Nu ştiu câţi dintre voi realizează impactul benefic pe care l-a avut Cosmote pe piaţa de telefonie mobilă. Dacă nu erau cosmoteii, vorbeam şi acum 27 de minute în reţea, între orele 2 şi 5 dimineaţa, în weekend, dar doar sâmbăta. Între timp, miile de minute aruncate de cosmote i-au împins şi pe ceilalţi să ridice oferta.

De ce zic de asta? Mi-am adus aminte de ştirea aceea cu vodafone, care a pierdut 700 000 de clienţi în câteva luni. Desigur zic ei, din cauza noului mod de raportare. Yeah, right, suntem siguri că din cauza asta. De ce i-au pierdut pe mulţi dintre ei, printre care şi pe mine?

Din cauza goanei după abonamente şi cartele noi, Vodafone trebuia să raporteze tot timpul că a încheiat abonamente noi. Între timp, clienţii vechi îşi luau m**e prin call centere, sunând pe banii lor, când cereau să li se schimbe oferta sau erau sfătuiţi să închidă abonamentele şi să îşi facă un abonament nou, mulţumim, vă mai putem ajuta cu ceva? Nu mai vorbesc de ofertele la internet la cartelă, care au dispărut brutal, lăsând doar oferta miraculoasă de 250 MB cu doar 5 euro.

Chiar nu se poate să nu îţi respecţi deloc clienţii vechi, care plătesc. Nu e normal şi social acceptabil. Iar asta probabil şi-au demonstrat singuri.
E bună concurenţa pe piaţă. Eu sincer, aş prefera încă o firmă, dar nu cred că se mi poate, la nivelul acesta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

57 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pai na.
    Sunt de apropae 10 ani in vodafone… Acum vreo 3 ani mi-am luat o mare teapa cumparand de la ei un telefon nou, plus un abonament care pentru mine a devenit complet nefavorabil in scurt timp de la achizitie.

    Dupa ce a expirat respectivul contract, am fost la ei sa schimb pe alt abonament… evident am fost tratat exact ca un client NOU, venit de la zero. Nici o facilitate nimic. Abia dupa ce am facut cerere de reziliere complet a contractului am fost sunat de o domnisorica de la Bucuresti care m-a tratat mai acatarii, si mi-a oferit aproximativ ce imi doream.

  2. #2

    I agree… dar din pacate Orange nu exista (nu poti vbi 2 min fara sa se intrerupa) cel putin in CJ… iar pe cosmote nu stiu pe nimeni….

    • #3

      screwd » cat timp ai tzaspe minute in toate retelele, ce conteaza in ce retea sunt ceilalti?

    • deci nu-s singurul caruia i se intampla asta. odd.

    • Eu unul am renunțat la toți operatorii dedicați și am optat pentru telefonia oferită de providerul nostru preferat de internet. Am tarife bune (gratis în rețea, foarte ieftin în afară).
      Acoperire am destulă în zona mea de activitate, internetul e ok (acces nelimitat la un preț de nimic), în general pot să spun că sunt mulțumit.
      Să nu mai zic de faptul că am o factură cu toate facilitățile (telefon fix, 2 mobile, internet și tv cablu) de sub 100 de lei pe lună…

  3. sunt foarte de acord cu tine.

    au fost foarte nesimtiti cu clientii vechi, din pacate “regula” se aplica si la orange pana acum ceva timp

    • Poate ca nu ar strica sa existe si al patrulea jucator pe piata de telecomunicatii. Poate chiar o companie nemteasca. 😉

  4. “La finalul primului trimestru din 2010, numărul total de clienţi COSMOTE în România a atins 7,2 milioane, din care 21% sunt abonaţi”
    “La sfârşitul lunii martie 2011, numărul total de clienţi a atins 6,6 milioane (incluzând clienţii Zapp), în timp ce baza de abonaţi a crescut până la 22,4%, de la 21% în aceeaşi perioadă a anului anterior”
    Au pierdut si prietenii tai cel putin 600.000 de clienti, stai linistit. 😉

