si pe aia de isi taie porcii si ii fierbem la peste 80 de grade e cam imposibil sa distrugi virusul de la un porc contaminat. Cand tai porcul esti jumatate de zi cu mainile in carnea lui si, daca nu le bagi in apa fiarta si pe ele si hainele pe care le-ai purtat, nu prea vad cum faci sa nu duci virusul ala mai departe. De fapt asa s-a si propagat virusul in halul asta. Din gospodarie in gospodarie si din om in om. Pentru ca nimeni nu sta sa astepte sa ii dea statul despagubiri. Prefera sa taie porcul si sa il manance. Asa macar e sigur de ceva.
    E adevarat ca nu afecteaza omul dar problema este ca omul respectiv il plimba si il da si la altii care au porci in alte localitati.