Am primit mailul informativ de la ING ca toată lumea. Spre deosebire de toată lumea, eu eram deja pe budă, deci am suferit mai puțin, ca reacție.
Ce zi ei în mail:

Ca urmare a prevederilor Regulamentului 518/2019 și din dorința noastră de a simplifica lista de comisioane, te informăm că:

• egalizăm comisioanele pentru plăți în euro oriunde în lume cu cele interbancare în lei;

• egalizăm comisioanele pentru retrageri în valută oriunde în lume cu cele pentru retragerile în lei de la bancomatele altor bănci;

• egalizăm comisionul de administrare pentru conturi în alte valute cu cel pentru euro;

• introducem noi comisioane pentru serviciile de retrageri și depuneri la ATM-urile ING fără card, retrageri pe care vei putea să le faci pe baza unui cod generat în ING Home’Bank.

Dar, așa cum îți spuneam, dacă ai salariul la noi și faci o plată pe lună, oferta ta devine și mai bună.

Curios fiind, m-am uitat și în tabelul atașat, mai exact la oferta aia și mai bună.

M-am uitat cu atenție și îngrijorare peste cam tot ce face un om simplu, cu cont la ING, în operațiunile de zi cu zi. Nu am găsit nimic să devină și mai bună oferta, dimpotrivă, de acum, orice rahat faci la ei, costă 5 lei. Simplu și la obiect. Ai respirat în bancă? 5 lei. Bășină în fața băncii? 5 lei și 1% din valoarea a ce ai mâncat ca să rezulte capodopera.

Efectiv, dacă nu ești salariat clasic, la ING plătești comision. The end.
Banking de ăla bunu, așa cum trebuie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.