    P.S.
    “Vodafone Romania a inregistrat un numar total de 9.196.742 de clienti, la 31 martie 2011, cu 533.000 mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut. ”
    E un pic diferit sa pierzi 533.000 din 9.700.000(5.49%) sau sa pierzi 600.000 din 7.200.000 (8.33%)
    Dar na, ai tu ce ai cu Cosmote-ul asta miraculos, stiu asta. 🙂 Nu stiu cat o vor mai putea duce cu venituri din servicii de 107 mil. EUR intr-un trimestru bun pt. ei. E greu. Cu 22% abonati…si restul pe cartela…daca DT nu va pompa masiv bani in ei, nu-i vad bine.

    • #9

      dude, eu nu am nimic cu cosmote-ul, ci zic doar ca datorita lor avem acum mii de minute. in rest, la mine nu exista fidelitate de brand, daca maine vine orange cu o oferta mai buna, am plecat zvrrrrrr

    • Da, ai dreptate. Ei au “spart” piata. In schimb eu cred sincer ca piata s-ar fi orientat si singura spre ce exista “afara”, oricum. Cu siguranta n-am fi avut cate 3000 de minute in retea si 75 nationale pt 5 euro. Romania are de departe cea mai ieftina telefonie mobila din Europa, in special pe partea de prepaid. Si asta datorita tarifelor de dumping introduse initial de Cosmote, tarife la care s-au aliniat si “granzii” Orange si Vodafone. Chestie din care utilizatorul final nu are decat de castigat, desigur. 🙂 Insa compania nu rezista mult cu incasari de 5 euro/luna de la un utilizator, incasari din care trebuie sa-i dea si minute nationale, care…costa.

    • #11

      da’ de ce crezi tu ca s-ar fi orientat piata asa frumos, ea singura? de ce ar renunta cineva la mai multi bani, fara nici un risc?

  5. Si eu am migrat de la Vodafone la Cosmote 😀 Si acum mi-am reinnoit abonamentul pe inca 2 ani la Cosmote, mi-am luat un smart phone si un abonament mai mare, cu mai multe minute, mesaje, internet. Sunt foarte multumita si nici nu se compara cu rigiditatea celor de la Vodafone!

  6. Și să nu uităm de RDS-RCS care vin din urmă încet și sigur.

  7. #14

    Competitia e buna. Dar ce te faci cu Deutsche (Cosmote&Romtelecom) & France Telecom (Orange), ditai conglomeratele de companii in pragul monopolului? Aici s-ar putea sa ma insel dar DT era cel mai aprig dusman al VoIP (mobil-PC) serviciu gratuit atata vreme cat iti platesti netul. Competitia are si partile ei negative, victimele pietei libere sunt inghitite de invingatori, iar monopolul, pana la urma, se ajung la blocaje. Rog corecturi daca gresesc.

  8. In perioada urmatoare o sa studiez si eu oferta celor de la Cosmote si o sa portez toate cele 4 numere ale familiei care sunt de 7 ani pe vodafone si ai mei trag de cele 25 minute nationale si 50 in retea…

  9. #16

    Asta si gata. (refuz sa mai fiu roman si sa ma pricep la toate) Sa vedem ce o sa se intample dupa 25 Mai. www.lexology.com/library/detail.aspx?g=48eee0d6-db2d-4ad8-ae84-394c6da2c95a

  10. Lasa ca Orange mi-a dat mie…respect…dupa 11 ani de abonament la ei, de am ales sa ma mut la Vodafone. Cred ca e si un agreement intre Orange si VOdafone ca aud tot mai multi ca renunta la unii pentru ceilalti. Who knows..?

  11. In aceeasi situatie ca si tine, sunt si eu, abonament la Vodafone de 7 euro, cu doar 100 de min nationale…De 3 ani de cand am abonamentul nu am primit nimic de la ei (in afara de m**e)!

    • A, si ma gandesc ca o alta retea va sari cu oferte, si-ti va da cadouri peste cadouri, nu? In orice tara din lume clientii care au valoare mai mare sunt cei care…platesc mai mult. Cu facturi de 7-10 euro nu putem avea pretentia sa ne inunde in freebies.
      Va dati seama ca in Romania factura medie pe abonat e in jur de 6 EUR? 6 beri, adica. 3 pachete de tigari. Nu putem avea pretentia sa avem facilitatile vesticilor, care platesc 40, 50 de EUR in medie.
      Toate preturile sunt la fel ca-n vest, mai putin in telefonia mobila, unde la noi e ceva de vis, daca e sa fim corecti si obiectivi.
      Nu trebuie omis nici procentul urias de rau-platnici(“tzepari”), aspect cu care o companie telecom din Germania nu se loveste. Sa nu ca la noi, in orice caz.
      Un abonament cu tot ce-ti trebuie(min. nationale, mesaje, net), in momentul actual, in Romania costa cam ~30 de euro. Nu-ti permiti? Nu-i nicio problema. Dar sa nu avem pretentia sa “primim” aifoane gratis la facturi de 40 de lei. 🙂

    • #20

      Dorian » Eu vb de clienti de sute de euro lunar, care au facilitati jalnice pe langa un cartelist. Ce treaba are ce zi eu cu ce zici tu?

    • #21

      Dorian, de ce te incapatanezi sa compari 6 euro din Romania cu 40 euro din Germania cand in Romania salariul mediu BRUT e pe la 500 euro? De ce vezi ca pe un lucru rau faptul ca astia de la Cosmote au tras preturile in jos? Nu ma intereseaza ca sunt pe pierdere, nu ma intereseaza ca dau faliment maine. Eu azi sunt sarac si vreau sa vorbesc mult si ieftin. Punct.

    • Ok, dar diferenta la salarii e aceeasi si in cazul benzinei sau a altor marfuri, nu? Preturile sunt cat se poate de asemanatoare.
      La noi benzina e pe la 1.30 EUR, la nemti ~1.50, Spania ~1.36, Ungaria ~1.40.
      La nemti laptele e cam 3 lei litrul, ouale-s mai ieftine, s.a.m.d. Eu platesc acelasi pret, daca nu mai mult pt o pereche de Nike sau pt. un tricou. Da, chiriile, tigarile, carnea de pui si multe altele sunt mai scumpe la ei, stiu. 🙂
      Americanul plateste 18 lei pe un pachet de Marlboro, eu platesc 11.5 lei, insa el castiga 8000 de lei/luna.
      Discutia e lunga. Eu imi mentin punctul de vedere: telecomul la noi e foarte ieftin. La fel si piata de internet. Nu stiu unde mai platesti 50 de lei pt. o banda de 50 sau 100 de Mbps. 🙂
      Documentati-va aici: www.numbeo.com/cost-of-living/
      Se poate selecta si RON, pt. o comparatie mai facila.

      Eu zic sa ne plangem de orice altceva, numai de preturile telecom+ISP nu.

    • #23

      Dorian » FRATE, NU INTELEGI CA VORBESTI DESPRE ALTCEVA?

  12. #24

    orange:
    221′ 53″ minute orange
    290′ 00″ minute nationale
    30 SMS
    200 mb
    abonament de 9 euro daca nu ma insel. client de vreo 7 ani.
    n-am avut niciodata probleme cu ei, n-am avut niciodata probleme de semnal (nici de sarbatori cand pe la altii pica semnalul). la cosmote nu m-as duce din cauza reclamelor tampite. parca as intra in comunitatea ruptilor in cur. la vodafone nu vad rostul, zona-i luata de orange.

  13. #25

    pies: ce mama naibii faceti cu 3000 minute? stati cu telefonul lipit de ureche?

  14. Desi sunt abonat de vreo 7 ani la vodafone, la necesitatile in materie de vorbit la telefon pe care le am acum sunt foarte ok. Totusi reclamele celor de la Cosmote sunt mai mult sa pacaleasca fraierii, 3000 de minute fiind mult prea mult. Sunt 50 de ore de vorbit!!

  15. #27

    eu inca mai am conex start, din ’97. si atit, ca de la astia o cafeluta, o biscuite – nimic.

  16. Am comasat doua conturi myVodafone si mi-au omis punctele de pe unul. Dupa o cearta apriga cu ei, au reparat “greseala”, apoi mi-au facut prima oferta in 10 ani. In acest timp o colega de birou cu boașe mari a schimbat usor 3-4 tipuri de abonament-prin oferta și se “mira” de ce noi, astialalti, nu reusim. E

  17. #29

    @Radu: Nu vad care e pacaleala, iti zice 3000 si da 200, sau unde e smecheria sa ne prindem si noi. Oricum, surprinzator, exista foarte multi oameni ce le vorbesc. O convorbire poate dura 10 secunde, nu trebuie neaparat sa fie 60 in cap.

    Anyway, aici e vorba de pasiuni. Scopul postului era sa spuna ca daca nu era Cosmote era destul de jale cu tarifele si dadeam bip-uri in continuare. Deci sa nu aberam in plen festiv cum ca piata s-ar fi asezat singura.

    E ca si ce face RDS-ul pe partea de internet ca daca nu erau ei plateam cu multa glorie o gramada de bani in continuare.

  18. #30

    @Dorian Romania are de departe cea mai ieftina telefonie mobila din Europa?! Esti pe etnobotanice cumva? Iti dau un singur exemplu. Tmobile Austria, 2000 minute nationale si internationale (oriunde in EU), 1000 sms la fel, 3Gb trafic date pentru 45 euro/luna, intr-o tara in care salariul minim net este de 980 euro.

  19. Da, ai dreptate, ii durea la bascheti pe domnii de la Vodafone de clientii vechi. Cand m-am dus sa reziliez cu ei n-au schitat nici cel mai mic gest ca sa ma pastreze.

  20. … Hai cu DIGI?

  21. si cosmote isi trateaza clientii noi mult mai bine, comparativ cu cei vechi, carora, cateodata, li se sugereaza sa se mute cu numarul in alta parte.

  22. e nu stiti voi cum se face
    eu i-am sunat sa le spun ca vreau sa imi inchid un abonament de 7 ani daca nu imi fac alta oferta (inca aveam 80 min intre orele 17-5). si mi-am negociat optiunile ca la piata. am renuntat la 400 de mesaje in retea pentru 100 de minute nationale si . acum am 500 in retea si 150 nationale la 7 euro. mai mult nici nu am nevoie.

  23. Ar mai fi o chestie. Daca mie imi ajung…sa zicem 150 de minute nationale si vreo 500 in retea, de ce-as vrea 300000 in retea si 100000 nationale? Pt. ca asa are si Nelu din vecini? Daca MIE imi ajung fara sa simt ca ma abtin de la dat telefoane…e perfect. Da, daca nu-mi ajung, ma orientez, cer, si daca nu mi se ofera, plec la altii. Insa fac asta doar daca simt ca nu e ok pt. mine, nu pt. ca “altii primesc mai mult”.
    Asta-s eu. Altii gandesc altfel. E normal, nu suntem roboti. 🙂

  24. #36

    cred ca am si eu ceva de spus, ca vad ca multi incep cu “strainatatea”, dar habar n-au ce zic.

    unu la mana, da, abonamentele la noi (olanda) sunt mai scumpe. pentru 300 minute si 300 sms-uri (minutele in olanda sunt minute, nu conteaza ca suni pe cineva din alta retea sau pe fix etc.) + internet nelimitat platesti 45 euro pe luna, dar primesti un iphone 4 la 100 euro. preturi normale pentru aici, as zice eu…

    insa sa nu crezi ca aici clientii care platesc mai mult au privilegii. din contra. un client care acuma isi face abonament plateste muuult mai putin decat ar trebui sa platesc eu.

    hai sa luam un exemplu concret: eu. sunt client la t-mobile de vreo 5-6 ani, am avut nu stiu cate abonamente (de curand am “doar” 2) si am platit din decembrie 2009 (deci 1 an jumate) 2700 euro la t-mobile!!! da, doua mii sapte sute! de banii astia imi cumpar un motor calumea, insa hai sa lasam asta de-oparte…

    ei bine, nu de mult mi-am pierdut iphone-ul. s-au dus 700 euro pe apa sambetei. insa abonamentul meu nu expira numai anul viitor. asa ca ii intreb pe astia de la t-mobile daca nu ma “sponsorizeaza” cu un rahat de nokia x3 care in magazine costa 120 euro, deci t-mobile il ia probabil cu 70-80 euro.

    ba da, cum sa nu, raspund ei, insa te costa 70 euro si iti prelungim contractul cu inca 2 ani :-). adica pentru un telefon de 120 euro, eu platesc 70 euro (adica pretul total pana la urma, ca atata ii costa pe ei telefonul ala), intre timp imi platesc abonamentul de 45 euro pe luna iar dupa ce termin cu ei, platesc inca 2 ani de abonament ca nuah, doar am primit anu trecut un telefon ultra benga. sau ma rog, l-am platit, da tot una-i :-).

    asta in comparatie cu un client nou care ia acelasi abonament, primeste un iphone 4 gratuit (700 euro, nu 120), nu plateste aia 70 euro sa aiba “privilegiul” de a incheia un contract si primele 3 luni nu plateste absolut nimic pentru abonament, deci economiseste 135 euro! iar in rest, probabil plateste aia 45 euro pe luna timp de 2 ani – 3 luni (945 euro) si are un telefon de 700 euro. adica 245 euro il costa pe el tot! un client care insa scoate mai mult de 3500 euro din buzunar intr-o perioada de 2 ani, care are norocul sa-si piarda bijuteria, nu primeste nimic.

    asa ca mai lasati-o in pula mea moale cu strainataturile ca habar n-aveti. nici aici clientul nu este mai respectat decat in romania, doar ca la noi cei care ofera un serviciu stiu sa se comporte civilizat. se poate zice nu si cu un zambet pe fata samd.

    cat despre romania, ieftin domne, super ieftin. voi platiti 6 centi pt un sms in afara abonamentului, noi platim 30! voi platiti 17 centi pentru un mms, noi platim 50! si lista poate continua!

    intrebari?

    • #37

      aoleks » salariul mediu in rro, 500e brut. la voi?

  25. Hai ca ma retrag, ca iarasi eu sunt ala naspa aici. Da, e nasol pe-aici, Orange si Vodafone ne fura, noroc cu Cosmote. 🙂
    Bafta.

  26. #39

    @arhi: la noi nu exista salar mediu, doar salar minim. care este de 1424 euro brut. insa nu ma intelege gresit, nu criticam diferenta de preturi intre ro si nl. pana la urma e foarte normal sa existe astfel de diferente.

    spuneam doar ca povestile in care operatorii de telefonie din strainatate sunt mai buni decat cei din ro sunt mituri postcomuniste, cum era zicala in fata blocului cand aveam eu 7 ani:

    “americanii cand isi zgarie masina, o arunca si isi cumpara alta, ca isi permit dintr-un salariu”.

    adica rupte din realitate! insa nuah, neamtu nu intarzie niciodata, englezu bea numa ceai, francezu mananca numa croissante si americanu isi ia casa dintr-un salar.

  27. #41

    speță:
    la prelungirea abonamentului de 20e telefonul (smart) e mai scump decât la prelungirea abonamentului de 6e

    orange!
    client de 6 ani cu 4 ab. și un prepay

  28. #42

    Dorian vorbeste din carti, cred. in strainatate un abonament decent, cu cateva sute de minute si internet, e in jur de 25 de euro DAR iti iei cele mai tari telefoane GRATUIT sau la pret modic. Ia vezi, facand calculul, nu iesi tot acolo fata de ro, cu telefoane mai scumpe decat la liber si abonament de cativa euro? asta fara sa amintesc cat are ala salariul si cat il am eu. si DA, vreau sa fiu respectat ca si client vechi, ca eu le-am pompat in cur sute de euro, un cartelar 5 euro…si el va avea jde minute, nu eu.

  29. #43

    Hai sa punem problema in alt mod:

    Se vorbea mai sus de preturile unor produse in Romania comparativ cu alte tari. In majoritatea cazurilor pretul este alcatuit din costul de productie, transport, intermediar, intretinere magazin, etc. + o mica parte (cateodata mai mare 🙂 ) profitul. Pretul final trebuie intotdeauna sa acopere costurile.

    In cazul industriei telecom, vorbim despre licente, salarii, curent, chirii, intretinere echipamente, investitii. In momentul in care “Orange Romania a raportat un profit net de 438 mil. euro la un business de 1,3 miliarde de euro.” este foarte clar ca serviciul vandut clientului este MUULT prea scump comparat cu costurile reale.
    In vest oamenii isi permit fara mari batai de cap sa contribuie la aceste profituri indecente ale operatorilor. In schimb, mi se pare cel putin imoral sa vii intr-o tara cu un salariu mediu de mizerie si sa ceri pe un produs care costa in realitate 1 leu, 100 de lei, doar de dragul unui profit porcesc.
    In concluzie, preturile au inca de unde sa scada fara sa afecteze functionarea operatorilor…iar comparatia cu pretul acelorasi servicii in alte tari nu are absolut nici o relevanta, pentru ca acesta este construit doar pe baza salariului mediu din tara respectiva, neavand mare legatura cu costurile reale.

  30. #44

    Zicea cineva mai sus ca abonamentele mai scumpe aduc facilitati mai mari. Din punctul nostru de vedere, asa e. Sotul meu plateste cam 350 ron pe luna (vodafone), dar a primit ca oferta inca 3 telefoane+4 numere de telefon, vorbindu-se gratis de pe aceste numere. Plus un laptop, pe care a dat 100 euro. Din cand in cand se duce la Vodafone sa se mai ia cu ei. Nu vine nimeni acasa la tine, “clientul fidel” de 10 ani in retea, sa te intrebe daca n-ai nevoie de un laptop, tre sa mergi tu peste ei si sa-i intrebi de sanatate.
    Si mai zicea cineva de negociere ca la piata. ORICE e posibil, au o multime de posibilitati, in functie de ce nevoi au clientii.

  31. #45

    @aoleks
    “la noi NU EXISTA SALAR MEDIU, doar salar minim.”
    Tu esti pe bune ?! Respiri singur, fara casti in urechi in care auzi “inspira ! expira !” ?

  32. #46

    @mishu: in sfarsit un raspuns al unei persoane cu capul pe umeri! e normal ca in romania tarifele sa fie mai mici pentru ca dorel care intretine antenele cosmote castiga 300 euro pe luna, pe cand “peter” care intretine antenele t-mobile netherlands castiga 2000 euro pe luna. la fel cum maria din cosmote shop romania castiga 100 euro pe luna incheiand contracte pe “strada principala” in comparatie cu “marijke” din olanda care ia 1400 euro pe luna pentru acelasi lucru. deci pana la urma e normal ca romania sa aiba preturi mai mici decat olanda, in cazul asta…

  33. La vodafone imi plac doar reclamele cu cei 3. In rest nu renunt la orange deocamdata. Am toate motivele sa stau cu ei.

  34. Eu unul as prefera inca un concurent serios pe piata telefoniei mobile. RCS-RDS are prea multe pe cap si nu cred ca vor evolua prea mult pe acest segment de piata. De altfel este foarte greu pentru o noua companie sa investeasca in infrastructura la noi, in conditiile in care piata este saturata. Dar mai am o speranta, viitoarea tehnolgie 4G. Oricum necesita investitii majore din partea firmelor existente, deci un nou jucator se poate axa strict pe 4G si astfel poate castiga o cota mare din piata. Romanii sunt deschisi la schimbare, noi tehnologii si telefoane performante, prin urmare vor migra imediat la ceva mai bun, daca si pretul este pe masura.

  35. #49

    N-am să trec vreodată pe Cosmote, asta poate pentru că am mereu grijă să mă păzesc de insolaţie, dar îţi dau dreptate. Cosmote a adus lucrurile aici. Să le mulţumim tacit, zic, şi să continuăm să vorbim 🙂

  36. #50

    De ce naiba e asa de mare pretul telefoanelor la noi?

  37. intotdeauna la expirarea perioadei minime contractuale, recomand reinoirea abonamentului. pentru ca in 1-2 ani ofertele se schimba si devin mai ajantajoase (de obicei). la rtelecom aveam telef fixa 9.8 E. reducere 2E. la terminarea perioadei de 2 ani, m-am treezit cu factura marita, am reinnoiu contractul si la 9.2E am si internet. la orange 4 ab, in timp unu desfiintat, unu portat, unul portat pentru ca au spus ca nu au alte oferte decat cele de pe site, ultimul, la solicitarea de a trece pe cartela, mi-au facut o oferta personalizata, nelistata, care batea ofertele curente. vrei oferta buna, ameninta cu renuntarea la abonament, si portare. sigur o sa iti faca oferta, daca nu iti fac, oricum pleci. sa traiasca portarea.

  38. @oscar, pentru ca abnamentele sunt mici, de aia telefoanele ofertate la abonament sunt asa mari. daca te referi la pretul de magazin, adaosurile comerciale e raspunsul, deh, vitrinele cu plexiglass, leduri, sediuri shinny costa.

  39. #53

    Americanii n-au treaba deals.t-mobile.com/plans

  40. #54

    Si la orange daca suni de pe cartela la serv clienti platesti;) e genial.. Si intr-adevar, cosmote ul a revolutionat oferta de telefonie mobila, cred ca odata cu acea cartela cu 2000 min. Stiu ca mi au furat telefonul cu “cartela minune” in el, ai mei ma certau pt tel, eu muream de ciuda ca am pierdut cartela:)

  41. Pe mine ma deranjeaza maxim ca desi is ab de 7 ani astia nu au nici o treaba cu Fidelizarea eu dau 10 eur/luna si am 900 min in Vodafone si 120 nat si unu pe cartela daca are da 5 eur pe luna daca nu nu da si are 1 mie de min in retea si vreo 75 nat asta nu e bataie de joc ?

    Oricum ma pierd si pe mine ca Abonat cand expira contractu …

    La Cosmote nu ma duc nici mort vb cuiva de aci parca e comunitatea Ruptilor in Cur …

    Nu ma deranjeaza ca nu am 1000 min in retea (ca oricum nu am ce face) ma deranjeaza ca dau 10 eur de ani buni si sclavi cu cartele (sa fim seriosi pan acu ceva timp numa aia fara bani o ardeau pe cartela) au mai multe minute si platesc mai putin WTF … o sa tot piarda clienti pan isi baga mintile in cap

    Ps : Poa citeste vreun cretin de la Vodafone aduceti si voi oferta din UK acilea in rromania aia cu 15 lire ab mii de minute in retea si destule nat si telefoane gen S Gallaxu Iphone etc MOKA asta da aB nu rahaturile de acu ..

  42. I-ote ca a aparut Frog. Tot de la Cosmote, paradisul optiunilor :))

  43. Cosmote-ul intradevar a revolutionat telefonia mobila. Cand vor reusi sa ajunga si tehnologic la nivelul competitorilor astia doi principali o sa vezi atunci migratie. Eu am un abonament la Vodafone care l-am negociat la sange cu un avid de contracte de la vanzari. Totusi nici nu se apropie de ofertele Cosmote-ului.